Esileht Koolilaps Mida osta jõulukingiks teismelistele

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 76 )

Teema: Mida osta jõulukingiks teismelistele

Postitas:
Kägu

Eelmise aastal sain väga hea mõtte siit osta oma teismelistele hoodie-d, nn mõnnakad. Tegelikkuses ostsin need tervele perele ja on siiani suht igapäevaselt kasutusel, kas peale vanniskäiku või külmemal õhtul. Väga, väga hea idee oli.

Nüüd küsimus, kas on kellelgi veel häid mõtteid, mida osta teismelistele (3 poissi vanuses 9-12 ja 2 tüdrukut (vanuses 10 ja 14) jõuludeks.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul on seal ju vaevalt paar teismelist. 9 ja 10-aastane veel küll teismeliste alla ei lähe. On päris suur vahe, kas räägitakse 15-16- aastastest või 9-10-aastastest.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

mu 11aastane tütar saab aliexpressi lego. Mega lahedad, suured ja ägedad. Ainult 16.-. Siis hunniku kunstitarbeid, teipi, liimi,jne.  Poistele raske teha kinke.

0
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Tahab saada tahvelarvutit, võimalik, et ka saab. Juttu on olnud ka nutikellast, eks näs kumma vahel valin.

lisaks väiksemaid vidinaid, paar raamatut, kehahoolduskomplekt jms. Väiksemaid asju juba varun sinna-tänna peidukatesse. Peab olema, kuna on olnud olukord, et jõulude ajal olen sirakil maas haige ja pole saanud kinke osta, siis oli hea peidukatest juba septembri-oktoobris ostetud asjad välja otsida. Saak oli kesisem kui tavaliselt, aga parem kui mitte midagi.

Eelmisel aastal kinkisin mikroskoobi suurematest asjadest. Aasta varem sai nutitelefoni.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me ei ole viimasel ajal jõulude ajal suuri kinke teinud, vaid pigem väiksemaid ja sümboolsemaid – mingi raamat, lauamäng, ägedad sokid jne.  Et oleks mingi üllatus, mida kuuse all paki seest välja harutada. Suuri asju (arvuti, tahvel, jalgratas vms) ostame vastavalt vajadusele ja võimalusele, siis kui väga vaja – mitte kinkimise pärast.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me ei ole viimasel ajal jõulude ajal suuri kinke teinud, vaid pigem väiksemaid ja sümboolsemaid

Ma teen ka jõulude ajal vaid ühe suurema kingi. Enamus on nipetnäpet odavamad asjad, et kinke oleks ikka rohkem. Ka need odavamad ei ole siiski päris suvaline nodi, vaid selle arvestusega, et mis konkreetselt minu lapsele võiks meeldida. Sokke ja aluspesu ei ole kombeks kinkida, aga näiteks olen kinkinud ägeda pildiga voodipesukomplekti, karvase vaiba jms, mida saab oma toas kasutada. (ja mille puhul ma siiski ette olen kindel, et talle see meeldib) Seni on täkkese läinud, sest need asjad on kogu aeg kasutuses. Raamatutega on lihtsam mööda panna.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul poiss(9) sai eelmine aasta oma lemmik youtuberi merch dressika. Koos postikulga oli ca 60 eur. Ja juurde sai siis nipet-näpet väiksemaid asju. Pikka aega juba niisama mangus seda dressipluusi.
Oli rahul. Sai, mis tahtis.

Sügisel üldjuhul panen kõrva taha, millest pikemalt juba jutt on. Ja siis kuuse alt saabki selle, mida väga tahab.

Midagi ju ikka on, mida lapsed tahavad ja on eelbevalt küsinud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka väga suur vahe on, kas räägime 9-11-aastastest lastest, kes rõõmustavad veel ka teatud mängusjade, meisterdamiskraami jm üle, või 13+ teismelistest, kellele ootaks häid soovitusi minagi. (Jõulukingiks mu meelest päris mitmesajaeurosed tehnikavidinad või lihtsalt raha kohe üldse ei sobi.)

