Esileht Kodunurk mida teie koju kunagi ei tule?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 224 )

Teema: mida teie koju kunagi ei tule?

Postitas:
Kägu

Minu koju ei tule kunagi külalisi. Ega elukaaslast.

+4
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sattusin eile kuulama kolme võhivõõra inimese jutustamist sel teemal. ….

Milleks see sissejuhatus? Milleks see ülipikk esimene lõik üldse vajalik oli siia?

Sest teemaalgataja tundis vajadust halvustada kedagi, kellel on need asjad kodus olemas. Noh, et ennast kuidagi kergitada või nii. Või pisutki intelligentsemana tunda.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elukaaslase puudumist mõistan, aga külalised, miks nemad oodatud pole?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

katuseakent, kuna elan eelviimasel korrusel

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sattusin eile kuulama kolme võhivõõra inimese jutustamist sel teemal. Nende hääled olid nii valjud, et võimatu oli vaikses restoranis seda mitte kuulda. Kolm veidi erinevas vanuses naist, silma järgi vanuses 25-40. Hakkasin ka ise mõtlema, et mida olen kodus vältinud, ja kas on asju, mida ma kunagi oma koju ei taha. Süvenenult polnudki kunagi mõelnud.

Meie koju ei ole tulnud ega tule kunagi tekstiga jalamatti, kunsttaimi, seinavaipu, tüllkardinaid, vaippõrandat, mingitmoodi “ilustatud” või pehmendatud WC-poti kaant, jõulu- või lihavõtteteemalisi linikuid, tahvlit sügavmõtteliste lausejuppidega ega tähti, mis moodustavad sõnad LOVE või HOME vms :-), perepilti seinale, plastikust nõusid ega lillepotte. Kindlasti ka mitte tasse või t-särke kirjadega maailma parim issi või lapse kleidikesi kirjaga Princess vms. Lisaks levinumatest lemmikutest (puuri)linde, akvaariumi, kilpkonna ega närilisi. Ka, kui kuidagi peaks ukse vahelt sisse pääsema, katsun võimalikult ruttu kamina või prügikasti abil vabaneda lõikelilledest ja naistepäeva, sünnipäeva, sõbrapäeva, uusaasta jms kaardikestest.

Mis teile endast pähe tuleb?

Päris mõttetu teema ju, ma võiksin kirjutada mitme lehekülje jagu asju, mida ma kunagi enda koju ei kavatse osta.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie koju ei ole tulnud ega tule kunagi tekstiga jalamatti, kunsttaimi, seinavaipu, tüllkardinaid, vaippõrandat, mingitmoodi “ilustatud” või pehmendatud WC-poti kaant, jõulu- või lihavõtteteemalisi linikuid, tahvlit sügavmõtteliste lausejuppidega ega tähti, mis moodustavad sõnad LOVE või HOME vms :-), plastikust nõusid ega lillepotte. Kindlasti ka mitte tasse või t-särke kirjadega maailma parim issi või lapse kleidikesi kirjaga Princess vms. Lisaks levinumatest lemmikutest (puuri)linde, akvaariumi, kilpkonna ega närilisi. Ka, kui kuidagi peaks ukse vahelt sisse pääsema, katsun võimalikult ruttu kamina või prügikasti abil vabaneda lõikelilledest ja naistepäeva, sünnipäeva, sõbrapäeva, uusaasta jms kaardikestest.

Üsna täpselt minu minu-koju-kunagi-ei-tule nimekiri!

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elukaaslase puudumist mõistan, aga külalised, miks nemad oodatud pole?

Sest minu kodu on minu ruum ja sõpradega kohtun väljaspool kodu.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päris mõttetu teema ju, ma võiksin kirjutada mitme lehekülje jagu asju, mida ma kunagi enda koju ei kavatse osta.

jah no see teemaalgatuse mõte oli selles, et mis on teie arvates nii NÕME, et teile selline asi ei kõlba.

Mitte, et ma ei tee katuseakent, sest ei ela katuse lähedal.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis siis perepildil seinal viga on?

