Tere
Sooviks veidi teiste inimeste arvamust kuulda olukorrale. Nimelt olen 20-aastane noor, lõpetasin eelmisel aastal gümnaasiumi, võtsin vaheaasta ja läksin sellest aastast TalTechi rakenduskeemiat õppima. Praeguse kahe päevaga on selgeks saanud, et see aine pole absoluutselt mulle. On keeruline, aga reaalainetega pole kunagi probleeme olnud, küll aga olen oma peas küsinud selle eriala õppimise mõttekust. Nõuab see väga suurt pingutust läbida ja kui tulevikuväljavaated on üpris kehvad, ei teki motivatsooni mitte millegi nimel pingutada. Jätta veel üks aasta vahele ei tundu ka hea otsus, kuna olen juba ühe aasta vahele jätnud. Olengi nüüd segaduses, mida täpsemalt teha.
Ennast huvitab lennundus, kuhu sain ka aasta varem sisse (Lennuakadeemias piloodi eriala), kuid tervise tõttu ei vastanud nõuetele.
Saan igati aru, et elus ei juhtu midagi ilma pingutamiseta, kuid minu küsimus antud juhul ongi see, et kas see rakenduskeemia on see eriala, mis väärib seda pingutamist? Ma ei soovi ninast veri väljas 5 aastat (ilma magistrita antud erialal pole midagi teha) pingutada ja pärast teenida dhl-kulleriga sarnast palka, sest töövõimalused nii piiratud on.
Mida teie teeksite? Igasugune arvamus väga teretulnud!