Esileht Kodunurk Mikrolaineahi ukrainlastel

Näitan 19 postitust - vahemik 121 kuni 139 (kokku 139 )

Teema: Mikrolaineahi ukrainlastel

Postitas:
Kägu

Ei ole see mikrolaineahi mingi esmatarbevajadus, mille järgi käsi pikal oodata. Lähed tööle, hangid ise endale oma vajadustest lähtuvad asjad.

Nii, ja kui ma annetasin oma mikroka, mida ma ei kasuta, Ukraina perele, kuidas mind karistad?

Arvan ka, et need “uudishimutsejad” siin on trollid. Teine variant, et vaesed, ja seejuures kadedad inimesed, kes ei saa aru, et nende mentaliteet ongi osaliselt nende vaesuse taga.

 

 

+7
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

… mida keegi tegelikult ju päriselus eriti ei kasuta

Vist ei lähe päeva ka mööda, mil ei kasutata. Tavaliselt ikka mitu korda päevas.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Arvan ka, et need “uudishimutsejad” siin on trollid. Teine variant, et vaesed, ja seejuures kadedad inimesed, kes ei saa aru, et nende mentaliteet ongi osaliselt nende vaesuse taga.

Kolmas variant on veel – et sul puudub nii tahtmine kui ilmselt ka piisav lugemisvõime mõistmaks, miks nad seda küsivad.

0
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Arvan ka, et need “uudishimutsejad” siin on trollid. Teine variant, et vaesed, ja seejuures kadedad inimesed, kes ei saa aru, et nende mentaliteet ongi osaliselt nende vaesuse taga.

Kolmas variant on veel – et sul puudub nii tahtmine kui ilmselt ka piisav lugemisvõime mõistmaks, miks nad seda küsivad.

Ei usu jah, et muud siin taga on, peale kadeduse ja pahatahtlikkuse v. siis pahatahtliku trollimise. Normaalne huvitundja nimelt oleks ammu maha rahunenud, selle asemel, et ikka uuesti tolmu keerutama hakata.

+3
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Normaalne huvitundja nimelt oleks ammu maha rahunenud, selle asemel, et ikka uuesti tolmu keerutama hakata.

Tolmu keerutavad ja teemat tõstavad ju ikka need, kes ikka kangesti tahaks kellelegi halvasti öelda ja trolliks kutsuda.

+2
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Normaalne huvitundja nimelt oleks ammu maha rahunenud, selle asemel, et ikka uuesti tolmu keerutama hakata.

Tolmu keerutavad ja teemat tõstavad ju ikka need, kes ikka kangesti tahaks kellelegi halvasti öelda ja trolliks kutsuda.

Kindel trolli tunnus – alati valves, et kiirelt reageerida, kui keegi vastab.

+2
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kindel trolli tunnus – alati valves, et kiirelt reageerida, kui keegi vastab.

Sa ise vastad hästi sellele kriteeriumile, kas pole 😀 Troll!!! 😀

+2
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Normaalintelligentsiga täiskasvanu suudaks need vastused ise sekunditega välja mõelda, mitte päevade kaupa siin uurida ja nämmutada. See on kiire ja lihtne toidu soojendamise variant.

… mida keegi tegelikult ju päriselus eriti ei kasuta, vähemalt minu tutvuskonnas. Kust sa seda võtad, et ma siin päevade kaupa teemat uurin? Teema elab ammu juba oma elu ja vahel käin vaatamas, mida siin räägitakse.

Appikene, no see sinu tutvusringkond on siis mingi eriline udupeen, eks… Mikros on ülihea šokolaadi sulatada minigrip kilekotis, jääb kõik pottidega mehkeldamine ära, saab soojendada taldrikul toitu, saab sulatada sügavkülmast võetud moosi minutiga, no palju asju veel. Mis imeringkond teil siis on, et midagi sellist vaja teha pole?

+4
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mu paari päeva mikroka kasutus:
täna hommikul tegin kuumi võileibu – ciabatta, seened, sibul, sool ja sidrunipipar, cheddar.  Suurel viilud, 1,2 minutit ja valmis.
Lõuna paiku panin 1,5  liha sulama, et marinaadi panna ja õhtul grillida – 20 minutit ja sulas nii parajaks, et korralikud viilud lõigata, mitte veel päris pehmeks (väga hea on lõigata, kui liha on veidike tahke), siis veel 10 minutit täiesti pehmeks sulatamist viiludena.
Pärast seda küpsetasin tomativiile  sinihalitusjuustuga. No kahe tomati pärast ei aja küll suurt ahju soojaks, kui taldrikutäis küpseb mikros läbi 2 minutiga.
Eile kuumutasin 2 korda supitassi ja sulatasin võid pärmitaina jaoks, soojendasin ka piima.
Üleeile soojendasin grill-liha, küpsetasin tassiomletti (muna, singi- ja tomatilõigud, riivjuust), ca 2 minutit. Laps tegi kruusitäie neljaviljahelvestest putru, vist 3 minutit.
Ei kujuta ette ka, et mikrolaineahju poleks. Kui me 20-aastane ahi peaks otsad andma, ostan kohe uue.

