Palun viidet sellele, kus on see öeldud, et arstitõend kõlbab näiteks selleks, et sind lastaks restorani või teatrisse?
Viide septembrikuiste reeglite kohta on siin.
Kriis.ee leheküljel siin on järgmine vastus:
<header style=”margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 14px; line-height: inherit; font-family: Tahoma, Verdana, Segoe, sans-serif;”>
<h4 id=”10068249″ class=”node-text-color-red” style=”margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 1.125rem; line-height: 21.6px; font-family: ‘Roboto Condensed’, sans-serif; font-weight: normal; text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.18) 0px 0px 4px; color: #bd4932;”>Kas ma saan ka sellisel juhul üritusele minna, kui ma pole vaktsineeritud?</h4>
</header>
<p style=”margin: 0px 0px 18px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; font: inherit;”>Vaktsineerimata saab üritusel osaleda ainult juhul, kui inimene</p>
<ul style=”margin: 0px 0px 18px; padding: 0px; border: 0px; vertical-align: baseline; font: inherit; list-style: outside none;”>
<li style=”margin: 14px 0px; padding: 0px 0px 0px 30px; border: 0px; vertical-align: baseline; font: inherit; background: url(‘/profiles/vp_profile/themes/vp_theme/img/10-global/custom-bullet-romb.png’) 10px 3px no-repeat;”>*on alla 18-aastane
<li style=”margin: 14px 0px; padding: 0px 0px 0px 30px; border: 0px; vertical-align: baseline; font: inherit; background: url(‘/profiles/vp_profile/themes/vp_theme/img/10-global/custom-bullet-romb.png’) 10px 3px no-repeat;”>*on COVID-19 läbi põdenud ning diagnoosi kinnitamise hetkest ei ole möödas rohkem kui kuus kuud (180 päeva)
<li style=”margin: 14px 0px; padding: 0px 0px 0px 30px; border: 0px; vertical-align: baseline; font: inherit; background: url(‘/profiles/vp_profile/themes/vp_theme/img/10-global/custom-bullet-romb.png’) 10px 3px no-repeat;”>*ei saa tervislikel põhjustel end vaktsineerida ning ta esitab asjaolu kinnitava tõendi, mille on väljastanud arst.
Aga see tundub vananenud olevat.
Tõenäoliselt saab täpsustada terviseameti infoliinilt. Aga minu mälu järgi räägiti ka AK-s, et tervisliku vastunäidustuse puhul jätkuvalt saab arstitõendiga (mis on süsteemi sisestatud) vabastuse vaktsineerimisest.