Olin reisil ja nüüd on igavesed purakad, marineerimiseks liiga suured. Mida neist teha (hoidiseks)?
Teema: Mida teha ülekasvanud kurkidest?
Mille järgi hinnata, et kurgid on üle kasvanud? Mul ka ripuvad kasvuhoones käsivarre pikkused kurgid.
Mille järgi hinnata, et kurgid on üle kasvanud? Mul ka ripuvad kasvuhoones käsivarre pikkused kurgid.
No lühike kurk on ülekasvanuna ilmselgelt seest tühi nt. Kui sa kasvatad pikka kurki, siis tõesti vist pole vahet.
Seemneks järgmiseks aastaks kui söögiks enam ei kõlba? Kui seemet ei taha, siis nii tühi see kurk ka ilmselt pole, et midagi teha ei anna. Hoidista siis viilutatuna või riivituna vms.
Kui maitse on enam-vähem ok, siis kas hapendaks kiirelt viiludena või paneks mõnda äädikaga köögiviljasalatisse.
Salatiks sobib ikka, täpne retsept on maitse asi.
Mina viilutasin ära, lisasin küüslauku, sibulat ja tilli ning marinaadi peale. Aga mulle meeldib tegelikult ka porgandi+sibulaga variant, kus kastmes ka veidi õli sees on (nagu Salvesti Toome salat).
Midagi sellist ehk https://nami-nami.ee/retsept/9498/toome_salat_hoidis
aga ma paneks õli ilmselt vähem või isegi üldse mitte, see on maitse asi.
Kui suur see kokkuhoid siis on, et peab vägisi mingit puist ja maitsetut ülekasvanud aedvilja endale sisse punnitama? Mis juhtub, kui neid lihtsalt mitte toiduks kasutada? Jääd nälga?
Kui suur see kokkuhoid siis on, et peab vägisi mingit puist ja maitsetut ülekasvanud aedvilja endale sisse punnitama? Mis juhtub, kui neid lihtsalt mitte toiduks kasutada? Jääd nälga?
Ise oled puine ja maitsetu. Tervena konserveerimiseks kõlbavad ainult pisikesed kurgid. Veidi suuremad sobivad ülihästi igasugustesse salatitesse. Üks mu lemmikuid on marineeritud kurgiviilud tilliga.
Koorituna ning seemnetest tühjendatuna on salatites ja konsevides hea kasutada.
Kui suur see kokkuhoid siis on, et peab vägisi mingit puist ja maitsetut ülekasvanud aedvilja endale sisse punnitama? Mis juhtub, kui neid lihtsalt mitte toiduks kasutada? Jääd nälga?
Ise oled puine ja maitsetu. Tervena konserveerimiseks kõlbavad ainult pisikesed kurgid. Veidi suuremad sobivad ülihästi igasugustesse salatitesse. Üks mu lemmikuid on marineeritud kurgiviilud tilliga.
“Veidi suurem” ei ole “ülekasvanud”. Ära räägi aiaaugust.
Koorin ja viilutan juurviljakoorijaga imeõhukesed viilud (just viilud, mitte pikkupidi ribad). Marineerin. Väga hea saab.
Kui suur see kokkuhoid siis on, et peab vägisi mingit puist ja maitsetut ülekasvanud aedvilja endale sisse punnitama? Mis juhtub, kui neid lihtsalt mitte toiduks kasutada? Jääd nälga?
Me ei ole mitte kunagi kogenud, et kurk saaks puitunud olla. Kurk võib olla mõru/viha. Kurk võib olla magus ja lödi (näiteks välismaised kurgid on enamasti sellised), aga et puitunud?
Koorin ja viilutan juurviljakoorijaga imeõhukesed viilud (just viilud, mitte pikkupidi ribad). Marineerin. Väga hea saab.
Palun retsepti.
Koorituna kuubikuteks, suured seemned välja, siis marinaad tilli, sinepiseemnete, küüslaugu, soola, suhkruga peale ja purk kinni. Hea kartulisalatisse või niisama prae kõrvale.
Üks variant on veel komposti teha.
Mina ei lase üle kasvada aga eelmine nädal jäi terve ämber üle ja viisin tee äärde maja ette. Läinud nad sealt olid.
Pirital või? Mina haarasin ühe aia tagant kaasa 3 suurt kurki. Tegin õhtuks kurgisalati ja lastele meeldib niisama kurki haugata, nagu banaani vm. Väga maitsvad ja väga tänan seda inimest, kes ei pea paljuks ülejäävat kraami jagada!
ma just teen seda esimest, kuumutamata:
https://koduhaldjas.blogspot.com/2015/07/kaks-vurtsikat-kurgisalatit.html