+2
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mu paari päeva mikroka kasutus:

täna hommikul tegin kuumi võileibu – ciabatta, seened, sibul, sool ja sidrunipipar, cheddar. Suurel viilud, 1,2 minutit ja valmis.

Lõuna paiku panin 1,5 liha sulama, et marinaadi panna ja õhtul grillida – 20 minutit ja sulas nii parajaks, et korralikud viilud lõigata, mitte veel päris pehmeks (väga hea on lõigata, kui liha on veidike tahke), siis veel 10 minutit täiesti pehmeks sulatamist viiludena.

Pärast seda küpsetasin tomativiile sinihalitusjuustuga. No kahe tomati pärast ei aja küll suurt ahju soojaks, kui taldrikutäis küpseb mikros läbi 2 minutiga.

Eile kuumutasin 2 korda supitassi ja sulatasin võid pärmitaina jaoks, soojendasin ka piima.

Üleeile soojendasin grill-liha, küpsetasin tassiomletti (muna, singi- ja tomatilõigud, riivjuust), ca 2 minutit. Laps tegi kruusitäie neljaviljahelvestest putru, vist 3 minutit.

Ei kujuta ette ka, et mikrolaineahju poleks. Kui me 20-aastane ahi peaks otsad andma, ostan kohe uue.

Ongi inimestel erinevad harjumused, ma ei ole elus teinud midagi sinu nimetatud asjadest. Süüa teen pliidil v ahjus ja soojendan ka pliidil v ahjus. Mikros tehtud toit, olgu selleks kasvõi juustuvõileivad, maitseb… halb, lihtsalt halb. Külmutatud liha ma üldse toiduks ei kasuta.

+3
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Süüa teen pliidil v ahjus ja soojendan ka pliidil v ahjus.

Ma samuti, kui teen toitu vähemalt neljale inimesele. Aga ühe pärast ei lülita ma iial ahju sisse. Ikka palju rutem tahan. Ja elektrit ka ei taha raisata.
Kuumad paksu kattega võileivad ahjus ei maitse kuidagi teisiti kui mikrokas. Teeme neid pidevalt mõlemat moodi. Kui on korraga palju vaja, siis pannitäis ahjus.  Krõbedaid juustusaiu tõesti mikros teha ei saa.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Ongi inimestel erinevad harjumused, ma ei ole elus teinud midagi sinu nimetatud asjadest. Süüa teen pliidil v ahjus ja soojendan ka pliidil v ahjus. Mikros tehtud toit, olgu selleks kasvõi juustuvõileivad, maitseb… halb, lihtsalt halb.

Minul sama. Tööl pean taluma mikros soojendatud sööke … mõttetu maitsega. Mikroka kasutajad on lihtsalt unustanud, kuidas päristoit maitseb. 20 minutiga sulatatud liha … no ahjus saab ka. Aga maitse kaob sellise kiirustamise juures. Ja väidetavalt kaob ka toidust kõik, mis selles kasulikku on. Vähemalt 20 aastat vanade mikrokate puhul. Vb uuematel on mingid arengud.

+2
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mikroka kasutajad on lihtsalt unustanud, kuidas päristoit maitseb.

Nonoh. Mul on puupliit, puudega köetav ahi, induktsioonpliit, õues gaasipliit ja korralik grill ka.  Midagi ma pole unustanud, kasutan kõike pidevalt (tõsi, osa vaid suvel).  Iga asja jaoks ikka oma. Ei sulata šokolaadi ega võid induktsioonil ega soojenda 200 ml suppi puupliidil, kui seda saab poole minutiga miksros teha.

20 minutiga sulatatud liha … no ahjus saab ka. Aga maitse kaob sellise kiirustamise juures.

Kuhu ta kaob? Ja kuidas see võimalik oleks – mingi imelik keemiline reaktsioon, mis maitse ära võtab?

+4
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Krõbedaid juustusaiu tõesti mikros teha ei saa.

Saab teha mikros ka krõbedaid saiu, kui on lisaks grillifunktsioon. Väga head tulevad.  Teen ise seal vahest ka grillviinereid ja tavalise programmiga härjasilma (munakollane ainult enne katki teha).

