Sõstra mannavaht piimaga õhtuks, maitseks peale terveid vaarikaid.
Teema: Mida te täna süüa teete?
täna lugesin delfist retsepti, kus tehti ajus baklazaani ja hakklihavormi. Nagu lasanje baklazaanist. Tundus väga mönus. Lähevad ilmad külmemaks, siis proovin kindlasti ära.
Meie teeme täna \”vormipitsat\” nagu lapsed ütlevad. Ehk siis pitsapõhi muffinivormi, sisse tomatikaste ja lisandid omal valikul ning otsa juust. Niimoodi on mugav mitut erineva kattega pitsat teha, muidu on alati suur vaidlus, mida katteks valida. See ei lähe läbi, et pool pitsast ühe ja pool teise kattega oleks.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Meie teeme täna \”vormipitsat\” nagu lapsed ütlevad. Ehk siis pitsapõhi muffinivormi, sisse tomatikaste ja lisandid omal valikul ning otsa juust. Niimoodi on mugav mitut erineva kattega pitsat teha, muidu on alati suur vaidlus, mida katteks valida. See ei lähe läbi, et pool pitsast ühe ja pool teise kattega oleks. [/tsitaat]
Palun väga vabandust miinuse pärast, näpp läks täiesti kogemata valele nupule, tegelikult tahtsin panna plussi ja hakkan kohe täna õhtul ka selliseid pitsasid tegema! 🙂
Teate kui hea on hakkliha-lillkapsavorm. nämm:-)
tükeldad lillkapsa õisikud pisikesteks tükkideks ( harutad õisikud lahti ) praen hakkliha sibulaga ( kui sibul meeldib ) ära. laon ahjupotti ( mul klaaspott ) hakkliha, lillkapsas, hakkliha lillkapsas… klopin munad piimaga ja uputan kihid munasegusse. Kõige peale riivitud juust ja ahju. Serveerin värske tilli ja majoneesiga, maitseasi:-)
Panin ahju nii täidetud paprikad (riis+hakkliha) kui ka täidetud kabat¨oki (kukeseened+hakkliha+riivjuust). Maitses suviselt.
Eile tegin kanasuppi ja täna hautatud kapsas, kartul ja hapukoore kaste rohke rohelise sibulaga.
Eile tegin pastat- sink, suitsu ja keedu vorst + kollane suvikõrvits ja merevaik.
Täna oli praetud sojakastmes lõhefilee + riis + praetud kõrvits + tomati-kurgi salat hapukoorega.
Homme teen kartuliga kapsarulle tomatikastmes.
Tegin kuskusivormi:
400 ml kuskussi, 400 ml sealihapuljongit, kallasin kuskusi sisse ja jätsin hauduma 5 minutiks kaane alla. Praadisin seahakkliha ja lisasin 100 ml mahedat salsakastet ja segasin selle siis kuskussi sisse. Tükeldasin veel paprika, 3 väikest kooritud kurki ja 2 tomatit sellesse segusse ja imemaitsev tuli.
Magustoiduks koorisin kilo virsikuid (praegu on Selveris soodsa hinnaga), eemaldasin kivid, pigistasin peale 1 väiksese sidruni mahla, hakkisin peeneks pihutäie münte, suristasin saumikseriga sodiks ja valasin juurde 500 ml Kellukese limonaadi ja suristasin veel veidi. Ja tuli ka väga mõnus magustoit.
Veel üks maitsev retsept nuudlitest:
200 g nuudleid (Itaalia omad ja laiemad on paremad), 1 roheline sibul koos pisikese mugulaosaga, 1 roheline paprika, 200 ml mahedat salsakastet, 200 ml vett, 150 g hapukoort, pool kilo veisehakkliha.
Prae hakkliha läbi, lisa salsakaste ja vesi, lisa juurde tükeldatud sibul + paprika, lase haududa 5 min.
Keeda peaaegu pehmeks nuudlid, loputa need külma vee all ja lisa kastmesse ja lisa kastmesse veel koor. Lase haududa kaane all veel mõni minut.
Niiiii, sai poes toiduained valmis ostetud ja paariks päevaks jälle muretu.
Täna teen araabiapärast läätse-tomati suppi selleri ja porgandiga, kõrvale röstitud pitta leivad.
Seejärel teravas afro-portugali kastmes lõhe, ahjukartulid, herned-oad.
