Esileht Pereelu ja suhted Mida tähendab teie meelest traditsiooniline peremudel?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 89 )

Teema: Mida tähendab teie meelest traditsiooniline peremudel?

Postitas:
Kägu

Ma olen seni arvanud, et traditsiooniline pere on selline, kus on naine, mees ja nende lapsed.
Näiteks nagu minu pere.

Aga Postimeest lugedes tuleb välja, et traditsiooniline peremudel seisnevat mingites soorollides, mis juba aastakümneid hääbuvad ja mille järgi kaasaja paarid enam oma pereelu ei korralda.

Mina olen naine ja ühtlasi ema. See ei sega mul tegemast süüa ega mootorsaega puid langetada (mul on suur aed ja natuke metsa/võsa). Mees on ühtlasi isa, teeb samuti süüa ja mootorsaega töötab samuti. Sama muude töödega. Kes oskab ja kellel jaks üle käib või aega on, see teeb. Kui keegi ei oska või pole aega, siis mõtleme koos, mida teha. Mu vanemad ja kadunud vanavanemadki on eluaeg samamoodi elanud, mu meelest igati traditsiooniline pere. Isa õpetaski mulle näiteks tööriistade kasutamist, aga hapukurkide tegemist õpetas hoopis vanaisa.

Mis on teie meelest traditsiooniline peremudel?

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.opiq.ee/kit/283/chapter/15857

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

20 aastate tagused uuringud minu mälu järgi on näidanud, et kolm last ei tee õnnelikumaks kui üks, aga nüüd viimased on näidanud, et ikka teeb. Postimehe artikliga olen nõus selles suhtes, et laste keskkond ongi vanematest sõltuv ja keskkond omakorda kujundab lapsi.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja seda on vaja defineerida milleks?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest on ka traditsiooniline peremudel lihtsalt ema, isa ja laps/lapsed.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks igaühel oma mudel. Mina naeran oma naabrinaist, kes on vene rahvusest ja kellel on väga selge arusaam, mida peab tegema naine ja mida mees. Ta ei saa oma mehega läbi, aga ikka ei suuda oma rollidest välja tulla. Näiteks ta ei niida muru ega vii prügikasti välja. Ja kui mees neid asju ei tee, sest viibib armukese juures, siis ongi prügi viimata ja muru põlvini. Aga kui mees tuleb koju, siis ta peseb kõik tema riided ja teeb süüa. Mina ütlesin, et tohoh, tuleb kuskilt armukese juurest ja sina kukud pesu pesema. Tema ütles, et jah, see on ikka naise kohus. Minu jaoks arusaamatu.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Traditsiooniline pere oli, on ja peab jääma selliseks, kus on ema, isa ja laps(ed).  Ideaalis abielus. Kodutöödesse peaks mõlemad panustama, üksteist aitama ja toetama kõiges. Ja riik peab sellist peremudelit kaitsma kui ühiskonna alustala.

Kõik samasooliste ühtimised ja laste sinna kaasamine on kõrvalekalle.

Riik peab kaitsma traditsioonilise peremudeli säilimist ja mitte soodustama hälbeid.

+15
-21
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Traditsiooniline pere oli, on ja peab jääma selliseks, kus on ema, isa ja laps(ed). Ideaalis abielus. Kodutöödesse peaks mõlemad panustama, üksteist aitama ja toetama kõiges. Ja riik peab sellist peremudelit kaitsma kui ühiskonna alustala.

Riik peab kaitsma traditsioonilise peremudeli säilimist ja mitte soodustama hälbeid.

Elu muutub ja vägisi mingeid kombeid ja traditsioone  ei hoia. Õnneks.

+10
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

See abieluvõrdsus tuleb nagunii, oleks ka siis tulnud, kui EKRE oleks võimule saanud, lihtsalt oleks läinud kauem aega. See tuleb mingil ajal kõigis riikides, isegi Venemaal. Ja lepi sellega, et sa ei saa sinna mitte midagi teha.

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole mingit “traditsioonilist peret”. Meie pere on naine+mees.
Aga pere võib ka olla inimene+kass+papagoi. Vmt.
Igasugu erinevaid peresid on.

+4
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole mingit “traditsioonilist peret”. Meie pere on naine+mees.

Aga pere võib ka olla inimene+kass+papagoi. Vmt.

Igasugu erinevaid peresid on.

