E: maks+kaste kartulipudruga, keedetud hernes ja porgand.
Maksa pruunistad pannil ja sibula ka. Viskad ahjuvormi ja küpsetad pehmeks. Teed pruuni kastme peale (gravy). Sama toitu teen vahel ka veiselihaga. Lihatükid hauta madalal temperatuuril kuni 2 tundi, siis laheb mõnusaks pehmeks. Liha asemel variant ka praetud grillvorstikesed. Sel juhul serveeri kaste eraldi.
T: supp- minestrone, ahjusoojad kuklid/pikk sai võiga, salat
Teistel nädalatel vahetan supi- frikadellisupp, borsh, tomatisupp, selleripüreesupp, kärvitsapüreesupp, koorene seenesupp, lihtsalt juurviljasupp.
üldjuhul valin,et sama toiduvalik ei langeks samale nädalapaevale,et ei tekiks nn \”kalapäevasid\” mis N-ti Nõuka aja oli.
K: ahjukotis küpsetatud kana ja juurviljad. Riis, salat.
Kana on alati korra nädalas menüüs. Vahel hautan õllega. Pese 0,3 l õllepurk hästi puhtaks. Tee pealt ava lahti ja lükka kana sisse. Aseta püsti ahjuvormile. Meie vahetasime pliiti ja nüüd on pigem lai kui kõrge. Seega püsti enam panna ei saa. Aga sellest ei juhtu midagi. Sest õlu voolab vaid kana sisse ja ainult veidike välja ahjuvormile. Kata kindlasti fooliumiga, siis jäävad aurud selle alla ja jätab kana mahlaseks.Hauta madalal temp. paar tundi. Kui õllesober ei ole, pole vaja muretseda, sest õllemaitset kanale ei jää. minul ei ole ka kordagi veel õllepurgi värvid kanale külge küpsenud.
Teised variandid kanast on hautamispotis, pannil, kanavardad, kanafilleest rullid, indiapärane curry jne.
N: praetud riis kanaga.salat. ( Eilsest järgi jäänud kanaliha, riis ja külmutatud juurviljasegu+ sibul praetud kõik koos wok pannil)
Kui järgi ei jäänud midagi, siis pastaroog:
Spageti a la Carbonara (singi-koore kaste), spagetti bolognese (tomatine hakklihakaste), spagetid pestoga, pasta puhul on lõputult võimalusi.
R: ei kokka. läheme restorani/sõpradele külla/tellime koju.
L: Grillime. (elame kliimas,kus aastaringselt lumevaba.)
Grillida võib ju kõike- liha, kana,mereande,juurvilju. Lisandiks kartulisalat, mitmet sorti värsket salatit. (meie mõistes on kartulisalat kartul+majonees+murulauk) Kui grillime hamburgereid, siis mõistagi kartulisalatit ei tee.
P: Pannil praetud lõheliblikad, pannil hautatud spinat, värske keedukartul, veel mingi salat.
Kalaroogadest veel valge ahjukala, tuunikalalasanje, praetud kala taignas friikartulite ja pudrustatud roheliste hernestega (fish & chips. Meie ei osta valmis friikaid vaid teeme ise kodus ahjuplaadil)
Lühidalt kokku võttes jälgin,et oleks menüüs liha(veis,siga,lammas), kana, kala, supp, hakkliha ja pastaroog.
Lisaks on meie kodus hitid ka fajitad (mehhiko), moussaka (kreeka), ahjus küpsetatud marineeritud searibid (marinaadi teen ise), varem mainitud pastatoidud ja kotletid.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.03 19:12; 22.03 07:30;