Homme kebabivardad tzatziki ja vermicelli riisiga, mingi hautatud aedvili. Suu jookseb juba vett 🙂
Kiikasin just külmkappi, et mis siis täna võiks süüa teha. Teen olemasolevatest asjadest, et ei peaks poodi minema. Teen siis kalkunihakklihast, lillkapsast ja suvikõrvitsast ahjuvormi. Kõrvale mingi toorsalati. Lihtne ja hea.
Täna oli söögiks
Basmati riis
Hautatud okra koos tükeldatud roheliste t¨illiga, maitseaineteks vürtsköömneseemned, t¨illipulber, kurkum, sool ja sidrunimahl.
Pannil tehtud lõhefileed oliiviõli, pruuni suhkru, sojakastme, t¨illipulbri ja sidrunimahlaga.
Ma tegin tänaseks kana-klimbisuppi http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/2094/Kana-klimbisupp
Täna plaanis teha kartuli-kõrvitsa-hakkliha vormi. Lõpus lisatakse tomatid ja peale juustut.
[small]Viki kirjutas:[/small]
[tsitaat]Eile tegin pastat- sink, suitsu ja keedu vorst + kollane suvikõrvits ja merevaik.
Täna oli praetud sojakastmes lõhefilee + riis + praetud kõrvits + tomati-kurgi salat hapukoorega.
Homme teen kartuliga kapsarulle tomatikastmes.[/tsitaat]
Mitte pahasti mõelduna, aga – sa pole eestlane, jah?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Tegin kuskusivormi:
Magustoiduks koorisin kilo virsikuid (praegu on Selveris soodsa hinnaga), eemaldasin kivid, pigistasin peale 1 väiksese sidruni mahla, hakkisin peeneks pihutäie münte, suristasin saumikseriga sodiks ja valasin juurde 500 ml Kellukese limonaadi ja suristasin veel veidi. Ja tuli ka väga mõnus magustoit.[/tsitaat]
Kõik tundus OK kuni heteni, mil limonaad mängu tuli 🙁
Milleks see küll?
Üleeile olid makaronid singi-juustu-koorekastmes
Eile olid köögiviljakotletid rukkileivakattega ahjukaelaga(Rakvere)
täna teen mingit suppi. Suitsukoot haudub, klimbid lisan kindlasti ja kartuli, aga ülejäänud koostisosad mõtlen käigu pealt välja. Kahjuks hernesuppi meil keegi peale minu ei söö, muidu teeks seda.
Lisaks küpsetasin täna leiba ning praekala tuleb ka veel. Et siis praekala leivaga mulle ja supp poistele 🙂 (pole üldse supisõber, aga pere nimel peab vahel tegema).
liituge grupiga facebookis : https://www.facebook.com/groups/377637282363591/?fref=ts
lisame siia pilte kodustest söökidest.saavad ka teised ideid mida söögiks teha
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kõik tundus OK kuni heteni, mil limonaad mängu tuli 🙁
Milleks see küll?[/tsitaat]
Magustoit oli lapsele ja limonaad ka lapse jaoks. Virsikud on liiga magusad ja vajavad toidu sisse lisavurtsu. Mulle meeldis ja laps oli väga rahul.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Viki kirjutas:[/small]
Mitte pahasti mõelduna, aga – sa pole eestlane, jah?[/tsitaat]
Seda küll.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Tegin kuskusivormi:
400 ml kuskussi, 400 ml sealihapuljongit, kallasin kuskusi sisse ja jätsin hauduma 5 minutiks kaane alla. Praadisin seahakkliha ja lisasin 100 ml mahedat salsakastet ja segasin selle siis kuskussi sisse. Tükeldasin veel paprika, 3 väikest kooritud kurki ja 2 tomatit sellesse segusse ja imemaitsev tuli.
Magustoiduks koorisin kilo virsikuid (praegu on Selveris soodsa hinnaga), eemaldasin kivid, pigistasin peale 1 väiksese sidruni mahla, hakkisin peeneks pihutäie münte, suristasin saumikseriga sodiks ja valasin juurde 500 ml Kellukese limonaadi ja suristasin veel veidi. Ja tuli ka väga mõnus magustoit.[/tsitaat]
Kujutasin elavalt ette, kuidas sa peotäie 1-2 euroseid münte saumikseriga peeneks jahvatasid…
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kujutasin elavalt ette, kuidas sa peotäie 1-2 euroseid münte saumikseriga peeneks jahvatasid… [/tsitaat]
Ja mina kujutan su eelnevate postituste põhjal ette, kui kurb ja traagiline on olnud sinu lapsepõlv ja ega olevikki ei tundu su elus helge. Vali siit parem mõni asjalikum retsept välja ja muutub sinugi maailm helgemaks. Veel parem, jaga teistega ka mõnda head retsepti. Või ei oskagi sa süüa teha?
