Isever, mis see sinu asi on, et ma tavakassas olen?
Mugavam on. Lihtsalt.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Miks inimesed ei kasuta iseteeninduskassasid?
Teema: Miks inimesed ei kasuta iseteeninduskassasid?

Mina kasutan reeglina iseteeninduskassat, aga Maximas käin kassast läbi siis, kui tahan taaratšekid või sooduskupongid ära kasutada. Rimis ja vist ka Selveris saab need iseteeninduses läbi piiksutada, Maximas mitte.

ma tahan, et keegi mind teenindaks! sel samal põhjusel ei lõka ise ka kodus juukseid.

. Selveris ei meeldi ka see, et pead käima asju võtmas mingi teatud järjekorra alusel, sest näiteks mune ju kõige alla ei pane. Aga mulle meeldib niisama ka käia ja vaadata. Äkki avastan kõige lõpuks, et tahaks lisaks üht suurt pesupulbrit osta, siis see on problemaatiline, sest hakka kogu oma kotimajandust siis ümber pakkima, sest seda õrnade asjade peale ei lajata.
Panen õrnad asjad peale piiksutamist kärusse eraldi, pärast tõstan ostukotti kõige peale.
Enamasti on mul 2-3 kotti kärus ja siis paigutan neid ärapiiksutatud asju seal oma süsteemi järgi.
Ma ei käi küll selles järjekorras riiulite vahel, et kõigepealt arbuus ja kartulid ning lõpuks munad ja sefiir.
Nii vähe kui mina reaalpoes käin, siis juurviljaosakond on enne piima (Järve Selver, Laagri Maksimarket, Peterburi tee Rimi, Rapla Selver). Seega on arbuus enne mune. Sa vist oovisid vastupidi öelda.
Mina oma eelmises postituses viitasin sellele, et ostukontrolli puhul on mulle teenindaja pannud terava servaga heeringakarbi kõrvuti piimakotiga.

Kuna kauba hulgas oli ka kerge asi, mida kaal ei tuvastanud pärast piiksutamist, siis pidi teenindajat ootama. Kedagi ei tulnud ja kui me seal siis omavahel arutasime, et ei tea, kust seda abi peaks otsima, siis selja tagant kassast saime kassapidajalt valjuhäälse info, et eks tema peab tulema, eraldi inimest polegi selleks. Samas oli tal järjekord. Soovitas meil kas oodata või oma asjadega järjekorraga liituda, et nii saab rutem.
Kohe tuli silme ette Apollo kino iseteenindus. Mitte kordagi pole õnnestunud sealt snäkke osta ilma et aparaat kinni jookseks. Siis tuleb müüja jooksujalu sellele restarti tegema, endal kassasaba ootamas.

No hinnad on ju kogu aeg stiilis 4.47, 15.67 jne. Pidevalt saad kuskilt peotäie sente tagasi, nii ongi varsti rahakott neid täis. Eriti naeruväärsed on need 5.99, 7.99 jmt. hinnad, ei saa siis täiseurodes juba panna?!
Võib-olla kuskil on sellised hinnad, Eestis küll mitte. Ikka 4,50 jne on hinnad. Kui hind on 5.99, kes seda ühte senti käsib tagasi võtta siis. Ja ega sa siis ühekaupa neid asju ei osta, et ühe- ja kahesendiseid massiliselt tekiks.
No hinnad on ju kogu aeg stiilis 4.47, 15.67 jne. Pidevalt saad kuskilt peotäie sente tagasi, nii ongi varsti rahakott neid täis. Eriti naeruväärsed on need 5.99, 7.99 jmt. hinnad, ei saa siis täiseurodes juba panna?!
Võib-olla kuskil on sellised hinnad, Eestis küll mitte. Ikka 4,50 jne on hinnad. Kui hind on 5.99, kes seda ühte senti käsib tagasi võtta siis. Ja ega sa siis ühekaupa neid asju ei osta, et ühe- ja kahesendiseid massiliselt tekiks.
Mis jutt see on, et ei ole selliseid hindu! Ja kuidas veel on! Ja mis see ühekaupa ostmine asjasse puutub? Kui ostan palju asju, siis on ka sageli hind kokku nt. 15.47. Saangi siis ju sendid jälle tagasi, kui 15.50 või 16 annan. Ja kui ka in 47 senti rahakotist võtta, siis sellest ma ju räägingi, et jube tüütu on see pudinate lugemine. Võtab kassas asjatult aega pealekauba.

Mis jutt se on, et ei ole selliseid hindu! Ja kuidas veel on! Ja mis see ühekaupa ostmine asjasse puutub? Kui ostan palju asju, siis on ka sageli hind kokku nt. 15.47. Saangi siis ju sendid jälle tagasi, kui 15.50 või 16 annan. Ja kui ka in 47 senti rahakotist võtta, siis sellest ma ju räägingi, et jube tüütu on see pudinate lugemine. Võtab kassas asjatult aega pealekauba.
Küll on inimesel probleemid. Ma ei hakka iialgi mingit ühte või kahte senti tagasi võtma ja ei ole neid. Annan 15.50 ja korras. Küll suudab inimene endale probleeme välja mõelda.

sellepärast, et minul on mugavam niimoodi ja see käib kuidagi poeskäimise juurde.
maximas mõnikord kasutasin iseteenindust, aga kui viimati sai seal selgeks, et allahinnatud toote jaoks on ka teenindaja kutsuda vaja, siis lõpetasin üldse iseteenindusekassade kasutamise ära. pult on aga täiesti tüütu minu jaoks.
lisaks maksan ma enamasti sularahas. jah, võtan automaadist sula välja suurema summa korraga ja arveldangi sulas. ülekannetega maksan ainult makse ja teen netioste.
kui teistel on puldiga mugavam, las nemad ostavad puldiga. mina ei tule teemat tegema, et miks inimesed ometi seda pulti kasutavad.

