Oi 🙂
Välistan oma kodus alt volangidega kardinad, kunsttaimed, väikesed vaibakesed ega ka mitte seinast seinani vaibad välja arvatud porimatt esikus, jõuluks aknale kolmnurkvalgusti, pihustatavad õhuvärskendajad, tagant lahtiste astmetega trepid, klaaslauad, Putini, valjusti tiksuva kella, ümbrikupalga. Ei tule kunagi majapidamisse ka paberajaleht Postimees, Aivo Peterson, maod ja ussid, ketikoer, kapslitega kohvimasin, telekas magamistuppa, puuriloomade nahkadest kasukad ja aforismidega plakatid.
🙂
Ma veel abielus olles ka välistasin teleka magamistoas, kuna meil olid mehega erinevad unerütmid (tema õhtu-, mina hommikuinimene). Nüüd aga laiutab mul üleval magamistoas veel suurem telekas kui all elutoas 😀 Peamiselt filmide vaatamiseks. Voodis ma ei söö ega joo ka kohvi, nii et Terevisiooni vaatan hommikutoimetuste kõrvale all korrusel.
Volangidega kardinad on mul elutoas. Õhkõrn valge tüll ja sellele on hajutatud veidi tihedamas koes peene varrega lehed. Meeldib väga. Selles küljes on ka inimeste liikumist, seetõttu. Teistes külgedes on kas mets või väike veekogu ja akende ees rulood, mida igal ööl alla ei tõmbagi.
Postkasti käib nv-se “Postimees”. Saab ka nii tellida. Lisaks ka “Maaleht” (elan ise ka maal). “Eesti Ekspressi” lugusid olen viimasel ajal Delfist lugenud (pakett olemas) ja seda enam ei osta, tellinud pole.
Kunsttaimed välistan ka mina, küll aga on mul vaasis olnud viljapead ja muud kõrrelised. Pikad hundinuiad terrassil kõrges vaasis. Pajuoksad urvatibudega. Varsti võiks kaseoksad vette pista- ilmuvad lihavõtete ajaks pisikesed helerohelised lehed. Lilli polnud peale äsjast naistepäeva tarvis juurde hankida, kuigi eile jäid Coopis silma väga kenad punased tulbid. Oleksidki korvi rännanud, kui juba poleks ees muid lilli olnud. Seega lillelemb olen samuti.
Ahjaa, vaibad meeldivad mulle ka. Nii hubased ja mõnusad. Kuigi põrandad ise on kenast laudisest ja lakitud. Väljas on pikk terrassiäär, kuhu need koristuspäeval üles rivistan. Nõnda tolmu need eriti koguda ei jõua, saavad kloppimist korrapäraselt. Pole eriline vaev mu jaoks.
Keegi siin kostis, et tema elamisse ei tule kass. Mina aga pole koerainimene. Lühikarvaline kass on aga täitsa olemas ja tema “sunnib” ka tihedamini tolmuimeja järgi haarama. Aga ta on nii armas ja see mulle ekstra tüli ei tekita. Endal ka mõnus puhtas elamises olla. Üle kahe-kolme päeva tagant seega käin tolmuimejaga toad üle.
Tuli rohkem juttu, mis on ja miks 🙂 Meeldis tsiteeritust lähtuda.