Minul oli täna aega üks korralik kokkamine ette võtta:)
Valmistasin pikka poissi (ohtra sibula ja küüslauguga, et gripihooajale julgemalt vastu minna), kõrvale kartulipuder, värske kapsa salat ja valge kaste.
Magustoiduks rohkete rosinatega kohupiimavorm ja vaarikakissell.
Väga põnevaid toite on siin nimetatud, aga eriti keegi ei taha retsepte jagada.
Mis selle toidu nimetuse jagamise point siin siis on?
A la
\”Täna teen araabiapärast läätse-tomati suppi selleri ja porgandiga, kõrvale röstitud pitta leivad.
Seejärel teravas afro-portugali kastmes lõhe, ahjukartulid, herned-oad.
Homme kebabivardad tzatziki ja vermicelli riisiga, mingi hautatud aedvili. \”
Lihtsalt kekutada?
Mina avastasin paar nädalat tagasi Ameerika ehk siis uue tooraine – toorjuustu. Varem polnud toituvalmistamiseks kasutanud veel, leivalemäärimiseks küll.
Olen vaimustuses Farmi toorjuustust, retseptid ka kaasas – üht neist, toorjuustuga pikkpoissi olen juba 2 korda valmistanud.
Imelihtne ja maitsev toorjuustukook, mida ka 2 korda juba tehtud, homme plaanis 3. ette võtta:
http://nami-nami.ee/Recipe/View/927
Proovige kindlasti, valmib väga kiiresti, hea külma jätta ja järgmine päev süüa. Ülimaitsev! Ei pea küpsetama ega midagi. 🙂
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Väga põnevaid toite on siin nimetatud, aga eriti keegi ei taha retsepte jagada.
Mis selle toidu nimetuse jagamise point siin siis on?
A la
\”Täna teen araabiapärast läätse-tomati suppi selleri ja porgandiga, kõrvale röstitud pitta leivad.
Seejärel teravas afro-portugali kastmes lõhe, ahjukartulid, herned-oad.
Homme kebabivardad tzatziki ja vermicelli riisiga, mingi hautatud aedvili. \”
Lihtsalt kekutada?[/tsitaat
Ka kunagi mõtlesin, et wtf, kuid siis sain foorumiteema mõtte teisest odast aru – jaga IDEID ! Idee on väärt, grammid oma arendada.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Väga põnevaid toite on siin nimetatud, aga eriti keegi ei taha retsepte jagada.
Mis selle toidu nimetuse jagamise point siin siis on?
A la
\”Täna teen araabiapärast läätse-tomati suppi selleri ja porgandiga, kõrvale röstitud pitta leivad.
Seejärel teravas afro-portugali kastmes lõhe, ahjukartulid, herned-oad.
Homme kebabivardad tzatziki ja vermicelli riisiga, mingi hautatud aedvili. \”
Lihtsalt kekutada?[/tsitaat]
Midagi erilist siin polegi tglt, araabiapäraseks saad muuta oma läätse supi kui lisad purustatud köömneid, koriandri seemneid ja küüslauku.
Arfo portugali kaste on tglt piri piri ehk terav tshilikaste, saab ka poest osta või ostad tshilipipraid ( peenestad mikseriga/kombainis) ja segad õli ja sidrunimahlaga.
Kebab on ka tglt hakkliha maitsestatud jahvatatud köömneseemnetest ja koriandri maitseaineseguga.
Mulle isiklikult koriander ja köömned ei maitse , pole harjunud ja liiga võõrad maitsed, kuid midagi erilist siin ka pole.
Piri pirit küll armastan aga pere ei söö tshilit..no ja tzatziki on jogurt, küüslaugu ja kurgiga nii lihtsalt seletades aga kui sind huvitab miks sa netist úles ei otsi, võtab paar minutit.
Mõte esiagu selline:
Koorega kartulisektorid ahju, maitseks soola, tilli ja küüslauku.
Lihapallid
Kapsa-porgandi toorsalat
Valge sulajuustu-jahukaste.
Võib-olla ka paneeritud suvikõrvits.
Kuidas tegelikult välja kujuneb, seda näeb õhta.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kujutasin elavalt ette, kuidas sa peotäie 1-2 euroseid münte saumikseriga peeneks jahvatasid… [/tsitaat]
Selgituseks, et münt on maitsetaim.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.