Tean, et saan tänapäeva saamis- ja pärandusootuste ühiskonnas meeletult miinuseid oma arvamuse pärast, aga… Päris õudne on näha kõrvalt neid pärandiootusi ja kuidas õed-vennad (nende elukaaslased), lapsed – vanemad ühel hetkel üksteisele kui vihavaenlased on. Jaga seda võimalikku pärandit kuidas tahad või toeta elu jooksul oma lapsi kuidas tahad, ikka pole ühel hetkel õigelane ja keegi arvab, et tema peaks saama rohkem.
Olen õnnelik oma vanemate ja nende õdede/vendade ja oma venna üle (ja hetkel tundub, et ka meie laste üle), et meid on üles kasvatatud nii, et keegi ei ela pärandiootuses ja elame oma elu nii nagu ise jaksame endale võimaldada ja aksepteerime kellegi pärandijagamise (elu ajal aitamise) ostuseid ning loobutakse rahumeelselt ka kellegi kasuks, sest nii oli kellegi soov, nii tundub kellegi jaoks õigem, vajalikum jne. Ehk minu jaoks ilmselt oleks see nö selle ämma ja mehe vaheline otsus ja nii jääb. Ise elan nii kuidas ma oma töö ja teenimisega jõuan oma ellu panustada. Olen siimaani panustanud ja valmis edaspidigi oma lapsele/oma kõikidele lähedastele väga palju panustama. Kas ja kui palju sõltub ju minu enda võimetest ja soovidest ning kindlasti ei saa teised minult nõudes midagi meeletuid panuseid eeldada. Panuseid nõudes saab ainult kaotada (nii panustes), lõpuks ka oma lähedased.
Kas see ämm oma teist last üleüldse kunagi pole mitte millegagi aidanud ja toetanud? See küll on nüüd minu ja mu pere (vanemate ja venna) ja nähtud tuttavate kogemuse põhjal, et üldjuhul ikkagi mingil ajal aidatakse mõlemaid/kõiki lapsi millegagi(kellel kortreri alustuseks, kellel pikemate õpingute ajal pikemaajalisem ülalpidamine, kellel abiks hoopis tegudega näiteks lapsehoidmiste näol, jne). Sissemakse võib olla ka miinimum summa ja ega see võimalik “pärand “(sissemakse summa, mitte kogu kortteri summa) läheks ju ka ilmselt jagamisele vähemalt kaheks õe ja venna vahel.
Aga vähegi võõrmana (mehe naisena) ma sellesse võimalikku vaidlusesse/jagamistesse ei sekkuks. See pigem asjaosaliste enda asi rahumeelselt läbi arutada ja aksepteerida võimalikke otsuseid või omavahel riidu minna.