ei tea, misk inimesed on laminaadipõlgurid. Sõltub toast.
Kööki ja elutuppa paneksin puidu (kööki kivi mulle ei meeldi). Magamistubades võib vabalt laminaat olla, on odavam. Kööki seetõttu puit, et kannatab paremini niiskust. Ja ma eeldan, et puitparkett kannatab ka hiljem mingit hoolitsust, taastamist, kui lapsed on kiikhobuste jmt-ga ära kriimustanud? 😀 Või mitte? Kui ei saa kuidagi taastada, lihvida vmt, siis ei näe ka elutoas puidul mingit muud eelist peale “teadmise”.
Minu senine kogemus on, et puitparketiga kodudes, kus ka põrandaküte, on põrand koguaeg vastikult soe, jalad paistes jne. Laminaat aga ei lähe soojaks ise, kuid sooja õhu laseb läbi. Nii on tuba soe, aga põrand normaaltemperatuuril ja saapad lähevad jalga.
ma ei tea, äkki on neil puitparketiga kodudes midagi valesti tehtud, mingi isolatsioonimaterjal vahelt puudu. No paljudele muidugi meeldib soe põrand ja paistes jalad…
Mis puudutab, et puit on justkui niisama soe jala all – no ilma põranda kütteta ikka ei ole. M kasvasin üles täis-laudpõrandaga kodus ja põrand oli KOGU AEG külm, isegi suvel olid mul sokid jalas, talvel lausa lambavillased sussid. Radikad olid meil seinas – siis ei unistanud keegi veel põrandaküttest. Ja tuba võis olla soe, põrand oli ikka külm (nt suvel). Kui teil seal puidu all on põrandaküte, siis muidugi on põrand soe.
Ma siiralt loodan, et metsakaitsjad ikka eelistavad laminaati 😀
Soovitaks soojalt sul oma ehitusfüüsikalised teadmised üle vaadata.
Esiteks laminaatparkett ei saa sooja läbi lasta ja ise külmaks jääda.
Teiseks niisketed ja veega kokku puutuvates ruumides puitu kasutatakse vaid laevadel kasutatavat. Normaalne inimene tavaliselt puitpõrandat kööki ei eelista. Selleks, et see hea seal jääks peab laud ikka väga hästi kuivatatud olema ja pinnakate väga hästi töödeldud.
Kolmandaks, sinu tuttavatel on puitparketiga on kas valesti projekteeritud põrandaküte või valesti ehitatud põrandaküte. Seepärast ka jalad paistes.
Neljandaks, sinu lapsepõlves oli põrandaalune soojustus ja tõenäoliselt tuuletõke olematu seepärast ka mälestus puitpõrandast, kui ebameeldivast ja külmast.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 03.11 15:51; 03.11 17:39; 04.11 12:01; 04.11 16:46;