Selge. Siis tõsta vend välja, see on sul õigus, sest omanik oled sina, kuigi tal on juriidiliselt õigus sellele korterile, sest ta on samuti pärija või peaks olema.
Mina olin testamendi järgi ainupärija, ilmselt seetõttu, et ema sai aru, et vastasel juhul läheks pool korterist venna võlgade tõttu kohe müüki.
Ema vaatab seda koledust taevast. Kas pärandil mingeid lisaklauslit küljes ei olnud, et vend saab lõpuni sees elada? Umbjoodik ei ole pikaealine, tervis läbi, suremus suur. Vend on väga sugulaste asi, KOV selgitab iga sugulase välja.
Ametlikult mitte, aga emale antud lubadust ma loomulikult kerge südamega ei murra. Samas ma ütlesin emale ka, et mina venna eest kommunaale maksma ei hakka, aga mis siis edasi saab, kui vend ei maksa, sellest polnud enam juttu.
Sugulastest on ülalpidamiskohustus alanejatel ja ülenejatel, minul venna ees ei ole. Ma ei tunne ka, et mul see moraalselt oleks, aga väljaviskamist siiski ei kujuta hästi ette, vähemalt praegu veel mitte. See on ka tehniliselt üsna keeruline, isegi sundüürnikust pole ju niisama lihtne lahti saada, nagu ma aru olen saanud.