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eelmise aastal sain väga hea mõtte siit osta oma teismelistele hoodie-d, nn mõnnakad. Tegelikkuses ostsin need tervele perele ja on siiani suht igapäevaselt kasutusel, kas peale vanniskäiku või külmemal õhtul. Väga, väga hea idee oli.

Nüüd küsimus, kas on kellelgi veel häid mõtteid, mida osta teismelistele (3 poissi vanuses 9-12 ja 2 tüdrukut (vanuses 10 ja 14) jõuludeks.

osta iphone 13. Raha pole või?

+1
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka väga suur vahe on, kas räägime 9-11-aastastest lastest, kes rõõmustavad veel ka teatud mängusjade, meisterdamiskraami jm üle, või 13+ teismelistest, kellele ootaks häid soovitusi minagi. (Jõulukingiks mu meelest päris mitmesajaeurosed tehnikavidinad või lihtsalt raha kohe üldse ei sobi.)

Nõus. Vanuses 9-12 oli mu lastel jõulukingi üks kindel osa suur legokomplekt. Ma ei mäletagi, mis vanuses see täpselt muutus, aga nüüd teismelistena (14 ja 16) nad enam lego ega muid mänguasju ei soovi. Pigem mingi kosmeetika või vajalik tehnikavidin. Eelmisel aastal sai poiss näiteks korralikud helisummutavad kõrvaklapid. Teine laps saab sel aastal sünnipäeva+jõulukingiks uue telefoni. Tal need lähestikku ning uut telefoni on tal hädasti vaja ning ilmselt saab selle kingi üldse varem kätte ka.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüdrukutega, eriti eel/varateismelistega lihtsam. Minu 12a tahab miniprinterit (Temus, Sheinis jms kohtades paarkümmend euri, saab telefonist otse pilte jms välja printida). Ilmselt rõõmustaks teda ka Lottie Brooksi viimane raamat, mõni lauamäng, Bodyshopist kehakreem vms, mõni kosmeetikaasi, spordiriided, sussid vms.

Poeg on 16a ja temaga raske. Võibolla tellin Dope lumelauakindad (armastab lumelauaga sõita ja Dope riided väga popid). Eelmisel aastal sai muuhulgas suurema joogiotsikuga termospudeli, et joogivesi talvel jäässe ei läheks ja suvel jahe püsiks. SmartCupist tellisin. Ka spordisärk või mõni “firmakas” t-särk ilmselt rõõmustaks.

Meil on saanud lapsed jõuludeks telefoni või juhtmevabad kõrvaklapid küll kui neid vaja on olnud. Aga midagi väiksemat ja üllatusena ka lisaks- nad väga armastavad seda, et lisaks soovitule on midagi, mis lahti pakkides üllatus on.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lego komplektid võivad olla palju kallimad kui  mõni tehnikavidin. Mu laps eelmisel aastal soovis ühte legokomplekti jõuludeks saada, no ma ei ostnud talle seda, see maksis üle 100 euro. Sai sünnipäevaks endale ise osta, sest siis paljud kingivad raha ja ma ei keela teda, kui ta soovib oma sünnipäevaraha eest siis selle lego osta.

Tehnikavidinad sobivad teismelistele just väga hästi, neid nad kasutavad ju. Oma lapsele ma pole küll ostnud mingeid ipade ja iphone, vaid saab odavamad Samsungid. Poistele võivad meeldida näiteks mänguriklaviatuur, arvuti kõrvaklapid, mänguri hiir vms. Telefonikõlar, mikrofon võib olla teema, kui laps mingite youtube videotega tegeleb… Eks oma last võiks ikka natuke ise ka tunda, isegi kui ta juba on teismeline ja enam ei räägi õhinaga, mida ta kõike sooviks päkapikkudelt saada (hmm). Telefoni kasutamise pliiatsit soovis mu laps, see on ka tehnikavidin, maksavad nii umbes 15€, ei ole kallis ja sobib hästi jõulukingiks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen TA. Lisan siis juurde, et olen vanaema päris paljudele lastele. Tavalisi jõulukinke teevad lastele vanemad. Eelmise aasta vau-efekt oli just selles, et kõik lapsed, ka väiksemad kui teismelised (mõned veel lasteaialapsed) said nn mõnnakad, st sama tegumoega samad asjad eri suurustes.

