Esileht Kodunurk Mida süüa teha..sain kokku ainult 8 erinevat sööki mida tavaliselt teen

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Teema: Mida süüa teha..sain kokku ainult 8 erinevat sööki mida tavaliselt teen

Postitas:

1.kanasupp
2.seljanka
3.kartulpüree millegiga + toorsalat
4.Riis+kanakoivad/kanafileetükid+ riivitud porgand
5.Makaronid pihvidega?+ toorsalat
6.Pasta millegiga
7.Püreesupp näiteks lõhega

Mida veel süüa teha? Mis on tavaliselt teie pere söögilaual?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.03 19:48; 20.03 20:15; 20.03 20:33;
To report this post you need to login first.
Postitas:

kalakotletid
ühepajatoit
kapsa-hakklihahautis
kapsarullid
mulgikapsad
chili con carne
erinevad wokid
las keegi jätkab :)….

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

erinevad lahtised pirukad
kruubipuder
ahjukala
ahjukana
räim – -vorm, paneeritud, …
kartulivorm
salatid: kartuli-, riisi-, makaroni-
lehttaigna pirukad, nt juustuga, kalaga
kooreklops
maksakaste, praetud maks sibulaga
heeringas hapukoorega

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

minu repertuaar on veel hullem:
makaronid hakklihaga
pikkpoiss (ok. ise teen)
kotletid (ka ise teen)
hakklihakaste
hakkliha + külmutatud köögiviljasegu pannil
kanakoivad + riis
omlett
tatrapuder
bor¨ (Salvesti oma)
pakisupp (see kukepildiga, tähekujuliste makaronidega + sügavkülmast baguette
need igasugu Maggie ja Knorri kuivpakikesed, millel retsept peal.
keedetud kartul + midagi (heeringas, sült, valmispihvid)
vahel harva paneeritud ¨nitsel, lõhe/forell, seapraad või liha majoneesi ja juustuga.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.03 20:12; 22.03 21:25;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Suur aitäh, et viitsisite vastata. Küsiks veel, et mis kala Teie kõige rohkem teete ja kuidas teete. Kuidas lõhe kõige maitsvam saab?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.03 19:48; 20.03 20:15; 20.03 20:33;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ja küsiks \”chili con carne\” kohta- kas seda ilma ubadeta võib ka teha? Kas siis tuleb mingeid teisi koostisosi vähendada või võib oad millegi muuga asendada? Väga maitsev tundub olevat:)

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.03 19:48; 20.03 20:15; 20.03 20:33;
To report this post you need to login first.
Postitas:

kui chili con carnest oad välja jätad siis saad mehhikopärase bolognese kastme:D
just tegin mälu järgi, retsepti ei viitsinud otsida: sibula ja hakitud kyyslaugu kuumutasin õlis, lisasin 400 g veisehakkliha, praadisin läbi, siis valain juurde 1 suure purgi pruune konservube ja 1 purgi hakitud tomati, maitsestasin chili, soola, pipra ja kaneeliga, hautasin veel 15 mn.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mulle ka tundub, et ma teen vaid samu toite ja sagedamini siis:
* mulgipuder
* kotletid
* frikadellisupp
* kapsas hakklihaga
* ahjukana riisiga
* paneeritud liha
* ahjukartulid ja mingid grillvorstid vms
* seenekaste, hakklihakaste, mingi liha kastmes
* wok-toidud /tavaliselt kanafileetükid+juurvili/
* pastaroad
Igav, tahaks veel miskit muud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Seljanka
pizza
bor¨
ahjuliha
risotto
täidisega pannkoogid
asuu
quiche
tortilla
sardell
vahel teeme salateid, nt makra, kartuli, kana
ahjulõhe
Lõhe teeme lihtsalt nii, et soolaga natukeseks laagerduma, siis ahju, võitükid peale ja küpsetame krõbedamaks. Meile maitseb krõbedam kala. pärast raputan tilli ja pigistan sidrunit peale. Kõrvale toorsalat, riis või keedukartul ja tartar kaste
Kotlette ja pikka poissi võib vahelduse mõttes teha ka nii, et segad taignasse riivitud keedetud peeti ja porgandit.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina põhiliselt ainult ühte toitu teengi 🙁
Hautan õlis küüslaugu ja sibula, kanafilee tükid peale, siis köögiviljad, mida juhtub olema – paprika, herned, suvikõrvits, kuuma vett natuke peale, maitseained ja lusikatäis sulatatud juustu sisse. Juurde pasta või kuskuss. No ei ole eriline kokkaja 🙁