Traditsiooniline pere on konservastide väljamõeldis

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui homodele antakse abiellumisõigus, siis minu mees (kes on traditsioonilises abielus) abiellub naabrimehega või milles see oht väljendub? Traditsioonilist peret ähvardab teine hetero, mitte homo, mehe lööb üle ikkagi lõdva püksikummiga naine, mitte mees.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Konservatiivid unustavad ära, et nad hoiavad kinni mudelist, mis kujunes välja puhtpraktilistel kaalutlustel. Kõige sobivam kooslus oli naine+mees, sest muidu ei saanudki järglasi üles kasvatada ega ellu jääda. Naine sünnitab, peab paremini puhtust toas, hoolitseb laste eest. Need on asjad, mis tal paremini välja tulevad kui mehel. Mees teeb talutöid, mis on füüsiliselt rasked ja mida naine ei suuda teha. Paraku on inimeste eluviis muutunud ja sellest mudelist kinnihoidmine pole enam eluliselt vajalik. Paljunemine ja laste kasvatamine saab toimuda ka muul viisil kui naine+mees suguelu ja kooselu, pole enam füüsiliselt raskeid töid ega hügieeni hoidmise probleemi. Ka abielu pole enam nii oluline, sest naised ja lapsed jäävad ellu ka siis, kui neid üleval ei peeta. Lapsed pidid saama vanasti legaalse staatuse, sest ei olnud võimalik kindlaks teha nende isa. Nüüd on see võimalik. Konservatiivid hoiavad kinni mudelist, mis oli kunagi hädavajalik, aga enam ei ole. Ainuke argument on see, et nii on kunagi olnud. See aga on lihtsalt stagneerumine ja kinnihoidmine vanast, mis enam ei tööta. Mis argument on homoabielude vastu? Lihtsalt see, et mulle ei meeldi. Ja see on väga nõrk argument.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Traditsiooniline pere oli, on ja peab jääma selliseks, kus on ema, isa ja laps(ed). Ideaalis abielus. Kodutöödesse peaks mõlemad panustama, üksteist aitama ja toetama kõiges. Ja riik peab sellist peremudelit kaitsma kui ühiskonna alustala.

Kõik on peab, peab, peab! Välja arvatud kodutööd, millesse (eeldan, et) mees võiks lahkeste panustada. Perekoolist tean, et see panus on üldjuhul (naise või ühiselt kasutatava) auto 2x aastas rehvivahetuspunkti viimine.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks mehe armukese nimetamata jätsid?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Konservatiivide ainuke praegune eesmärk vana mudeli säilitamiseks on keskealise valge mehe võimupositsiooni säilitamiseks. See grupp on olnud väga kaua aega võimupositsioonil ühiskonnas. Naised peavad alluma, tegema ära kõik kodused tööd, laste eest hoolitsema, mehe roll on vaid raha teenida. Aga sedagi enam ei pea, soovitakse ära kasutada liberaalseid vaateid selleks, et naised teenigu meestega võrdselt, aga samas olgu ka veel kodused teenijad. Seega nende soov on naistel kaks nahka koorida. Naisel ärgu olgu kinnisvara, oma karjääri, siis allub paremini ja mees saab pidada armukesi ja käituda nii, nagu tema soovib. Konservatiivide suur hirm ongi see, et keskealise valge mehe võimupositsioon ühiskonnas kaob ja selle vastu nii veriselt nüüd võideldaksegi.

+11
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

mehe lööb üle ikkagi lõdva püksikummiga naine, mitte mees.

Lõdva püksikummiga on ikka suhtes olev mees ju.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõdva püksikummiga on ikka suhtes olev mees ju.

Mõlemad on lõdva püksikummiga ja kui kaks sellist kokku saavad, juhtubki erinevaid asju. Kui ainult üks pool oleks lõdva püksikummiga, siis ei juhtuks midagi. See on nagu avarii. Kui üks juht eksib, teine käitub õigesti, siis avariid tavaliselt ei juhtu. Kui mõlemad juhid eksivad, siis juhtub avarii.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on nagu avarii. Kui üks juht eksib, teine käitub õigesti, siis avariid tavaliselt ei juhtu.

