Teema: .

Minu arust tuleb see politseile või päästele üle anda, ilmselt 112 pead helistama. See on lõhkeaine või midagi sellist ja niisama omada ei tohi.

Minu arust tuleb see politseile või päästele üle anda, ilmselt 112 pead helistama. See on lõhkeaine või midagi sellist ja niisama omada ei tohi.
No püssirohi on ikka vabalt müügil
http://schotter.ee/category/schotter-kuti-kaubad-kataloog/pussirohi/

Ma tean, et need kes kasutavad musta püssirohtu, peavad mingi loa taotlema. See muidugi võib olla ka midagi muud, oled üldse kindel, et must püssirohi? Oht on selles, et mingitel tingimustel võib ise süttida või plahvatada. Seepärast võetaksegi selliseid asju tänapäeval tõsiselt.

Tere
Püssirohtu võib omada koos relvaloaga RelvS § 19 lg 3 ja § 46 lg 5 p 6 alusel kuni 1 kg püssirohtu iga tulirelva kohta, kuid kokku mitte üle 5 kg. Seejuures tuleb järgida RelvS § 46 lg 6 sätet: Padruneid, püssirohtu ja sütikuid hoitakse relvakapis relvadest eraldi lukustatavas osas või relvahoidlas.
Must püssirohi on lõhkeaine LMS § 3 lg 1 p 2 alusel. Lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine on karistatav vastavalt KarS § 414 lg 1.
Ilma relvaloata musta püssirohtu käidelda (sh omada) ei või.
vastused.ee Andero Sepp

Ma tean, et need kes kasutavad musta püssirohtu, peavad mingi loa taotlema. See muidugi võib olla ka midagi muud, oled üldse kindel, et must püssirohi? Oht on selles, et mingitel tingimustel võib ise süttida või plahvatada. Seepärast võetaksegi selliseid asju tänapäeval tõsiselt.
Väga tugeva väävli haisuga jahu see ka olla ei saa 🙂
Karta on, et on ohtlik ja ilmselt on see seisnud mingi 50a. seal karbis.

Kui on kaali (Toots Suve filmis kasutas) või miinikollane siis ei tohi sinna lähedalegi minna.

Kui on kaali (Toots Suve filmis kasutas) või miinikollane siis ei tohi sinna lähedalegi minna.
Sa ajad mu täitsa hirmule. Must oli, aga hakkan praegu kahtlema kas panin kaane kõvasti peale…

Karta on, et on ohtlik ja ilmselt on see seisnud mingi 50a. seal karbis.
Siis on veneaegne?
Ja vene ajal ei olnud püssirohi karbis, vaid umbes sellises papptorpikus nagu täna on Pringlesi krõpsud. Ja see ei olnud must, vaid tumerohelised pisikesed neljakandilised helbed. (päris palju asju sai kunagi sellega “õhku lastud”)
Ilmselt ei ole tegu püssirohuga, vaid mingi muu ainega.

Karp kaenlasse ja lähimasse päästeametisse või politseijaoskonda. Küll nemad juba teavad, mis see on ja mida sellega teha.

Las tulevad parem ise kohale, osa kraami ei kannata põrutust.

Ja oli jahimeeste püssirohi tõesti selline roheline või kollakasroheline ehk kusagil mm x mm helbed.

Karp kaenlasse ja lähimasse päästeametisse või politseijaoskonda.
See läheb varsti juba üle igasuguste normaalsete piiride.
Kui inimene sõidab linnas sinka vonka ja aerutab, et auku ei sõidaks, siis mingi idioot kaebab, sest “inimene on silmnähtavalt purjus”.
Auke see idioot ei näe.
Teine leiab karbi mingi söepulbriga ja kutsub päästeameti, sest “raudselt on püssirohi”. Kuna perekool ei lükanud seda versiooni ümber.
See, et väikese koguse (no sõrmeotsatäis) kuskil plekitüki peal tikuga põlema süüdata, ta ei oska. “Äkki tapab ära”.
Teemaalgataja, kas sa tavalist tikku julged tõmmata, sest on ju sama ohtlik ja samuti, kui tikuväävel on padruni sees, käitub (küll aeglasema) püssirohuna?

Tere
Püssirohtu võib omada koos relvaloaga RelvS § 19 lg 3 ja § 46 lg 5 p 6 alusel kuni 1 kg püssirohtu iga tulirelva kohta, kuid kokku mitte üle 5 kg. Seejuures tuleb järgida RelvS § 46 lg 6 sätet: Padruneid, püssirohtu ja sütikuid hoitakse relvakapis relvadest eraldi lukustatavas osas või relvahoidlas.
Must püssirohi on lõhkeaine LMS § 3 lg 1 p 2 alusel. Lõhkeaine ebaseaduslik käitlemine on karistatav vastavalt KarS § 414 lg 1.
Ilma relvaloata musta püssirohtu käidelda (sh omada) ei või.
vastused.ee Andero Sepp
Siin on seadust tõlgendatud viisil: kui seadust on võimalik mõista mitmeti, siis kehtib rangem versioon. Tegelikult §19 räägib piiratud tsiviilkäibega tulirelvadele mõeldud püssirohust ning §46 igale (ilmselt ka enne 1870a valmistatud või nende koopiate) tulirelvale mõeldud püssirohust. Põhimõtteliselt ei ole sul relvaloata seaduslikku õigust püssirohtu osta, seda reguleerib §19, aga omada vastavalt §46 võid iga sul oleva tulirelva kohta kuni 1kg, aga mitte rohkem kui 5kg.
Veendu, et see ikka on must püssirohi ja vaata http://mustpuru.eu/et/tootekategooria/relvad/
Ehk saad endale uue hobi.

