Poes on müügil Hispaania kastanid hinnaga 9.99 eurot, mida head nendega teha?
Teema: Mida teete kastanitest?
Muuta postitust jällegi ei saa, hind siis kilo kohta.
Röstin grillil.
Panen stroganovi taoliste hautiste sisse.
Kus poes?
Olen neid mitmeid kordi reisidel grillituna ja maitsestatuna söönud. Pole pahad, aga ei leia, et need selle raha eest kodusele toidule mingit nii suurt maitsenüanssi juurde annaksid, mida nt pähklite või sütel küpsetatud kartuliga ei saaks.
Rösti ära ja näksi koos külalistega, kui tahad maitsta.
Sellise hinnaga ma neid ei raatsiks osta. Iseasi, kui just tahad ära proovida lihtsalt, siis muidugi. Ma olen reisilt kaasa ostnud (Istanbulis on turul kilo 1-2 eurot) ja siis praeahjus jämeda soola sees küpsetanud. Kui ma pean maitset kirjeldama, siis meie mõistes kõige lähedasem külmavõetud kartulile või pähklile, bataadile jääb magususelt veidi alla.
Ükskord Pariisis reisi ajal ostsime, seal seisis iga nurga peal mingi immigrant nende kastanitega röstimas. Pole aimugi muidugi et kas neid õigeid röstikastaneid saime aga ei maitsenud. Poes jah müüakse purgis, pole ostnud, ei teaks isegi mida teha nendega.
Poes jah müüakse purgis, pole ostnud, ei teaks isegi mida teha nendega.
Purgis on nii tavalisi kui ka magusaid (ülimagusas siirupis keedetud) kastaneid.
Tavalisi purgikastaneid võid panna erinevatesse hautiselaadsetesse toitudesse.
Magusate puhul on ainus koht, kuhu minu meelest sobib panna – keeks. Muuks on need lihtsalt liiga siirupised ja magusad, nagu enamus idamaa maiustusi.
Lõikad jämedamal otsal noaga risti sisse ja küpsetad praeahjus ca pool tundi (retsepte ja videosid netis küll, kuidas). Ausalt öeldes, kui just tahad proovida, osta paar-kolm tükki, saad aimu, mis need on ja uudishimu rahuldatud. Need purgis ja siirupis on lihtsalt ülimagusad, kastanipasta on ka. Ta on sellise jahuse, pool kartuli, pool pähklimaitsega, mittemidagiütlev. Tänaval on röstitiud kastani pool mõnu külmaga sooja asja näksimine ja väheke grillimaitset juures. Elan kohas, kus neid saab sügisel maast korjata (pargis või metsas) nagu meil hobukastaneid, aga peale paari suure hurraaaga küpsetamist ei viitsi me isegi tasuta korjata neid, suht maitetu asi.
Ma lugesin väiksena raamatust “Väike nõid”, et müüdi praetud kastaneid. Nii tahtsin juba lapsena neid maitsta, nüüd olen 50a ja ikka pole veel saanud. Küll ükskord ikka ära maitsen, olgu nad siis head või halvad.
Ma lugesin väiksena raamatust “Väike nõid”, et müüdi praetud kastaneid. Nii tahtsin juba lapsena neid maitsta, nüüd olen 50a ja ikka pole veel saanud. Küll ükskord ikka ära maitsen, olgu nad siis head või halvad.
Sa pole midagi kaotanud. Lõkketuhas veidi üleküpsenud väiksem kartul maitseb täpselt samuti. Koorekiht paksemaks küpsenud ja sisu üsna kuivanud. See oli mu esimene tunne, et kas tõesti? No ja natuke hiljem tuli mingi pähkline nüanss, aga mitte tugev.
Kastanimoosi müüakse ka palju, sel pole peale magususe üldse mingit äratuntavat maitset.