No see on nii nagu selles parkimise teemas, et üks asi on juriidiliselt JOKK ja teine asi on õiglus ja viisakus ja teistega arvestamine. Mina sain jälle aru, et mees on ainult murdosa maksnud vahel harva ja on vormiliselt omanik, reaalselt elab sees, kasutab korterit ja maksab laenu ikka ämm. Ehk mees saaks korteri eimillegi eest. Ämmale poleks lihtsalt laenu antud, seega võttis mees oma nimele laenu ja laenuga ostetud korteri, mida maksab ja kasutab meheema.
Mina sain aga aru nii, et ema maksis ainult sissemakse ja edasi on korteri sisuliselt emale ostnud tema poeg ehk võttis laenu ja maksab seda nüüd. Kui see nii on, siis arvestades seda, et poeg on endale vōtnud pikaajalise finantskohustuse ja ostnud korteri, millest sisuliselt ise pool oma elust mingit kasu ei saa (ehk seal elada), siis on küll väga imelik eeldada, et ta midagi poolitama hakkaks peale ema surma, kui see sissemakse just pool või rohkem korteri maksumusest polnud.
Kui aga tõesti on variant, et tegelikult ema maksab laenu ka ja korter on lihtsalt vormiliselt poja nimel (laen ka), siis oleks tõesti õiglane teha tabel, kes kui palju mida maksnud on ja kui palju veel laenu tasuda on jäänud, plussid-miinused kokku ja siis saab näha, mis see tegelik seis on. Õiglane oleks ju eeldada, et sellisel juhul vend kompenseerib oma õele vähemalt mingis osas midagi peale ema surma. Kas see just 50/50 olema peaks, ma pigem arvan, et mitte, sest mees tõesti on ju endale võtnud finantskohustuse kellegi teise eest pikaks ajaks kanda ilma midagi vastu saamata. Oleks õde sellise finantskohustuse võtnud ema eest omal ajal, siis poleks ta võib olla oma kodu saanud osta, eksole? Üsna keeruline moraalsest seisukohast. Juriidilises mõttes on muidugi kõik selge, mees on omanik ja punkt. Õel puudub igasugune nõudeõigus.