Esileht Tööelu, raha ja seadused. Mida teha joodikust vennaga?

Näitan 10 postitust - vahemik 121 kuni 130 (kokku 130 )

Teema: Mida teha joodikust vennaga?

Postitas:
Kägu

Ei mõista siiski, miks sa korterit vennale ei kingi?

ma pakun:

1) sest ema pärandas selle talle, see oli ema soov, et vend ei saaks seda korterit

2) sest sellel korteril siiski on mingi väärtus, mitte see pole pommiauk kuskil kolkas

3) vend jääks sellest ilma peatselt, seda oleks liiga valus vaadata

Minu jaoks on arusaamatud need inimesed, kes arvavad, et teine peaks korteri vennale kinkima. Miks? Kui ta selle korteri ka ära kingiks, ega siis süda sellest rahule ei jääks ju, inimene pole masin, et kustutab vanad failid ära ja läheb puhta lehena edasi. Selline asi jääb hingele kripeldama.

Kui ta korteri vennale kingib, siis vend ka vastutab. See ei tähenda ometi, et ta venda aidata ei võiks. Kusjuures venna vastutama panek võibki olla vennale vajalik abi. Muidu vend teab, et keegi teine tegeleb tema jamadega. Enne oli selleks ema ja nüüd õde.

Milleks sellist jorssi aidata?

Isegi ema ju oma testamendiga väljendas selgelt oma loobumist poja aitamisest.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ema oli lihtsalt ka naiivne, ma arvan, ilmselt uskus, et vend suudab vajadusel ise hakkama saada. Teadlikult ta mind sellesse olukorda kindlasti panna ei tahtnud.

Kust sa tead? Äkki ikka tahtis.

Ema oli läbinisti lahke ja omakasupüüdmatu, tahtis kõigile alati head. Sellepärast selline olukord tekkiski, et ema venda nii pikalt enda kulul parasiteerida lasi. Ja ennetades järgmisi küsimusi: ma loomulikult üritasin emale mõistust pähe panna selles küsimuses, rääkisin korduvalt jms. – tema vastus oli, et tal on ema süda ja tema muudmoodi ei saa.

Aga ära ole siis teist põlve samasugune iseloomuta lammas nagu su ema oli. Vabanda, aga see on tõde.

Vennal tuleb minna sotsiaalmajja, tööle, kuhu iganes, otsida elupind.

Ma ei tea, mina ei kõhkleks hetkegi.

Toredat inimest loomulikult toetad, aga mingit parmu? Milleks?

Mina maksaks võlad homme juba sirgu ja seejärel käsiks välja kolida. Kui aru ei saa, annaks kohtusse ja võtaks väljatõstmisorderi, vahetaks lukud.

Teeks remondi, annaks üürile.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma manipuleerisin läbi vaidlustusjutu nägema TAd, et tal on sama muster, mis tema emal (sain sobivaid vastuseid). Ta saab aru, aga ei mõista veel. Küll mõne aasta pärast saab aru, kui vend maja põlema paneb või siseorganite verejooksu tõttu sureb. Me ei tea, mis saab, aga head ei tõota, kui midagi ei muuda ja kõik jääb samaks.

Saan aru küll. Mulle tundub aga, et nüüd polegi enam midagi teha, vennast enam endaga hakkama saavat inimest niikuinii ei saa, ükskõik kumma variandi ma valin. Midagi muuta oleks saanud ehk esimeste aastate jooksul. Aga võibolla ma eksin, eks ole ju imelisi edulugusid igasuguseid.

Muidugi ei saa temast enam hakkama saavat inimest, aga siis ongi tänav või sotsiaalmaja, kui suudab kaine püsida.

Lihtne.

Mis siin pikalt heietada edasi-tagasi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Uuri KOV-st sotsiaalkorteri varianti. Ega muud üle jää. Paned venna fakti ette, et nüüdsest elad mujal. Kui vend kuskilt mingit toetust ja raha ei saa, siis mille eest ta joob ja mille eest süüa ostab?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA, kas on arenguid selles teemas?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma söön oma talvesaapad ära kui sa TA-lt vastuse saad. Siin kaovad TA-d alati jäljetult.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA siin, ei kadunud, kuigi päris iga päev jah ei vaata perekooli.

Olin vahepeal haige ja tööasjade järjelesaamisega hõivatud. Vennaga korra suhtlesin,  ta ajas ikka seda juttu, et kohe leiab sobiva töö jms. Mul pole praegu sellist emotsionaalset ressurssi, et teda sealt kuidagi välja tõstma hakata, seega maksin võla ära ja jätkame endistviisi. Saan aru, et niimoodi jäängi seda maksma, aga loodan, et jaksan hiljemalt suvel puhkuse ajal midagi ette võtta.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui vend kuskilt mingit toetust ja raha ei saa, siis mille eest ta joob ja mille eest süüa ostab?

Teeb mingeid juhutöid, niipalju kui ma aru olen saanud. Kaasparmud ka vahepeal toidavad ja joodavad ilmselt.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh vastuste eest.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma söön oma talvesaapad ära kui sa TA-lt vastuse saad. Siin kaovad TA-d alati jäljetult.

Head isu?

0
0
Please wait...

Näitan 10 postitust - vahemik 121 kuni 130 (kokku 130 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Mida teha joodikust vennaga?