Just selliseid kingitusi tahaks teha ka sel aastal – midagi, mis oleks vajalik, kas just igapäevaselt, aga tihedalt kasutuses, ja kõigile 🙂

Üks mõte on, et osta või lasta kududa sokk-sussid, millel talla all pidurid, aga mitmes mu lapse peres on põrandaküte ja seal susse ei kanta. Seega head sellesuunalised ideed on ikka teretulnud.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega head sellesuunalised ideed on ikka teretulnud.

Nutikindad. Sellised, millega saab talvel õues telefoni kasutada.

Isekootud oleks näiteks sellised: https://murese.ee/nutikindad

Aga neid on ka selliseid sõrmikuid https://www.klick.ee/search/nutikindad

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on peres lastega nii, et suurema asja ostmiseks korjavad lased ise raha, selleks saavad sümboolse kingipaki 50 euroga.  Hiljuti ostis laps endale korraliku nutikella, ise me mehega sellist osta ei oleks osanud, tuleb tunnistada, et lapsed on meist mõnes mõttes nutikamad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

mu 11aastane tütar saab aliexpressi lego. Mega lahedad, suured ja ägedad. Ainult 16.-. Siis hunniku kunstitarbeid, teipi, liimi,jne. Poistele raske teha kinke.

Mida on sellisel kommentaaril teavitada? Vaimuhaigete lõbustuspark on see postituste teavitamine siin.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen TA. Lisan siis juurde, et olen vanaema päris paljudele lastele. Tavalisi jõulukinke teevad lastele vanemad. Eelmise aasta vau-efekt oli just selles, et kõik lapsed, ka väiksemad kui teismelised (mõned veel lasteaialapsed) said nn mõnnakad, st sama tegumoega samad asjad eri suurustes.

Just selliseid kingitusi tahaks teha ka sel aastal – midagi, mis oleks vajalik, kas just igapäevaselt, aga tihedalt kasutuses, ja kõigile 🙂

Üks mõte on, et osta või lasta kududa sokk-sussid, millel talla all pidurid, aga mitmes mu lapse peres on põrandaküte ja seal susse ei kanta. Seega head sellesuunalised ideed on ikka teretulnud.

Pühajeesus, lõpeta sigimine. Sul on alaealist ja lisaks oleks veel vanaema PALJUDELE lastele. Palju sa neid lapsi sünnitanud oled siis?

+1
-21
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Pühajeesus, lõpeta sigimine. Sul on alaealist ja lisaks oleks veel vanaema PALJUDELE lastele. Palju sa neid lapsi sünnitanud oled siis?

*5 alaealist.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus TA ütles, et tal lisaks lapselastele ka 5 alaealist last on? Ehk need teemaalgatuses mainitud lapsed ongi tema lapselapsed? Kui inimesel on endal 2-3 last, siis 5 lapselast ei ole mingi megapalju.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus TA ütles, et tal lisaks lapselastele ka 5 alaealist last on? Ehk need teemaalgatuses mainitud lapsed ongi tema lapselapsed? Kui inimesel on endal 2-3 last, siis 5 lapselast ei ole mingi megapalju.

No ja minu vanematel on 3 lapse peale kokku 10 lapselast, milles mu vanemad süüdi on (peale selle, et ilmselt jäid nende lapsed oma lapsepõlvega piisavalt rahule, et endalegivähemalt sama suurt peret soovida)?

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüdrukutele kõrvarõngad, väiksem üle-õlakotike mobiili ja pangakaartide vms nodi jaoks, ehtekarp, mõnusad soojad mütsid-sallid.

Poistele tehnikavidinad, videomängu-krediiti, väravavahikindad (käivad poistega palliplatsil).

Mõlemale elamuskink – kontserdipilet näiteks. Meie kingime enda tütrele ja pojale lennupiletid ehk reisi ühte Euroopa pealinna märtsis. Pisemad lapsed jäävad vanaema hoida. Samuti sobib ju Exitroomi külaskäik. Hommikumantel. Lauamängud. Näiteks Hundimäng (kaardimäng) meeldis väga mu teismelisele tütrele ühel sünnipäeval. Ostsin juba ära jõuluks.