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainus, mida ma TA nimekirjast kindlalt tean, et minu koju see ei tule, on akvaarium. Ei tea kaladest midagi ja kogu selle koosluse puhtana ja elujõulisena hoidmine oleks mulle ebameeldiv kohustus.

Vanemate kodu oli väga minimalistlik ja nipsasju polnud ühtegi. Väga meeldis. Aga nüüd olen avastanud, et mõni reisilt kaasa toodud asjake tuletab  häid asju meelde ja tekitab sooja tunde, nii et üks riiul mul nende jaoks on.

Linikuid ei armasta, aga jõuluteemalisi asju kasutan küll – laudlina, taldrikualused, pajalapid, köögirätikud. Päris lõbus.

Kui keegi kingiks jalamati või seinavaiba kirjaga “home” vm säärast, ära ei viskaks, paneksin sauna eesruumi. Las olla mõnda aega.

Kaarte hoian ka alles, neid saadavad armsad inimesed ja tore on postkastist leida.

Plastikust kausse, kannusid ja muid potsikuid on palju, topse samuti, õues väga mugav kasutada. Samuti on säilituskarpe maailm. Vaippõrand on tuulekojas, servast servani porivaibaga kaetud, väga mugav. Korteris elades õmblesin ise tüllkardinad igasse tuppa, täitsa rahul olin tulemusega, vahvad said. Kilpkonn ja närilised on ka olnud.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu koju ei tule kunagi nõudepesumasinat, robottolmuimejat, gaasipliiti, mikrolaineahju, seinamaale, aknaruloosid ja duššinurka.

+2
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu koju ei tule kunagi nõudepesumasinat, robottolmuimejat, gaasipliiti, mikrolaineahju, seinamaale, aknaruloosid ja duššinurka.

duši*

Imelikud vastused on need teised ka. Lihtsalt keeldud potentsiaalsest mugavusest, sest nii on alati olnud?

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

duši*

Imelikud vastused on need teised ka. Lihtsalt keeldud potentsiaalsest mugavusest, sest nii on alati olnud?

Ei ole alati nii olnud. Mulle lihtsalt ei meeldi need asjad.

+4
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõudepesumasinat ja seinamaale ei peaks küll nüüd pelgama:)

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Never say never. Inimesed ja olud muutuvad, see, mida täna põlastad ja halvustad, võib homme osutuda hädavajalikuks.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie koju ei ole tulnud ega tule kunagi tekstiga jalamatti, kunsttaimi, seinavaipu, tüllkardinaid, vaippõrandat, mingitmoodi “ilustatud” või pehmendatud WC-poti kaant, jõulu- või lihavõtteteemalisi linikuid, tahvlit sügavmõtteliste lausejuppidega ega tähti, mis moodustavad sõnad LOVE või HOME vms :-), perepilti seinale, plastikust nõusid ega lillepotte. Kindlasti ka mitte tasse või t-särke kirjadega maailma parim issi või lapse kleidikesi kirjaga Princess vms. Lisaks levinumatest lemmikutest (puuri)linde, akvaariumi, kilpkonna ega närilisi. Ka, kui kuidagi peaks ukse vahelt sisse pääsema, katsun võimalikult ruttu kamina või prügikasti abil vabaneda lõikelilledest ja naistepäeva, sünnipäeva, sõbrapäeva, uusaasta jms kaardikestest.

Tänapäeva kunsttaimed (a la Shishi) on ilusad ja praktilised näiteks aknata vannituppa. Pole midagi ühist nõukaaja plasttaimega.

Seinavaip – miks mitte, kui on ilus idamaine käsitööna valminud siidi- või villavaip, megakallis kunstiteos põhimõtteliselt. Ja rüiuvaibad taas moes. Mulle tegelikult meeldib ka ülepõranda-vaip magamistoas.

Lõikelilli armastan, aga olen valiv.

Arteki serveerimislaua võtaks iga kell, kui odavalt saaks.

Ei tule mulle koju näiteks gaseerimisaparaati või fritüüri.

Inimesed on erinevad:)

Minu jaoks oli gaseerimismasina ost parim ost üldse.

Super gaseeritud värske vesi kodus olemas, jääb ära pudelite tassimine ja poodide nuumamine.

