No jumal küll, ootamatu külaline ja inimesed hakkavad möllama pirukatega ja pastaga?? Et keegi pool tundi varem suvatseb teatada et tulen külla ja keegi hakkab möllama mingi pirukaga võib olla oli mingi teine teema pooleli, nagu triikimine, lapsega tegelemine? Kusjuures veel koristama? Issand mis inimesed, ikka eriline pokazuhha.
Ma ei kujuta ette, et kui mulle tahetakse külla tulla, siis ma teatan, et ei saa, ma triigin või TEGELEN LAPSEGA??!! 😀
Aga seda kujutad vabalt ette, et sinu laps tahab sinuga midagi koos teha ja sa lükkad kõrvale, et ma ei saa, mingi suvaline tädi tahab just praegu etteteatamata külla tulla?
Mis mõttes, mul ei käi suvalised tädid külas. Ja lastel on meil alati hea meel, kui külalised tulevad, nad tahaksid kindlasti rohkemgi külalisi, kui meil käib. Miks keegi peaks lapse sealjuures kõrvale lükkama? Hakkamegi hoopis siis koos nt külalise puhuks natuke koristama (mitte, et muidu väga segi oleks, aga ikka nipet näpet silma alt rohkem ära), või midagi lauale valmistama. Ikka koos lapsega, ka siis, kui lapsed veel päris väikesed olid. Ma ausalt ei kujuta ette, mis tähtis lapsega tegelemine siis see peaks küll olema, mida kellegi tulek küll segada saaks. Kooli ajal nüüd ehk õppimine, kui pean last aitama, siis ma külalisi vastu ei võta ja seda ka ütlen, aga muul vabal ajal… Joonistamine? Pusle kokkupanek? Neid teeme siis, kui midagi muud teha pole. Või ausalt öeldes, seda teeb ikka laps ise, ma vahel aitan, kui abi vajab, seega kellegi küllatulek seda ei segaks. Või et ma nüüd võtan kaks tundi ja istun lastega põrandal maas ja teadlikult “tegelen”, keegi segada ei või? Lastega tegelemine käib meil ikka igapäevaselt kõikide teiste toimetuste kõrvalt, kuhu ka lapsed on kaasatud, ei ole mingit eraldi lastega tegelemise aega planeeritud, mida siis keegi segada võiks. Ei ole ma ka lapsel pidanud vajalikuks sabarakuks olla, et ei saa külalisi vastu võtta, pean last valvama, nii äpu ei saa olla ju. Elu koosnebki tihti juhustest ja ootamatustest, meil on täiesti terved lapsed, kelle jaoks on normaalne, kui teeme kõiki plaane jooksvalt ja sama ootamatult võib ka keegi külla tulla, tore ju. Ja triikimisele eelistaks ma juba ise iga kell külalisi. Aga kui tõesti nii kiire on mingi ühe kleidi triikimisega, mida kohe vaja on, siis selle kiire asja saan teha ka külalise kõrvalt.
Pole ime, et su lapsed külaliste tulekul rõõmustavad – paistab, et see on nende ainus lootus, et keegi neile ka päriselt tähelepanu pöörab.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 05.08 15:06; 06.08 09:38;