Küsimus pealkirjas. Suudan välja mõelda, et salatisse lisada. Aga veel?
Teema: Mida teha päikesekuivatatud tomatitest üle jäänud õliga?
Tee soolaseid muffineid ja kasuta seal tavalise õli asemel näiteks.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Tee soolaseid muffineid ja kasuta seal tavalise õli asemel näiteks.[/tsitaat]
Nende sisse sobivad ka päikesekuivatatud tomatid ise hästi:)
Kasuta nagu tavalist maitsestatud toiduõli.
No mida sa teed näiteks sidruni- või basiilikuõliga?
Kasutad maitsestamiseks.
Tomatiõli pane nendesse toitudesse, kuhu päikesekuivatatud tomatite maitsega õli sobib.
Praadida pole sellega samuti keelatud.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Nende sisse sobivad ka päikesekuivatatud tomatid ise hästi:)[/tsitaat]
Sobivad jah. Aga ma sain aru, et teemaalgataja on tomatid õli seest juba nahka pistnud:)
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Sobivad jah. Aga ma sain aru, et teemaalgataja on tomatid õli seest juba nahka pistnud:)[/tsitaat]
Ostab uued;D
Osta tavalist, ilma õlita heeringat ja viiluta sisse. Sama purgi sees seisavad kaua.
[small]Dima-Timofei kirjutas:[/small]
[tsitaat]Osta tavalist, ilma õlita heeringat ja viiluta sisse. Sama purgi sees seisavad kaua.[/tsitaat]
Ainult et siis jääb õli ikka alles ja seda juba millegi muu peale ei kasuta:s
Pakun siis veel ühe variandina välja, et kui ahjukartuleid teed, siis selle õli sees enne kartuleid keerutada.
Kui teed toorsalateid siis sinna maitset andma, tösiseltö hea on kreeka salatile 🙂
Aitäh. Mõte midagi külmalt seal veel leotada paistab arukas. Kas seda õli võib kuumtöödelda? Virgin ja Extra Virgin õlisid ei või. Kust ma tean, millises need tomatid olid, purgilt selle kohta infot ei leidnud.
Virgin ja Extra Virgin õlisid võib kuumtöödelda küll.
Ma ei tea, miks meil selline arusaam eksisteerib…
Igatahes nende õlide kodumaal praevad ja küpsetavad nad nende õlidega igapäevaselt.
Kasutan samuti seda õli värskete salatite maitsestamiseks.
Olen ka bruchettasid niisutanud nendega.
Mina teen järele jäänud tomatiõliga ja küüslauguõliga ahjukartuleid – segan kartulid enne ahjupanekut ilusasti õlis läbi. Väga hea ära kasutada, annab omapärase maitse.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.