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Suur aitäh, et viitsisite vastata. Küsiks veel, et mis kala Teie kõige rohkem teete ja kuidas teete. Kuidas lõhe kõige maitsvam saab?[/tsitaat]

Ahjukalaks tavaliselt teen mõnda punast kala.( lõhe, forell)
Võtan puhastatud filee. Lõikan kala lahti tükkideks nii, et nahk jääb terveks. Tükkide vahele panen killukesed taluvõid. Peale riputan soola, pipart, tilli. Sidrunit ei pane, sest mulle endale see ei meeldi. Kala läheb ahjuvormi ning peale foolium. Umbes 20-25min küpseb ning 5 min enne valmimist võtan fooliumi maha.
Kala mõnusalt mahlane ning kõik söövad ja kiidavad.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Absoluutselt mitte norimisi, aga kallid köögi-Leenud, NII PALJU toidufoorumeid, kokandusrubriike, blogijaid jne. on, miks te oma repertuaari ei laienda? Mitte, et neil toitudel midagi häda oleks, teen isegi, sest meespere suht konservatiivsete eelistustega, aga piltlikult 8-st miljonist toidust 8 välja valida on ikka täitsa uskumatu.

Ei pane kirja loomulikult kõike, mida teen, aga mida suudan meenutada viimastest tegudest ja üleüldse:
* praetud vasikamaks + sibul + pohlamoos + küüslaugu-koore-kartulid, toorsalat
* hapukapsabors, mõni magus amps, kas kooki, saiakesi
* lambalihakotletid + riis + hautatud porgand-brokkoli-lillkapsas
* krõbedad juurviljad teravas tomati-tsillikastmes + kus-kus
* guljas + kartulipuder, toorsalat
* praetud valge kala (punane kala käib meil vaid graavisoolatuna ja suitsutatult salatis, \”ahjupunast\” enam ei taha), lisandeid ei mäleta, ju juurikad olid
* Karjalanpaisti (soomlaste väga populaarne toit), kartulipuder, pohlamoos
* täidetud paprikad, jasmiiniriis, kurgisalat
* kana rohelise karri kastmes, juurviljariis
* hautatud loomaliha, praekartul, koorekaste, salat
* erinevaid juurikatoite, kuna meeldib Lähis-Ida köök, kuid liialdada ka ei saa. Nagu öeldud – siis sööksin üksi, pean ikka teistega ka arvestama.
* kartulisalat, kanasalat, krevetisalat, rosolje – muidugi mitte kõike korraga
* täidetud looma- v. sealiharullid, kartul, pruun kaste, marin. juurikad
* seenesupp, pannkoogid täidisega
* praetud kala/ liha, millest järgmine päev sab hapu-kala/ liha
* traditsiooniline ahjupraad + kapsas + kartul
* teravad Aasiapärased kastmed ja hautised
* kanavardad, salatid
* hautatud lammas + ahjujuurikad
* vana hea heeringas sibula ja hapukoorega + kuum keedukartul
* seene, mereeluka ja lambalihatoidud meeldivad enim, pere tahab loomaliha, vähem siga ja lindu.

Ohjummal, kõike ei jaksa küll kirja panna.
Reedan veel, et nädala lõpus teen (vähemalt kaheks päevaks) seenesalatit, hartsod, pähklikana ja sidrunikooki.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]1.kanasupp
2.seljanka
3.kartulpüree millegiga + toorsalat
4.Riis+kanakoivad/kanafileetükid+ riivitud porgand
5.Makaronid pihvidega?+ toorsalat
6.Pasta millegiga
7.Püreesupp näiteks lõhega

Mida veel süüa teha? Mis on tavaliselt teie pere söögilaual?[/tsitaat]

Ahjah veel – sõnalõpp on -GAGI, mitte -GIGA.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]talent kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Ahjah veel – sõnalõpp on -GAGI, mitte -GIGA.
[/tsitaat]

mul oli sama häda küljes, kuni üks hea inimene soovitas- proovi öelda- -giga lõpuga sõna kass 😀 saad kohe aru, et asi mäda)

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

OT: minule keevitati koolis nagu tulise rauaga ajusse – liide -gi või -ki on AINULT sõna lõpus.