Mina välistan keraamilised päkapikud aiakujunduses ja loomadest kassi. Vot neid ei tule.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tule mulle koju näiteks gaseerimisaparaati või fritüüri.

Super gaseeritud värske vesi kodus olemas, jääb ära pudelite tassimine ja poodide nuumamine.

Üks teist ilmselt ei joo gaseeritud vett ega nuuma ka poodi selle pudelie ostmisega.
See nimekiri on tõesti nii mõttetu.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui masendav inimene.

+8
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus sa elad siis, telgis või puukuuris?

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga grammatikaõpiku võtaksid vastu?

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

duši*

Ei ole alati nii olnud. Mulle lihtsalt ei meeldi need asjad.

Sest su lemmik tegevus on põrandate küürimine ja nõudepesu?

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks inimene endale peab sedasi piirid peale panema, et  kindlasti mõned asjad välistad. Minule väga meeldivad lõikelilled – ostan isegi kimbu tulpe või krüsaanteeme vaasi, eriti meeldivad kollased lilled – annavad kevade tunde.

Kuna olen laisk inimene, siis mu kodu ongi minimalistlik – asjad on kapis, nipsasjad jms klaasuste taga, seega on tolmupühkimine mega lihtne.

Imestan nende üle, kes raiuvad rauda – et mina automaat käigukastiga autot ei osta, ometigi on sellega kordi lihtsam sõita, eriti linna vahel, ei pea pidevalt käike ise vahetama. Ometi automaatpesumasinaga ju pesu pesevad kõik.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõudepesumasinat ja seinamaale ei peaks küll nüüd pelgama:)

Minu kodus ei ole ka nõudepesumasinat. Uude koju köögimööblit tellides lasin selle asendada kapiga. Mina ei näe mõtet sellel masinal. Käsitsi pestes saan tunduvalt kiiremini asja tehtud. Kui on peres 5+ liiget, siis saan aru

+1
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aasta tagasi oleksin öelnud mikrolaineahi, kui see just kellegi teise poolt integreeritud pole, praeguseks kasutan igapäevaselt.

Kunstlilled, ükskõik kui heaks tehnoloogiad arenevad, kõik saavad ju aru, et ilus roheline taim pimedas vannitoas pole päris.

Dušikabiin (need nurka minevad alus + seinad), kui ostaks ka kabiiniga korteri, siis sellest lahti saamine oleks prioriteet nr 1.

Erksad seinavärvid, no see nüüd siis midagi mille keskel üles kasvasin ja mis mind kohutavalt väsitab.

Lakitud männist mööbel, ka lapsepõlvekodu põhiline osa, peitsitud on ok.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen üksi üürikas elav inimene ja olen ühe perioodi elanud majapidamises, kus oli nõudepesumasin. Sellega oli kogu aeg mingi tehniline kamm. Vb oli lihtsalt kõige viletsam turul olev variant, vb tegid korterikaaslased midagi valesti. Ära ei ütleks nõudepesumasinast, aga täitsa ok ka ise oma nõudega lobistada.

See retoorika aga et “eiei, meie majja küll kunagi värvitelevisiooni ei tule, fuihhh” on mõttetu. Alati pole nii, et vanasti tehti kõike paremini ja õigesti. Siis võid sama hästi oma riideid ojas ka pesta ja pärast pimedas vokki kedrata.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis teile endast pähe tuleb?

Miks ma peaksin aega ja mõtet üldse kulutama sellise jutu peale, mis mulle ei meeldi ja mida ma ei taha? Ma parasajgu tegelen maja sisustamisega ja mõtlen ikka, et mida ma TAHAN koju ja mis kindlasti peaks olema (nt suur mugav tugitool + hea lugemislamp, mitte mingi led-seasilm, või siis lebo aknaorv jms).

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus sa elad siis, telgis või puukuuris?

Muldpõranda ja madalate seintega koopas elan. Aknaid pole, elektrit pole, gaasitoru pole, vett tassin lähedal asuvast lombist.

+4
-7
Please wait...