Vabandust, aga sa oled vähe tohlakas.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tohlakas oled sa ise. Kui üks teeb vea, siis teine suudab selle tavaliselt ära hoida. Muidugi mitte alati, aga enamasti. Kui tehakse mõlemalt poolt viga või on kaks kogenematut inimest koos, siis juhtubki midagi.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olles ise kasvanud väga traditsioonilise perekonnaga – ema, isa kaks last, laiemas ringis ka vanavanemad ja vanemate sugulased, pereväärtused üsna kivisse raiutud jms, kujunes mu oma perekond ebakonventsionaalseks – mina ja kaks poega ning laiemas ringis vend ja isa.

Aga väärtustan jätkuvalt tugevat perekonda, milleks on kaks erisoolist lapsevanemat, kes teineteist austavad ja ühiselt saadud lapsed ning kui on onud eelnevad elud ja sealt lapsed, siis need teretulnud liikmed.

Kui lapsed suured ja vanematel uued kaaslased, siis on kõik võimelised üksteisega suhtlema ja abistama.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui homodele antakse abiellumisõigus, siis minu mees (kes on traditsioonilises abielus) abiellub naabrimehega või milles see oht väljendub? Traditsioonilist peret ähvardab teine hetero, mitte homo, mehe lööb üle ikkagi lõdva püksikummiga naine, mitte mees.

Minule jääb arusaamatuks miks armuke on alati süüdi? Mees sunniviisiliselt läks teise naise juurde?

Traditsiooniline on ikka mees, naine ja lapsed/lemmikloomad. Mõnele on lemmikloom lapse eest. Ei häiri samasoolised pered. Tean paari lesbipaari ja tavalised inimesed on. Mulle tundub, et samasoolised ei lähe kohe iga tüli peale lahku erinevalt traditsioonilistest paaridest.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tohlakas oled sa ise. Kui üks teeb vea, siis teine suudab selle tavaliselt ära hoida. Muidugi mitte alati, aga enamasti. Kui tehakse mõlemalt poolt viga või on kaks kogenematut inimest koos, siis juhtubki midagi.

Tohlakas on ta oma liiklusavariiga võrdluse pärast. Kui palju on laupkokkuvõtteid, sõidureast väljakaldumisi, otsasõitmisi, purjus juhtide põhjustatud avariisid, kus kannatanu tegi kõik absoluutselt õigesti, aga sai ikka kannatada/surma.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui palju on laupkokkuvõtteid, sõidureast väljakaldumisi, otsasõitmisi, purjus juhtide põhjustatud avariisid, kus kannatanu tegi kõik absoluutselt õigesti, aga sai ikka kannatada/surma.

Ja enamasti on sellistel juhtudel teinud ka teine pool vea. Üks juhtum tuleb just meelde, kus purjus inimene sõitis surnuks mitu inimest. Aga roolis olnud naine oli kogenematu, kuigi tal oli õigus, siis kogenud juht siiski vaatab, kas talle antakse teed. Mul on väga palju neid juhtumeid olnud. Loomulikult ma ei sõida, kui näen, et läheneb auto, kes ei kavatsegi peatuda. Samamoodi sai surma üks naine, kellele sõitis otsa möödasõitu teinud juht. Aga naine ise tegi selles mõttes vea, et ei tõmmanud kõrvale, kui nägi, et auto tuleb. Iga normaalne kogenud juht oleks seda teinud. Aga ei, inimene sõidab ikka keset teed edasi, sest tal on ju ometi õigus seda teha. Nii võib lõputult jätkata. Vahet ei ole lõpuks, kes süüdi jääb ja kas mul oli liikluseeskirjade järgi õigus, kannatajaks jääd ju sina ise.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja enamasti on sellistel juhtudel teinud ka teine pool vea.

Ei, enamasti pigem mitte.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, enamasti pigem mitte.

Jah, seda ütleb tavaliselt üks halvasti sõitev naine, kes raiub endale rinnale, et mina tegin kõik eeskirjade järgi. Mis siis, et esimene reegel on kokkupõrget vältida, mitte oma joru ajada. Selliseid näeb liikluses ülimalt palju. Ma ei nimeta neid headeks juhtideks.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, seda ütleb tavaliselt üks halvasti sõitev naine, kes raiub endale rinnale, et mina tegin kõik eeskirjade järgi. Mis siis, et esimene reegel on kokkupõrget vältida, mitte oma joru ajada. Selliseid näeb liikluses ülimalt palju. Ma ei nimeta neid headeks juhtideks.