Meie mõlemad lapsed fännavad ka väga näiteks makroone – neid plaanin kinkida.

Sel aastal on ideid õnneks palju 🙂

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ise olen teinud  ühe pere koolilastele selliseks ühiseks kingiks korraliku pastapliiatsi ja oma laps/mees on ka saanud  ja on väga kiitnud, et on ikka hulga parem, kui tavalisega.

Füüsilistest kinkidest pakuks üldistavana selles vanuses mingid nuputamis-, (ruubiku-kuubik jms),  meisterdamis-, kaardi-,  lauamängud (neid annab siis vastavalt vanusele ka erienvaid otsida), kui vähegi selliseid koostegevusi eelnevalt on tehtud. Reaalse põgenemistos külastuse asemel saab ka põgenemistoa sarja lauamänge mängida. Kui lugevad lapsed, siis raamat on sellises vanuses veel ka väga oodatud kink olnud (eriti, kui veel juba teada sobivas sarjas uus raamat ilmunud). Minu laps sai vanavanematelt  sarnaselt teiste lastelastega rahakoti, mis ka kõigil kasutusse läksid.  Sokid/sussid on (vanemate) lastelaste poolt pigem vähekasutust leidnud.

Kuna siiski tegemisit  veel mitte päris teismelistega, kes tahavad kaugeneda vanematega ja vanavanematega koostegemistest , ja koosolemised praegu veel hinnas,  siis mõtleks ehk  mingisuguse koostegemise ja ühise emotsiooni peale sõltuvalt siis enda võimalustest kaasa lüüa ja/või võimalike erinevas vanuses lastelaste huvisid silmas pidades  ( kinos-, teatris, muuseumis käik, uisutamine, suusatamine, koerarakendisõit/jalutus jne)

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüdrukutele kõrvarõngad, väiksem üle-õlakotike mobiili ja pangakaartide vms nodi jaoks, ehtekarp, mõnusad soojad mütsid-sallid.

Poistele tehnikavidinad, videomängu-krediiti, väravavahikindad (käivad poistega palliplatsil).

Mõlemale elamuskink – kontserdipilet näiteks. Meie kingime enda tütrele ja pojale lennupiletid ehk reisi ühte Euroopa pealinna märtsis. Pisemad lapsed jäävad vanaema hoida. Samuti sobib ju Exitroomi külaskäik. Hommikumantel. Lauamängud. Näiteks Hundimäng (kaardimäng) meeldis väga mu teismelisele tütrele ühel sünnipäeval. Ostsin juba ära jõuluks.

Raha laialt käed ju sellel aastal

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ise olen teinud ühe pere koolilastele selliseks ühiseks kingiks korraliku pastapliiatsi ja oma laps/mees on ka saanud ja on väga kiitnud, et on ikka hulga parem, kui tavalisega.

Päriselt kingid pastakaid jõuludeks? Mõnitad inimesi või? Miks siis juba mitte toositäis tikke?

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ise olen teinud ühe pere koolilastele selliseks ühiseks kingiks korraliku pastapliiatsi ja oma laps/mees on ka saanud ja on väga kiitnud, et on ikka hulga parem, kui tavalisega.

Päriselt kingid pastakaid jõuludeks? Mõnitad inimesi või? Miks siis juba mitte toositäis tikke?

Ei ma ei kingi kirjatarvete letist kõige lihtsamat  1-2 eurost pastapliiatsit, aga minu laps ise on saanud ka  kingiks hinnalisema pastapliiatsi (nimelise graveeringuga, ) ja on saanud kingiks (jõuludeks või ka sünnipäevaks) kustitarvete poest söepliiatseid vms tarbeid ning on olnud rahul . Õigemini tegi tal ka näo rõõmsaks, et kingitegija oli ta selle hetke soove ja tegemisi märganud.  Ise ma teen suuremaid (või ka teada konreetselt vajaminemaid) kinke, aga nö lähisugulased ( vanavanemad, onud, tädid, lähemad lapse sõprade vanemad näiteks sünnipäevaks) on saanud alati vihjeks ka selliseid väiksemaid sobivamaid kingiideid ja minu  laps kasvanud teadmisega, et teiste poolt ei pea kingid olema suured ja kallihinnalised ja ilmtingimata tema suuremate unistuste täitmised teiste poolt.