Aga söögist:

Teemaalgatajal tasuks mõnikord aega maha võtta ja näiteks kasvõi mõne ajakirja retseptilisa mõttega ette võtta ja meeldivamad asjad lihtsalt järele teha.
Näiteks Nipiraamatus on antud 7 päeva menüüd koos ostunimekirjaga.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Liide -GAGI on kaasaütlev. MinuGAGI, kassiGAGI, kelleGAGI.
\”Saame kassigagi kodus kenasti hakkama.\”

Liited -ki ja -gi käivad minuGI, kassiGI, kelleGI, autotKI, needKI, raamatutKI.
\”Minugi nimi on Mari. Needki lapsed pole isegi raamatuidki lugenud.\”

Ma olen ametlikus terminoloogias null. Vaata keelevarasse. Meie näites on natuke erinevad. Seletada ehk oskaks, korrektselt kirjapanna mitte.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina koostan nädalaks menüü ette ja püüan seda ikka teha eelmise nädala omast erineva.
vahel kui mõtted otsas, löön internetis nami-nami lk lahti, aga on ka palju teisi häid retseptikaid.
Vahel mängime rahvusköögi mängu, kus võtame mehega maakaardi ette, silmad kinni ja osutame näpuga kaardile. see maa millel näpp peale jääb, saab siis ajendiks,et mis maa toitu teha. Kuigi Tai ja Jaapani toidud meile ei meeldi, sel juhul piirdume enamasti mõne wok roaga (Stir fry).
kordamööda valime ja kui satub mõni maa, mis on meie jaoks köögi poolest tundmatu, valime kas uuesti voi naabruskonnast riigi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.03 19:12; 22.03 07:30;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Talent, kuidas teed krõbedaid juurvilju tomatikastmes? Kõlab väga ahvatlevalt 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Koduselt võib chilit ehk maitse järgi mugandada – mulle punased oad ei maitse, seega kasutan valgeid ube tomatikastmes, muu kõik sama, mis katariinal – ahsoo, paprikat lisan ka. Tavalised argitoidud meil:
* hakklihakaste kartuliga
* erinevad pastad – nii tomati- kui koorekastmega (nt singi, peekoni, seente, köögiviljadega, hakklihaga)
* chili con carne riisiga
* kanakaste riisiga
* ahjuliha juurviljadega
* supid – kanasupp, bor¨, kalasupp, frikadellisupp
* kanafilee virsiku ja juustukastmega – keedukartuli või riisiga
* tatrapuder hakklihaga
* ahjukala (forell üldjuhul)
* vahest kiir/rämpstoit – viinerid, pihvid, vorstid, friikartulid, pelmeenid
* erinevaid quiche`sid
* pirukad puljongi ja keedumunaga
* omlett või praemuna praeleiva ja peekoniga
* kotletid
* pikkpoiss
* lihakaste (kas gulja¨i või strogonovisarnane)
* plovitaoline roog
* marineeritud heeringas keedukartuli ja kodujuustusalatiga
* soolased pannkoogid
* koore/sibulaklops

…tegelikult ei saagi ideed otsa[/tsitaat]

Paluks kanafileed virsiku ja juustukastmega retsepti. Kõlab väga isuäratavalt, tahaks järgi proovida.

Teemast ka: neid ikka nii palju, et üles ei jõua lugedagi. Kui midagi pähe ei tule, siis võtan lahti mõne kokaraamatu, nami-nami.ee vmt (ka perekoolist leiab häid ideid) ja otsin sealt. Aga mõned näited siis:
1. ühepajatoidud erinevad (kasutades erinevaid köögivilju, erinevaid lihasid, erinevaid valmistusviise võib iga kord erineva ühepajatoidu valmis teha. Perel siiski omad lemmikvariandid välja kujunenud).
2. supid – seljanka, bors, hernesupp, hapukapsasupp, kanasupp, frikadellisupp, pelmeenisupp, peedisupp, erinevad püreesupid, erinevad külmsupid suvel, tuunikalasupp (retsept pärit siitsamast perekoolist), kõrvitsasupp, läätsesupp, seeneseljanka jmt
3. pastaroad, no nii palju erinevaid pasta retsepte on igal pool
4. ahjukala, ahjuliha, ahjukartulid, igasugused vormiroad, mis ahjus valmivad
5. mulgikapsad, värskekapsa hautis hakklihaga, värskekapsahautis hakkliha ja peekoniga.
6. plov ja muud riisitoidud (paellad jmt)
7. erinevad kastmed – hakklihakaste, vorstikaste, viinerikaste, munakaste, seenekaste
8. kotletid, pikkpoisid erinevad.
Jne. variante on palju-palju.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Talendile keeleteemal, kah heatahtlikult.

