Pidevalt jääb üle, külmkappi muudkui koguneb poolikuid saiakotte – mees on mingi kiiksuga osta iga kord poes käies uus sai ja see tundub väljaravimatu haigus.
lõika saiaviilud kangideks, sipsuta natuke õli ja pitsamaitseainet/küüslaugusoola vmt ka peale ja lükk u 5-8 minutiks praeahju ja saad mõnusat nokitsemist diivanile;)
või nn vahusaiad st siis muna-suhkruvahust läbi ja pannile!
Kas keegi on proovinud teha soolast saiavormi?
Protseduur enam-vähem sama, mis magusaga (ilma suhkruta piima-muna segu), aga puuvilja või moosi asemel panna vahele näiteks sinki, praesibulat tomatit vms.
Salatiga süüa päris hea.
mina teen mõnikord ka kohupiima kooki. st laon pannile saiatükid tihedalt ja kallan kohupiima-muna-segu (sama mis koogi puhul tehakse)peale. st ei tule eraldi saiad vaid ühes tükis kook.
röstitud saiakuubikuid võid ka teha, hea püreesupile kõrvale pakkuda.
Mul tuli meelde mida ema meile tegi vahel.
Saia määris mõlemalt poolt võiga kokku. Mitte paksult. Raputas peale kaneeli ja suhkrut ning praadis ära mõlemalt poolt. Vot see oli küll hea.