Päästeamet ega politsei ei soovi, et neile lõhkeaine kilekotis jaoskonda viidaks.

Ehk saad endale uue hobi.[/quote]
Kui vanaisa Walkeri üles leian, siis võib-olla kaalun uue hobi harrastamast 🙂
P.s Relvaluba on mul olemas.

Kes sulle relvaloa andis, kui pisikest kuhjakest püssirohtu ei oska prooviks ära põletada?

Kes sulle relvaloa andis, kui pisikest kuhjakest püssirohtu ei oska prooviks ära põletada?
see võib ka olla leitud.

Ma ei pea seda põletama kui ma tean, et see püssirohi.
Milleks sa ärritud?
Sa võid ise ka seda valmistada
Musta püssirohu valmistamine

Relvaloa omanik ei küsi selliseid asju, et mida sellega teha. Loobi mööda põldu tuulega laiali kasvõi, väetis ju.
Ja vahepeal olid hirmunud, et kas kaan sai peale, kuna keegi sokkis mingist Tootsi kollasest?
Minu püssid paukusid ka tavalise tikuväävliga, kui sugulasest jahimehel see õige asi kapist otsa sai.

Relvaloa omanik ei küsi selliseid asju, et mida sellega teha. Loobi mööda põldu tuulega laiali kasvõi, väetis ju.
Ja vahepeal olid hirmunud, et kas kaan sai peale, kuna keegi sokkis mingist Tootsi kollasest?
Minu püssid paukusid ka tavalise tikuväävliga, kui sugulasest jahimehel see õige asi kapist otsa sai.
Kas sa arvad, et igasse püstolisse või revolvrisse võid panna, mida ise tahad. Paukpadruni, puupulga, tüki seapekki? Püstolid ja revolvrid on spetsiaalselt relvaks konstrueeritud ja nad on mõeldud kasutama konkreetset laskemoona.
Ütle, kus sul põld on ja ma tulen loobin täitsa tasuta?

No selle omatehtud püssirohu koostis pole päris sama, sellist tegid ehk tõesti Hiinlased 1000 aastat tagasi nagu seal retseptis. Pealegi pole see must püssirohi tänapäeva relvadega kuidagi seotud (kuidas see Walther asjasse puutub) ja ma imestan milleks seda musta püssirohtu nõukogude ajal vaja läks, kuna siis ikka ka kasutati ammu juba suitsuta püssirohtu.

Kas sa arvad, et igasse püstolisse või revolvrisse võid panna, mida ise tahad.
Kas sa arvad, et “minu püssid” tähendab tingimata igat püstolit või revolvrit?
Ja ehk panid ka mineviku vormi tähele? Ei?

No selle omatehtud püssirohu koostis pole päris sama, sellist tegid ehk tõesti Hiinlased 1000 aastat tagasi nagu seal retseptis. Pealegi pole see must püssirohi tänapäeva relvadega kuidagi seotud (kuidas see Walther asjasse puutub) ja ma imestan milleks seda musta püssirohtu nõukogude ajal vaja läks, kuna siis ikka ka kasutati ammu juba suitsuta püssirohtu.
Vaatasin ringi ja isegi ostas on müüdav kaup, kuigi kirjas, et Müük ainult relvaloa omanikule!
https://www.osta.ee/must-pussirohi-105947333.html

Teha pole aga eriti midagi, palju neid musketi omanikke ikka liigub.

Püssirohuga täideti vanasti vene ajal ise padruneid. Mul oli isa jahimees ja tema ikka kaalus ja toppis neid jahipüssi padruneid. Poes ei olnud ju midagi saada ja kallimad olid poes uued ka. Nii et mingi jubeohtlik see asi nüüd ka ei ole, lihtsalt poisikeste kätte ei tohi sattuda. Kunagi tahtsime isa käest keskkooli ajal nuiata natuke, et pauku teha, aga isa ei andnud muidugi.

Musta püssirohtu kasutavad ajalooliste relvaklubide liikmed.

No köigepealt proovi kas yltse teeb midagi. Naabri postkast oleks ehk hea test. Ja kui teeb pumm proovi kas ylejäänd ka töötab, no et kindel olla. Teise naabri prygikastiga näiteks.

No köigepealt proovi kas yltse teeb midagi. Naabri postkast oleks ehk hea test. Ja kui teeb pumm proovi kas ylejäänd ka töötab, no et kindel olla. Teise naabri prygikastiga näiteks.
Üks mees võttis sõna-sõnalt kõnekäändu “on veel püssirohtu sarves” ja hakkas oma toidule soola asemel püssirohtu raputama. Mees elas 105 aastat vanaks ning temast jäi siia maailma kümme last, 24 lapselast, 53 lapselapselast ja viiemeetrine kraater krematooriumi varemetesse.

Must püssirohi – koostis: väävel, süsi, salpeeter, lisandid;kasutus: ajaloolised relvad (eestlaetavad?)
Suitsuta püssirohi – koostis: nitreeritud orgaaniline aine,lisandid, tegu lõhkeainega; kasutus: igat liiki padrunid, sealhulgas ise laetavad jahipüssipadrunid