Liidet -GAGI ei ole olemas. -GA on kaasaütleva käände lõpp ning -GI rõhuliide, mis (nagu Jaagular väga õigesti ütles) asub alati sõna lõpus, on seal ees siis ka käändelõpp (kassi-GA-gi, kassi-LE-gi) või mitte (kassi-gi).

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mul samamoodi väga üksluiseks see toitumine läinud. Nüüd saan aru oma emast, kes ütles, et ta võib ükskõik mida süüa teha, aga andke palun ainult ideid. Ise olen hakanud ka küsima pere käest, mis te homme süüa soovite.
Abiks olen viimases hädas võtnud toidutare kodulehekülje. Seal olemas ka valmis tehtud nädala menüü (http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=44033 ).

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

E: maks+kaste kartulipudruga, keedetud hernes ja porgand.
Maksa pruunistad pannil ja sibula ka. Viskad ahjuvormi ja küpsetad pehmeks. Teed pruuni kastme peale (gravy). Sama toitu teen vahel ka veiselihaga. Lihatükid hauta madalal temperatuuril kuni 2 tundi, siis laheb mõnusaks pehmeks. Liha asemel variant ka praetud grillvorstikesed. Sel juhul serveeri kaste eraldi.

T: supp- minestrone, ahjusoojad kuklid/pikk sai võiga, salat
Teistel nädalatel vahetan supi- frikadellisupp, borsh, tomatisupp, selleripüreesupp, kärvitsapüreesupp, koorene seenesupp, lihtsalt juurviljasupp.
üldjuhul valin,et sama toiduvalik ei langeks samale nädalapaevale,et ei tekiks nn \”kalapäevasid\” mis N-ti Nõuka aja oli.

K: ahjukotis küpsetatud kana ja juurviljad. Riis, salat.
Kana on alati korra nädalas menüüs. Vahel hautan õllega. Pese 0,3 l õllepurk hästi puhtaks. Tee pealt ava lahti ja lükka kana sisse. Aseta püsti ahjuvormile. Meie vahetasime pliiti ja nüüd on pigem lai kui kõrge. Seega püsti enam panna ei saa. Aga sellest ei juhtu midagi. Sest õlu voolab vaid kana sisse ja ainult veidike välja ahjuvormile. Kata kindlasti fooliumiga, siis jäävad aurud selle alla ja jätab kana mahlaseks.Hauta madalal temp. paar tundi. Kui õllesober ei ole, pole vaja muretseda, sest õllemaitset kanale ei jää. minul ei ole ka kordagi veel õllepurgi värvid kanale külge küpsenud.
Teised variandid kanast on hautamispotis, pannil, kanavardad, kanafilleest rullid, indiapärane curry jne.

N: praetud riis kanaga.salat. ( Eilsest järgi jäänud kanaliha, riis ja külmutatud juurviljasegu+ sibul praetud kõik koos wok pannil)
Kui järgi ei jäänud midagi, siis pastaroog:
Spageti a la Carbonara (singi-koore kaste), spagetti bolognese (tomatine hakklihakaste), spagetid pestoga, pasta puhul on lõputult võimalusi.

R: ei kokka. läheme restorani/sõpradele külla/tellime koju.

L: Grillime. (elame kliimas,kus aastaringselt lumevaba.)
Grillida võib ju kõike- liha, kana,mereande,juurvilju. Lisandiks kartulisalat, mitmet sorti värsket salatit. (meie mõistes on kartulisalat kartul+majonees+murulauk) Kui grillime hamburgereid, siis mõistagi kartulisalatit ei tee.

P: Pannil praetud lõheliblikad, pannil hautatud spinat, värske keedukartul, veel mingi salat.
Kalaroogadest veel valge ahjukala, tuunikalalasanje, praetud kala taignas friikartulite ja pudrustatud roheliste hernestega (fish & chips. Meie ei osta valmis friikaid vaid teeme ise kodus ahjuplaadil)

Lühidalt kokku võttes jälgin,et oleks menüüs liha(veis,siga,lammas), kana, kala, supp, hakkliha ja pastaroog.