Tohlakas on sinu kohta liigagi leebelt öeldud, loll misogünist.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tohlakas on sinu kohta liigagi leebelt öeldud, loll misogünist.

Võid öelda mis tahes, aga vähemalt oskan ohutult sõita.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest ei puutu soorollid asjasse, aga traditsiooniline pere on selline, kus on ema, isa ja 1-3 ühist last, koduloom. Elatakse samas kohas, st et ema ja isa ei ela lahus, näiteks üks ühes ja teine teises riigis. Mõlemad vanemad panustavad laste kasvatamisesse, a la isa viib kalale ja ema loeb unejuttu. Ühise perena koos käiakse samuti üritustel.

Ja ideaalis on muidugi kõik terved ja valitseb harmooniline üksmeel, isa ei ole vägivaldne joodik, ema ei ole allaheitlik köögi-kata. Et kõik on omavahel tasakaalus ja on mõnus armastav pere.

See, kes missuguseid töid teeb, kas näiteks ema on traktorist ja isa lilleseadja, ei puutu asjasse.

Traditsiooniline on minu mõistes selline kõige normaalsem pere, ilma suuremate kõrvalekalleteta. See ei tähenda minu silmis siiski seda, et näiteks kahe ema või kahe isaga perekond oleks kindlasti kuidagi halvem, aga see ei ole lihtsalt traditsiooniline. Ka kärgpere ei ole traditsiooniline, kus lastel on üks vanem võõrasisa või võõrasema ja kus lapsed ei pruugi omavahel suguluseski olla. Traditsiooniline ei ole ka pere, kus üks vanem käib näiteks soomes tööl ja külastab lapsi lühema perioodi vältel kui ta kodus on. Või kus lapsi kasvatavad hoopis vanavanemad.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen seni arvanud, et traditsiooniline pere on selline, kus on naine, mees ja nende lapsed.

Näiteks nagu minu pere.

Aga Postimeest lugedes tuleb välja, et traditsiooniline peremudel seisnevat mingites soorollides, mis juba aastakümneid hääbuvad ja mille järgi kaasaja paarid enam oma pereelu ei korralda.

Mina olen naine ja ühtlasi ema. See ei sega mul tegemast süüa ega mootorsaega puid langetada (mul on suur aed ja natuke metsa/võsa). Mees on ühtlasi isa, teeb samuti süüa ja mootorsaega töötab samuti. Sama muude töödega. Kes oskab ja kellel jaks üle käib või aega on, see teeb. Kui keegi ei oska või pole aega, siis mõtleme koos, mida teha. Mu vanemad ja kadunud vanavanemadki on eluaeg samamoodi elanud, mu meelest igati traditsiooniline pere. Isa õpetaski mulle näiteks tööriistade kasutamist, aga hapukurkide tegemist õpetas hoopis vanaisa.

Mis on teie meelest traditsiooniline peremudel?

Traditsiooniline mudel minu jaoks on, et kõik panustavad pere toimimisse ja rollid on jaotatud mõistlikult. Naine ju võib kõike füüsilist teha, aga äkki on samal ajal mõistlik, et keegi teeb toitu, et peale tööd oleks ka midagi süüa. Ja minu jaoks oleks see veider ja mitte traditsiooniline, kui mees liigub süüa tegema, jättes naise füüsliselt raskeid töid tegema. Füüsiliselt, geneetiliselt, on mehel rohkem füüsilist jõudu. Naisel rohkem empaatia arenenud, eriti kui sünnitanud on. Väikese lapse eest on naise, kes last endas kandnud, lihtsam hoolitseda. On ju rumal saada vastsündinu juurest ema tööle, et mees saaks kohe lapsega olla ( jah on selliseid peresid, pean neid rumalateks ja mittetraditsioonilisteks).  Üks osa omadusi on geneetiliselt kaasa antud ja lollus on nendega mitte arvestada. See, et naine või mees suudab, see on teine lugu, aga kas see ka arukas on ? Nagu olud peaks muutuma, näiteks kaob elekter ja kõik, mis on elektriga, muutub käsitööks, nii tulevad rollid kiiresti tagasi. Füüsilist jõudu nõudva töö juures on mehel eelis, nagu on naisel eelis kõige suhtes, mis nõuab vaistu.

+4
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 89 )

Esileht Pereelu ja suhted Mida tähendab teie meelest traditsiooniline peremudel?