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kuhu ta kaob? Ja kuidas see võimalik oleks – mingi imelik keemiline reaktsioon, mis maitse ära võtab?

Ei oska keemiliste reaktsioonide kohta sõna võtta, aga see on ometi vana tõde ju, et kiirmeetodil sulatatud liha on teise maitsega, kuivem ja tuimem, kui aeglaselt külmikus sulanud liha. Nett on selle kohta infot täis:
https://minuaeg.com/kulmutatud-liha-sulatamisel-teevad-paljud-uhe-vaga-suure-vea/

Siin tekstis on ka rida, et mikros sulatamist ei peeta üldse tervislikuks. Eks samadel vanadel headel põhjustel, miks mikro kasutamist üleüldse ebatervislikuks peetakse:

https://kodu.ohtuleht.ee/734525/9-nouannet-sugavkulmutatud-toiduainete-sulatamiseks

+1
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Milleks jagada mingit 2014. aasta artiklit? Vahepeal tehtud hulk uuringuid ja leitud, et midagi selle toiduga mikrolaineahjus ei juhtu (erandiks on vast vaid nt piim, mida tuleks soojendamisel kord segada, et tagada ühtlane kuumutamine).

Telefoni, milles on sama elektromagnetkiirgus, hoiad tundide viisi käes ja kõrva ääres, aga vot toormaasikamoosi sulatada ei või? No anna mõistust tõesti..

+3
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Tule tänapäeva oma teadmistega: https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/microwave-cooking-and-nutrition

Some nutrients break down when they’re exposed to heat, whether it is from a microwave or a regular oven. Vitamin C is perhaps the clearest example. But because microwave cooking times are shorter, cooking with a microwave does a better job of preserving vitamin C and other nutrients that break down when heated.

Mis lagundab vitamiine, on kuumutamine- mida kauem, seda rohkem hävivad, vrd kartul keeb mikrokas pehmeks 4-5 min tavalise keeduvee 10-15min asemel, lisaks läheb osa vitamiine keeduvette ja kallatakse ära lihtsalt.

Isegi 1982 aastal teati seda juba: A large amount of data is available on the effects of microwaves on vitamins. It is concluded that there are only slight differences between microwave and conventional cooking on vitamin retention in foods. In conclusion, no significant nutritional differences exist between foods prepared by conventional and microwave methods. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7047080/

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Ei ole minul veel juhtunud, et külmikus sulades lihal mahl üldse välja ei jookseks. Või et seda mikros oleks kuidagi rohkem. Võibolla siis jookseb, kui sulatada kuumutusrežiimil, seda pole proovinud. Sulatusrežiimid on erinevad liha, linnu ja kala jaoks, paned grammid paika ja sulab ühtsaselt, ei jää seest külmunuks, kui väljast juba täiesti pehme. Ka ei arene bakterid nii kiiresti.
Ei kujuta ette, et peaksin täna teadma, mida homme lõunaks süüa tahan ja liha 12+ tundi enne sulama panema. Ja kui ei tahagi küpsetada või tuleb midagi vahele, siis sundkorras ikka ära tegema.
Nagu praegu – kui oleks eile pannud liha külmikusse sulama, et täna grillida, olekski pekkis – vihm ja tuul, ei mingit ilusat päeva.
Sellest mikrokate ebatervislikkuse jutust võiks tänapäevaks olla juba üle saadud.

+2
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Te udupeened induktsioonpliidid, mida teises teemas kiidetakse, kasutavad täpselt sama elektromagnettehnoloogiat, mis mikrokas 🙂

Both microwave ovens and induction cooktops utilize electromagnetic energy to heat food, but they use it differently. A microwave oven cooks by vibrating the water molecules within food using electromagnetic waves radiating from a magnetron.

On the other hand, an induction stove heats the surface by producing a magnetic field in the circle of the burner. As the cookware heats up, it cooks the food within. As such, the device also cools right away when the cookware is removed or turned off.

Ja ukrainlaste juurde tagasi tulles- enamasti on ukrainlased, kes siia või mujale jõuavad, nt pealinnast ja paremate elutingumistega harjunud, lihtne vaene ukraina maainimene ei hakka jooksma välismaale, äkki saab ka lihtsalt metsas redutamisega hakkama ja pääseb eluga. Käin ukraina abikeskusest kogu aeg mööda ja seal on vahel UA märgiga autosid, mis minu enda autost vähemalt 10x kallimad on. Pole nad mingid mahajäänud pool-koopainimesed, nagu mõni paistab arvavat, kes ei oska mingit pliiti kasutada jms.

+2
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 19 postitust - vahemik 121 kuni 139 (kokku 139 )


Esileht Kodunurk Mikrolaineahi ukrainlastel