Kas peale kalasupi oleks veel midagi võimalik valmistada? Kas praadida kannataks? Või kas keegi on teinud mõnda ahjukalavormi sellest? Ootan nõuandeid ja retsepte:)
Teema: Mida maitsvat valmistada külmutatud heigifileest?
olen ahju pannud nii, et kõrgema servaga vormi põhja olen hakkinud sibulaid, peale kala, kallan üle kohvikoore või kohvikoore-piima seguga, loorberilehti sisse, ca 4-5 tk, soolapipart ka. Ja ahju 200 kraadi juurde, kuni valmis on.
Väga hea kartulite või riisiga.
Mina sulatan kala ära ja lasen kuivatuspaberil nõrguda. Seejärel paneerin munas ja jahus ning kuumale pannile. Enne paneerimist muidugi lisan väheke soola ja sidrunipipart. Eks see külmutatud kala selline pude ole, et kipub kiirelt koost lagunema, aga praadimisel peab olema rohkelt õli ja pann hästi kuum. Woki sisse olen ka pannud, aga mul pole õnnestunud nö kalatükke säilitada s.t. et ega seda kala seal wokis süües tunda polegi, kuna laguneb ära.
Teen ahjus analoogselt prantsusepärase lihaga. Paned ahjuvormi kihiti: õhukesed (toores)kartulilõigud, veidi soola-pipart; väiksemateks tükkideks lõigatud kalafilee, veidi soola-pipart; õhukesed kartulilõigud; määrid kartulid majoneesiga; viimase kihina paned riivitud juustu. Edasi pistad ahju umbes 40 minutiks, küpseb temperatuuriga 180 kraadi. Ülihea tuleb välja. Ma esimest korda lausa imestasin, et külmutatud kalast on võimalik midagi nii head teha 🙂
pastaga imehea
kirjutan oma lemmikretsepti, see on pärist sarjast 100 Rooga \”Kalaroad\”
Lao kalafileed ahjuvormi, maitsesta soola ja sidrunipipraga, lisa tilli. Vala peale väike pakk vahukoort ja kõige peale pane pakk(250) grammi riivitud juustu. 25 minutit ahjus ja ongi valmis. Meie pere suur lemmik!
soovitan veel niimoodi ka proovida:
http://helenahobi.blogspot.com/2012/02/juustuga-paneeritud-kalafilee.html
Sulatan ja kuivatan ja maitsestan soola-pipraga.
Paneerin munas ja riivsaia-jahusegus.
Ja pannile.
Teen sellised pisemad jupid fileest, et parajad ampsud oleks, lähevad kiiresti laualt.
Suvaline valge kala ahjuvormis: kala alla, värske basiilik & tsitruselise viilud või kaffiri laim peale, sibulaid juurde & rõõsa koore või jogurtiga yle. Suti soola, pisut pipart ka, lõhna järele kypsetad, kuni valmis, kardulad või riis kõrvale, tulemus taevalik.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.