paneks lihtsalt leivale?
segaks millegagi leivakatteks – millega?
salatiks – samuti millega?
või mis toitu veel?
mismoodi teile maitseb tuunikala?
Teema: mida teeksite tuunikalakonservist?
Tuunikalapasta on väga hea.
Tuunikala on hea ka nii, et keedetud muna hakkida peeneks, sibul samuti ja segada tuunikalaga.
Veel on salati variant. Tuunikala, kirsstomatid, värske kurk, mais, avokaado.
Kõik muu on nagu on, aga kirsstomatid võiks ära küpsetada kergelt õlis.
Mulle meeldib ka nii, aga võib kastmeks majoneesi panna või midagi muud. Kreeka jogurt sobib ka ideaalselt.
Tuunikala vees (mitte õlis), kurnata, sisse segada majoneesi (tavaline provansaal), kahvliga läbi segada. Panna kas saiale või leivale, alla võib panna rohelise salatilehe, aga ei pea, aga peale kindlasti tomativiil soola-pipraga, superhea võiku minu meelest.
just täna hommikul tegin sellise võileivakatte
– tuunikala omas mahlas
– keedetud muna
– till, pipar, majonees
imehea !!
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=6310
Retseptis soovitatud singi ja paprika asemel lisa tuunikala.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]paneks lihtsalt leivale?
segaks millegagi leivakatteks – millega?
salatiks – samuti millega?
või mis toitu veel?
mismoodi teile maitseb tuunikala?[/tsitaat]
Mis toitu veel?
http://www.nami-nami.ee/otsing.php?begin=&val=&retseptid=on&action=search&liik=-1&tahtpaev=-1&valmistusviis=-1&kaik=-1&rahvuskook=-1&sisaldab=86&vs=86 kindlasti leiad 102 retsepti hulgast midagi, mida sooviksid proovida. 🙂
Tuunikalakonserviga olen suppi ka keetnud, peamiselt tudengina. Selline kiire, labane, aga samas söödav.
Koorida paar kartulit, väikesteks tükkideks ja keema. Lisada puljongikuubik ja kui kartulitükid enam-vähem pehmed, siis mingit külmutatud aedviljasegu. Kui supp jälle keema hakkab, siis karp tuunikalakonservi. Ja ongi valmis.
Proovi seda – väga huvitav ja teistmoodi.
http://acerolakuts.wordpress.com/2012/01/18/tuunitoru/
Esimene toit- teen tuunikala lasangnet (mitmed retseptid internetis), tavalist hakklihalasagnet meil kodus enam ei tahetagi.
Teine toit oleks tuunikala ja majonees segada kokku ja ahjus fooliumis kypsetatud kartuliga, värske salat kõrvale – hea lahja õhtusook, eriti kui toidukord jääb hilisele tunnile.
Soojad tuunikalaleivad:
rukkipalale määrida natuke ket¨upit, puista peale nt. pitsamaitseainet (mina olen vahest ainult tüümiani või basiilikut ka pannud), sellele nõrutatud tuunikala ja kõige peale riivjuust. Panna ahju kuniks juust on mõnusalt sulanud.
Veel meeldib väga Austria salat: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=47
ja võileivatort: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2117
[small]pirr kirjutas:[/small]
[tsitaat]Soojad tuunikalaleivad:
rukkipalale määrida natuke ket¨upit, puista peale nt. pitsamaitseainet (mina olen vahest ainult tüümiani või basiilikut ka pannud), sellele nõrutatud tuunikala ja kõige peale riivjuust. Panna ahju kuniks juust on mõnusalt sulanud.
Veel meeldib väga Austria salat: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=47
ja võileivatort: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2117%5B/tsitaat%5D
See Austria salat tundub maitsev olevat, aga ööks otsaks köögilauale maitsestuma jätmine on juba rohkem Vene ruleti moodi tegevus. Et kas võtab kõhu lippama või mitte ja kui võtab, siis kui ägedalt võtab. Proovin kindlasti seda salatit teha, aga jumala eest – üleöö toatemperatuuril maitsestuda küll ei lase.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]pirr kirjutas:[/small]
See Austria salat tundub maitsev olevat, aga ööks otsaks köögilauale maitsestuma jätmine on juba rohkem Vene ruleti moodi tegevus. Et kas võtab kõhu lippama või mitte ja kui võtab, siis kui ägedalt võtab. Proovin kindlasti seda salatit teha, aga jumala eest – üleöö toatemperatuuril maitsestuda küll ei lase. [/tsitaat]
Mina ei ole ka kunagi seda ööks toatemp.-le jätnud. Aga seda olen küll täheldanud, et toasoojana maitseb see paremini kui otse külmkapist võetuna:)
tuunikas, keedukartul (soe), keedetud muna, majonees, maitseained. Selline soe salat ( või mögla :).
pitsa peale, 30×40 (umbes) ahjuplaadile piisab ühest karbis täiesti.
tuunikala+kodujuust+roheline sibul. süües võib majoneesi ka peale panna.
Tuunikala (eriti hea on tomatis)+sulajuust+veidi riivitud juustu+majonees+hapukoor. Nämm! Saia peale siis, või nt tortiljarullide vahele superhea:)
Tuunikala (soovitatavalt suured tükid vees) +jääsalat+kirsstomat+keedetud munad+mozzarella kirsid=überhea!
Mina tegin viimati sellise salati:
Kodujuust
mugulsibul
värske kurk
keedupeet
hapukoor
tuunikala
Päris hää oli…
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.