Aga hea teada, et siinsete vanemate jaoks peavad olema kingid midagi suuremat vms, mida meil ja meie lähiringkonnas ja sõpruskonnas peetakse pigem halvaks tooniks.  Siis pole ime siinsedki teemad, et mis peaks lapse lasteaiakaalsase või koolikaaslase sünnipäeva kink olema ja et rahakott ei kannata nö sünnipäevalapse (vanemte) soove ja eeldusi ehk välja.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ma ei kingi kirjatarvete letist kõige lihtsamat 1-2 eurost pastapliiatsit, aga minu laps ise on saanud ka kingiks hinnalisema pastapliiatsi (nimelise graveeringuga, ) ja on saanud kingiks (jõuludeks või ka sünnipäevaks) kustitarvete poest söepliiatseid vms tarbeid ning on olnud rahul . Õigemini tegi tal ka näo rõõmsaks, et kingitegija oli ta selle hetke soove ja tegemisi märganud. Ise ma teen suuremaid (või ka teada konreetselt vajaminemaid) kinke, aga nö lähisugulased ( vanavanemad, onud, tädid, lähemad lapse sõprade vanemad näiteks sünnipäevaks) on saanud alati vihjeks ka selliseid väiksemaid sobivamaid kingiideid ja minu laps kasvanud teadmisega, et teiste poolt ei pea kingid olema suured ja kallihinnalised ja ilmtingimata tema suuremate unistuste täitmised teiste poolt.

Aga hea teada, et siinsete vanemate jaoks peavad olema kingid midagi suuremat vms, mida meil ja meie lähiringkonnas ja sõpruskonnas peetakse pigem halvaks tooniks. Siis pole ime siinsedki teemad, et mis peaks lapse lasteaiakaalsase või koolikaaslase sünnipäeva kink olema ja et rahakott ei kannata nö sünnipäevalapse (vanemte) soove ja eeldusi ehk välja.

Teemaalgataja ei täpsustanud, kas ta otsib kinki enda lastele või teistele. Ja vastused on põhiliselt enda laste kohta. Üsna loomulik ju, et oma lastele tehaksegi kallemaid kinke. Minu lapsed näiteks oma tädidelt-onudelt üldse jõulukinke ei saa. Meil on kambapeale üsna palju lapsi ning selline kinkide tegemine läheks mõttetuks. Ongi kokkulepe, et iga pere teeb oma lastele. Vanavanemad ikka teevad lastelastele ka kinke, aga midagi väikest ja sümboolset.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raha laialt käed ju sellel aastal

Mida sina minu rahalisest seisust tead :>D

Tegelikult on vanemapalk ammu läbi, aga meil mehega on alati  suured säästud olnud ja mees teenib väga hästi.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen TA. Vaatamata teemasegajatele olen vist vastuse oma küsimusele saanud. Aitäh kõigile, kes teemas suutsid püsida ja vastuseid anda. Meie peres ei osteta nn väikseid odavaid kingitusi. Kui midagi mõistlikku, mis saaks olla pidevas kasutuses ja oleks tõesti ka vajalik, mõttesse ei tule, siis jääb ostmata. Plastmassvidinaid kokku ei osteta. Sellest mõttest ajendatuna oligi see küsimus.

Kui olen jõudnud lõpliku selguseni, annan uuesti siia teada, ehk saab keegi veel mõtteainet.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

13a

Mõttes on poisile amatööretallidetektor-otsija, aga terendub vaimusilmas üleskaevatud aed… on saanud teleskoobi, kaardimänge.

Tüdruk on saanud lõhnavee, body mist tüüpi niisutava lõhnavee, kõrvarõngad, riideid/voodipesu, mobiili/üleõlarihmaga koti.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

12-aastane tüdruk soovib üht kindlat lõhna ja selle ka saab. Juurde saab n-ö üllatusena veel uued kindad ratsutamise trenni jaoks.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 76 )

Esileht Koolilaps Mida osta jõulukingiks teismelistele