Lisaks on meie kodus hitid ka fajitad (mehhiko), moussaka (kreeka), ahjus küpsetatud marineeritud searibid (marinaadi teen ise), varem mainitud pastatoidud ja kotletid.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.03 19:12; 22.03 07:30;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]zojalaine kirjutas:[/small]
[tsitaat]Talendile keeleteemal, kah heatahtlikult.

Liidet -GAGI ei ole olemas. -GA on kaasaütleva käände lõpp ning -GI rõhuliide, mis (nagu Jaagular väga õigesti ütles) asub alati sõna lõpus, on seal ees siis ka käändelõpp (kassi-GA-gi, kassi-LE-gi) või mitte (kassi-gi).
[/tsitaat]

Tänan sind! Panen kõrva taha ja hakkan kohe targemaks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Talent, kuidas teed krõbedaid juurvilju tomatikastmes? Kõlab väga ahvatlevalt :)[/tsitaat]

Porganditükid, brokkoli ja lillkapsaõisikud, sibulasektorid, rohelised oakaunad või suhkruherned, paprikasektorid… mida leidub kodus, kastan jahu-tärklis-vee -taignasse ja paariks minutiks fritüüri, rohke õliga katlasse või muusse õlikeeduvahendisse (mina kasutan fritüüri).
Samal ajal wokile vähese õli sisse küüslauku, tsillipastat või tükeldatud tsillikaun(ad), ingveriribad või -pasta, sojakastet, soola, seesamiseemneid (pole oluline), mett (maitse asi, aga igatahes vähe), puljongit kulbiotsaga või veidike vett ja tomatipastat. Natuke hautan ja liigsest õlist nõrutatud juurikad sisse. Minut-kaks wokin ja eelkuumutatud vaagnale. Seda stomatikastet peaks olema minimaalselt, see on rohkem nagu selline \”kest\” ümber juurikate.
Kui sa väga taignast ei taha (ja taignased asjad tuleks suht kohe ära tarbida, hiljem läheb lössakaks, pole enam krõbe), siis tee juurikad lihtsalt veidi märjaks ja veereta tärklises (see hoiab niiskust).
Kuna fritid (praed) tooreid juurikaid, siis mina löikan niisugused suupärased palad, et väga tooreks ei jääks, aga krõmpsud peaks ikka jääma.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kõik eelnevalt ülesloetud toidud on väga maitsavad, aga enamus ka suhteliselt kaloririkkad. Mida põnevat ja muidugi maitsvat pakuksite välja tervislikuma toidu (loe kalorivaesema / vähem rammusa) toidu tegijatele? See on mulle hoopis raskem teema, eriti peale väsitavat tööpäeva. Just sedasorti toitude valmistamisega kipub minul üksluiseks minema 🙁

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

KANA PORRUGA
Lõika 1 porru viiludeks. Hauta veidi pannil vähese õliga ja lisa kana(kintsu)ribad ja seened. Hauta kaane all umbes 30 min. Kastmeks võib sortsu valget veini peale valada. Serveeri riisiga.

KALAFILEE ZUCCHINIGA
Prae pannil valge kalafilee. Kõrvale lõika paariks minutiks hauduma zucchiniviilud. Enne serveerimist paki kala ja zucchini umbes 5 minutiks fooliumisse. Serveeri riisiga.

TUUNIKALA TOMATIS
Kuumuta pannil sibul ja küüslauk. Vala peale purk tomatikonservi. Soovi korral lisa porgandiribasid või zucchiniviile. Kuumuta veidi ja sega hulka tuunikala.
Serveeri täisterapastaga.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Erinevad supid:

kalasupp
kanasupp
kapsasupp
frikadellisupp
bor¨¨
makaronisupp
talupojasupp

Erinevad kastmed:

hakklihakaste
hakklihakaste seentega
hakklihakaste tomatitega
hakklihakaste marineeritud kurgiga
kanakaste
lihakaste
lihakaste seentega
lihakaste tomatitega
lihakaste marineeritud kurgiga
vorstikaste
seenekaste

Erinevad toidud ahjus

seapraad
ahjukala
ahjukana
ahjukanakoivad erinevates kastmetes

Lisaks veel erinevad toidud kartulist ja makaronist:

kartuli hakklihavorm
kartulipudru ohtra peekoni ja sibulaga
mulgipudru ohtralt soolapeekonit ja sibulat
lasanje
makaronid erinevate kastemetega
makaroni singivorm