Postitas:
kitah

Esiteks jah, kunagi ei maksa midagi deklareerida, sest elu teeb omad korrektiivid ja varsti juba oled silmitsi täpselt selle asjaga, mille kohta kindlalt väitsid, et eieieiei! 🙂

Aga ise ei laseks enda elamisse kunstlilli. Kunagi oli palju potililli, nüüd pole ühtegi ja lõikelilli ka ei taha, sel lihtsal põhjusel, et pole kuskile nii panna, et kassid kätte ei saaks. Aga kunstlill, kui ehtsana ta ka ei mõju, on ikkagi kunstlill ja võlts, lisaks mõttetu tolmukorjaja.

Aga kindlasti ei taha mingisugust jõuluteemalist nänni. Niisama küünlad võivad olla ja värvilised elektrituled on mu aknal aastaringselt, lihtsalt et oleks tore illuminatsioon, ei seosta seda jõuludega. Veelgi hullemad on igasugu aiapäkapikud ja seened ja teod ja muu selline kraam, mida odavkataloogides pakutakse. Kirjadega tassid võivad olla, aga kirjadega T-särgid kindlasti mitte. Külmkapimagnetid tekitavad õõva, eriti kui kellegi teise kodus juhtun nägema neid täis külmikuust.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu koju ei tule:

Valgeid seinu. Ega ka mitte väga tumedaid (näit. kärtspunast) efektseinu. Mulle meeldib, kui kõik seinad on kahvatut, pastelset ja looduslähedast tooni tapeediga (tubades) või värviga (köögis).

Lambanahku vm. nahku põrandal –  staatilne elekter tekib sinna ja koguvad tolmu karva vahele, ebameeldivad puhastada. Samal põhjusel ei taha ka pika karvaga vaipu.

Päevatekke, ilupatju ega pleede voodite peal. Ma ei viitsiks nedi iga päev peale ja maha tõsta, sättida jne. Hommikul tõmban teki sirgu – ja kõik.

Tekstiga jalamatti. Näit. et jalamatle on kirjutataud “Sweet home” (või töökoha puhul asutuse logo) ja siis sa tallud sellel “armsa kodu” või asutuse logo peal ja pühid jalgu  – veider kuidagi…

Tahvleid lausejuppidega või mingite sõnadega (love, home) .

Tüllkardin võib mitte olla, aga võib ka olla. Kui on vaja näit. aknast sissevaatamist takistada). Oleneb elukohast.

Maani aknaid magamistoas. Magamistuba peab mitte just pime urg,  aga pigem väiksema aknaga, jah.

Veel on selline asi, et tänapäeval on palju neid, kes teevad hobi korras (või ka tööna) igasugust keraamikat. Mina seda kunagi ei osta. Lihtsalt ei ole kodus ruumi – mõningaid nõusid ja iluasju on eelmisest põlvedest säilinud ja pole neid uusi kuhugi panna – niimoodi, et iga riiuliserv on keraamikat täis, mina ka ei taha.

Nõudepesumasin… See on olemas. Aga iga kord tuleb kõigepealt nõusid paigutada ning kui on mitte ühte tüüpi, vaid väga paljude eri kujudega nõud, siis on see isegi tüütu (et midagi kokku kõlksuks). Pärast aga pesta filtrit rasvasest ollusest nõudepesuvahendiga puhtaks . Vahel mõtlen ka, et ah, ajaga, mis ma neile toimingutele kulutan, oleks mul käsitsi juba suurem osa nõusid puhtad… Lapsed kasvavad – võibolla neile on teismelistena tundub nõudepesumasin vajalik (siis ta jääb), muidu enda poolest võiks ka loobuda ja sahtliboksiga asendada.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli ka kunagi kindel no no laste igasugused a’la Disney teemalised lasteriided. Aga no sõin oma sõnu sest laps lihtsalt keeldus mingis vanuses(äkki oli 2-3vms) tavalisi pluuse selga panemast 😀.
Ma siis valisin sellised, mis otse näkku ei karju, aga mõni väike Spiderman või muu tegelane ära ei tapnud.

+6
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 224 )

Esileht Kodunurk mida teie koju kunagi ei tule?