Esileht Kodunurk Mida teha vanade hoidistega?

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Teema: Mida teha vanade hoidistega?

Postitas:
Anonymous

Mida teha vanade 2014-2017 aasta hoidistega, mida ise ära süüa ei jõua? Ära visata suures koguses prügikasti tundub ka imelik ja kas üldse saabki?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Miks ära visata?

Arvatavasti on nad täiesti korralikud, eriti kui ise sööd.

Võtsin just lahti vaarkamoosi 2018, sõime pannkookidega. Kisselli tegin 2017.a sõstramahlast.

Suvel küsis kohalik tantsulaager moosi. Pakkusin, olid rahul, kuigi sõstramoos oli keedetud 2015.

Tuttavaid pole, kes koduseid hoidiseid sööks?

Paku mõnes grupis “Annan tasuta ära”(kõige lihtsam), paku kohalikule sotstöötajale (teab, kes võiks vajada), kohalikku lasterikaste perede gruppi jne. Mõni nn supiköök, kodutute öömaja vms n kiriku juures tegutsev abi jagav grupp. Meil sai viia anonüümselt kirikuabi poodi ka.

Kui pead ära viskama, siis väikeses koguses saad biojäätmetesse panna  Kui ei soovita, ei riskita, iseasi. purkideta/pudeliteta loomulikult( st ainult hoidise), need loputad üle ja klaasikonteinerisse vajadusel).

 

+6
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Paku mõnes grupis “Annan tasuta ära”(kõige lihtsam), paku kohalikule sotstöötajale (teab, kes võiks vajada), kohalikku lasterikaste perede gruppi jne. Mõni nn supiköök, kodutute öömaja vms n kiriku juures tegutsev abi jagav grupp. Meil sai viia anonüümselt kirikuabi poodi ka.

Sotsiaalabiks 2014. aasta koduseid hoidiseid küll jagada ei tohi.

+4
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Nalja teete, et andku ära. Siin on ammu selgeks tehtud, et teistele enda tehtud moose pakkuda on mõttetu,  kui siis värsket ja viia ukse taha.

 

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ära metsaalla küll vii,moos mädaneb hea mitu aastat. mina teeks veiniks. hallituse korjad välja kui tahad ja siis kraabid kõik moosid suurde

tünni.vesi peale,paar viina ka ,et bakterid ära sureksid kallad tünni.segad labidaga segamini, kaas(mitte kaan) peale , ja ootat paar kuud.

0
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 31.01 13:41; 31.01 16:50;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Südameoperatsiooni järgselt isutas väga punase sõstra mahla osas, loosi läks ka 3a keldris laagerdunud versioon. Ülihea.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Nalja teete, et andku ära. Siin on ammu selgeks tehtud, et teistele enda tehtud moose pakkuda on mõttetu, kui siis värsket ja viia ukse taha.

Ongi mõttetu. Panin üles foodsharing gruppi ja lõpuks oli vaid üks tahtja, kes ka ära kadus. Viskasin minema.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Hakka vaikselt likvideerima. Hallitanud – viska minema. Mis ei ole, moosid ja mahlad ja pole ka täiesti värvi muutnud, tee ise ära mannavahuks ja kisselliks. Mõnevõrra võid uusi v’hem juurde teha, nagunii vähem, kuna nii palju ei lähe, on ju näha. Hoidistega on tõesti nii, et ei tahaks teiste omi isegi uusi väga süüa, ainult külas laual kurki või morssi ja mahla, mis tehtud ja näeb normaalne välja. Isegi teiste seeni ei julge väga inimesed süüa. Selle peale ei makasa küll pahandada, kui teised inimesed ei soovi süüa võõraste inimeste vanu hoidiseid. Aa, saiavormile võib ka vahele panna moosi ,siis kuumutab korra ahjuski veel üle.

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Toidukapp on hea mõte, sealt saab võtta see, kes julgeb ja kellel isutab. Mina keedan moose ka üle aasta, st iga aasta erinevat. Üks aasta kirsimoosi, järgmine õunamoosi, siis vaarikamoosi vms. Keedetud moose süüakse suht vähe ja 3-4 aastat vana moos on täiesti ok. Aga lumehelbekesed ei julge ju süüa kui “parim enne” kuupäeva pole peale trükitud:)

+13
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 31.01 15:48; 31.01 19:46;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tean, et ei ole väga õige tegu, aga mina panin kilekotiga prügikonteineri külge rippuma. Meie maja juures käib päeva jooskul päris mitu tegelast prügikaste revideerimas. Mõne aja pärast olid need hoidised igal juhul läinud.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mõne aja pärast olid need hoidised igal juhul läinud.

Kui revideerijatel on kodus destillatsiooniaparaat olemas, siis on vanaksläinud moos õite hää asi.

Ja piisab täiesti kasvõi sellisest väikeset läikimapoleeritud iludusest:

…et moosist saaks peen viski.
Moosisuhkur on ju see, mida bakter süüa tahab.

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Nalja teete, et andku ära. Siin on ammu selgeks tehtud, et teistele enda tehtud moose pakkuda on mõttetu, kui siis värsket ja viia ukse taha.

Ongi mõttetu, sest näiteks mina ei taha kellegi teise tehtud hoidiseid. Ei, ma ei ole bakterifoob, aga enamjaolt mulle need ei maitse (külas olen ju proovinud). Armastan hästi kreftiseid ja äädikaseid aedviljahoidiseid – enamasti on need teistel mahe-mahedad; meeldivad äädikased seened – teiste tehtud on lahjad; moose-mahlu ei söö üldse, kui ise teen külalistele pakkumiseks, teen sisuliselt suhkruta ja hästi hapusid. Küla- ja poemoosid on kohutavad. Seega mõttetu tõesti pakkuda ja selle peale ei peaks ka kuri olema.

+1
-12
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mõne aja pärast olid need hoidised igal juhul läinud.

Kui revideerijatel on kodus destillatsiooniaparaat olemas, siis on vanaksläinud moos õite hää asi.

Ja piisab täiesti kasvõi sellisest väikeset läikimapoleeritud iludusest:

…et moosist saaks peen viski.

Moosisuhkur on ju see, mida bakter süüa tahab.

kas selles keskmises pangis on söefilter või lihtsalt mitu kihti marlit?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 31.01 13:41; 31.01 16:50;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Moosisuhkur on ju see, mida bakter süüa tahab.

Muide, moosisuhkruga keedetud moosist ei saa viskit (seal säilitusaine jm kemikaalid). Nt sõnaline aps siin..

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 31.01 15:48; 31.01 19:46;
To report this post you need to login first.
Postitas:

kas selles keskmises pangis on söefilter või lihtsalt mitu kihti marlit?

panges

0
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina imestan iga suvi/sügis kuidas mõned uhavad neid hoidiseid teha, fb toidugruppides mõnel oma 40 purki kurke, 40 purki moose jne. Iga kord mõtlen et kes see need ära sööb.

+3
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )


Esileht Kodunurk Mida teha vanade hoidistega?