Piimasupid, riisiga, makaronidega, klimpidega

Sellised toidud vahelduvad. Kui jäeb tavalist hakklihakastet eelmisel päeval üle ja järgmisel päeval tuleb natuke puudu lisan sinna natuke tomatit või kurki või seeni ja ongi uus huvitav toit.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

muidugi on retsepte palju maailmas, aga katsu sa neid kõiki meeles pidada. Minu jaoks on juba toitude meelespidamine keeruline rääkimata retseptidest. Pealegi tuleb ju kodus hoida sellisel juhul suurt varu igasuguseid maitseaineid, kuivaineid, konserve, külmutatud asju jne.
See pole ju mõeldav, et lähed kauplusesse ja suudad seal kohe osta kõik paariks toidukorraks vajamineva (juhul kui kavatsed teha mingit erilist toitu).
Paraku jääb mõni asi ikka ostmata ja kui hakata asendama, siis pole ikka see.
Ka pole võimalik ajaliselt kõike teha algtoorainest, ikka peab kasutama kasvõi tomatipüreed, lasanjeplaate, külmutatud toiduaineid vms.

Minul sellepärast ongi väike repertuaar, et lihtsalt kappi ei mahu ära kõik.

hommik: täisterakaerahelbepuder / omlett / praemuna / keedetud muna/ müsli või helbed piima või jogurtiga / soojad võileivad grillis / tavalised võileivad /pannkoogid

muud toidukorrad:

värske salat / tuunikalasalat jääkapsa jms / kanasalat eri variatsioonides / lihasalat eri variatsioonides / vorstisalat eri variatsioonides /

makaronid koorekastmes kala või kanaga / makaronid vorstitükkidega /

kanasupp / piimasupp / frikadellisupp / köögiviljadest püreesupp lihaga või lihata /

kotletid / hakklihakaste oliivide, purustatud tomatite ja kaneeliga / hakklihakaste jahu ja piimaga /

erinevad pitsad (liiga töömahukas ja pärast vaja pikalt lauaplaati puhastada- seega ei viitsi tihti teha) /

praetud kala või kala ahjus /

riis külmutatud köögiviljade ja kanatükikestega / pilaff rosinate ja sealihaga /

ühepajatoit / kartulipuder / grillkana

Neid toite oskan ma teha nö peast ja nende toitude jaoks on mul kapis alati varu olemas. Ostma pean vaid liha. Kuna seda ma tavajuhul külmutatuna ei hoia.
Küll aga on kapis alati olemas värsked ja külmutatud köögiviljad, piimatooted munad jne.
Mul on külmkapi peal märkmepaber, kuhu panen kirja otsasaanud toiduaine ja kui poodi läheme, võtame selle kaasa.

Kui kiire on,sii valmistoitudest ostan vahest harva kartuli- ja köögiviljaputru (prisma soojatoiduletist enam ei julge osta kuna oli mitu korda paha, parim on selveri oma), toorjuustutäidisega lihapalle, grillkana, praetud kala, purgiseljankat, -borshi ja -hernesuppi.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.03 21:01; 22.03 21:07;
To report this post you need to login first.
Postitas:

muideks valge riisi kohta eile lugesin, et iga portsion pidavat 10% suurendama diabeeti haigestumise riski. Üsna hirmutav. Ja ma ei saa päris hästi aru kuidas see % nii suur on.

Igatahes hakkan pruuni töötlemata riisi kasutama.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.03 21:01; 22.03 21:07;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]muideks valge riisi kohta eile lugesin, et iga portsion pidavat 10% suurendama diabeeti haigestumise riski. Üsna hirmutav. Ja ma ei saa päris hästi aru kuidas see % nii suur on.

Igatahes hakkan pruuni töötlemata riisi kasutama.[/tsitaat]
nii hull see asi nüüd ka ei ole, siis peaksid 10 portsu riisi järel vähihaige valmis olema ju. see artikkel käis aasiamaade rahvastiku kohta, kel riis põhitoiduaine ja söövad seda praktiliselt igal söögikorral.
olen ka pruuni riisi proovinud, aga üldse ei meeldi – nagu kõvu viljateri sööks.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.03 20:12; 22.03 21:25;
To report this post you need to login first.
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )


Esileht Kodunurk Mida süüa teha..sain kokku ainult 8 erinevat sööki mida tavaliselt teen

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.