Poodides võib tihti näha olukorda, kus tavakassas on pikk järjekord, kuid iseteeninduskassades on vabu kohti küll ja veel.
Kas inimesed tõesti naudivad järjekorras seismist?
Rimis on see idiootlikult tüütu. Paar korda proovisin, aga küll jookseb süsteem neil kokku, küll läheb masin lolliks ainult seepärast, et toetad käe või rahakoti pakkimisalale. Ja mitu korda asju laduda ei ole minu lemmiktegevus.
Selveris enamasti kasutan iseteeninduskassasid, aga kui näen, et seal on meeletu rapsimine ja mul on kiire, siis lähen tavakassasse kahel juhul – kui mul on turvamärgisega alkoholi korvis (ja teenindaja iseteenidusalas rapsib silmnähtavalt mitme oskamatu kliendiga ja ma peaksin mitu minutit ootama, kuni ta leiaks aja tulla turvaelementi eemaldama) ning juhul, kui mul on tõesti kiire – ostukontroll võtab kauem aega kui 1-2 inimest väiksemate korvidega minu ees tavakassas.
Iseteeninduskassas on mul igal teisel korral ostukontroll ja see ajab mu ajud krussi, raiskab aega ja see uuesti pakkimine, isegi kui seda teeb teenindaja, on veel omaette vastik, sest mul pole vähimatki soovi, et heeringapaki nurk lõikaks katki piimakoti või arbuus lömastaks leivapätsi – seetõttu ma pakin väga täpselt juba ostes erinevatesse kottidesse.
Iseteeninduskassa Selveris on sageli puhas ajaraisk, st kui ostukontroll on ja seda on sageli.
Enamasti tellin üldse koju.
Ostukontroll on ju enne maksmist ehk sul on asjad veel korvis. Isegi, kui automaatselt kõik pärast piiksutamist kotti laod, siis võtab ostukontroll ainult 5 toodet ega sori sees. Samuti, ostukontroll on tihti ainult alguses, mina ostan pidevalt iseteeninduskassas ja ostukontroll on poole aasta jooksul ainult korra.
Ostukontroll võtab pulkadeks lahti kõik mu 5-6 ostukotti. Ja ma pole kunagi jätnud midagi piiksutamata, kõik on alati (need ca 60 korda – ok, liialdamata 35 korda-, mil ma olen ostukontrolli saanud) korras olnud, seega ei ei saa olla minu räpases minevikus 🙂
Ajaraisk kipub see Selveris olema. Muidugi kui tavakassas on 9 inimest, siis ma elan selle üle, aga 2-3 inimesega ma saan tavakassas igal juhul kiiremini kui iseteninduses ostukontrolliga.
Ja üldse koju tellimine on ju palju mugavam. Miks peaks üldse kuskil midagi piikutama, kui ostud saab teha kodus diivanilt – jah, tõsi, peaks selleks elama teeninduspiirkonnas. Õnneks selver just laiendas oma piirkonda.
Rimi iseteeenindus on aga selge ajaröövel. Vähemalt 3-4 korda pean iga kord teenindajat ootama, sest masin jookseb kokku või ei olnud meeles, et oma kotti ma ei tohi pakkimisalale asetada, ehk siis pakkimisalal ei saa pakkida.
Miks inimesed üldse veel reaalpoes käivad midagi piuksutamas, kui elavad e-poe teeninduspiirkonnas – seda küsiks ma teemaalgatajalt.

Miks ma olen jätnud kasutamata:
– mul oli turvaelemendiga kaup. Ei oskanud ise seda elementi eemaldada
– mul oli allahinnatud kaup. Iseteeninduskassa aga ei arvestanud allahindlust
– mõned korrad tagasi jooksis iseteeninduskassa IGA asja peale kokku. Mul oli ostukorvis u 15 asja. Teenindaja pidi iga kord tulema ja kassa uuesti tööle panema. Lõpuks ta lihtsalt seisis seal kõrval, mina piiksutasin ja tema taaskäivitas seda kassat

Puldiga ost tähendab seda, et peab olema käru. Kui on käekott ja väike käsikorv, siis puldistendi juures peab korvi maha panema, partnerkaarti otsima ja sellega pusima, siis puldi võtma, seejärel jälle kaardi ära panema. Käid ringi – ühes käes korv teises pult, kui midagi uurida tahad, siis peab jälle kõik asjad käest maha viskama. Ja kui otse kotti laod (üldse korvi ei võtagi), siis võib sattuda nii, et allapool on mingi asi, mida hiljem otsustad ümber vahetada või üldse mitte osta, siis (ma ei tea tegelikult isegi, kuidas selle kauba puldist ära kustutada saab) peab leidma mingi koha, kus asjad pealt ära tõsta ja ümber paigutada.
No kuhu sa need asjad siis paned, kui koju viid? Süles tassid või? Selleks ongi puldikas hea, et paned asjad otse ostukotti, milleks sa seda korvi järel vead? Kui sul on kombeks poole poe pealt ümber otsustada, siis võta käru, sinna põhja saad laotada oma kraami paremini laiali. Igal juhul on pusimist, kui otsustad mõnest kaubast poole peal loobuda. Ainult et puldi puhul tegutsed ise, ei pea abi paluma. Pultidel on miinusnupp – otsid kauba puldist üles ja piiksutad miinust. Vanemate pultide peal pead veel kord triipkoodi läbi piiksutama, kasutades miinust.
Ega häda on ikka ja alati kõigega. Mulle meeldib, kui puldiostlejaid vähem on, kuigi puldikassade sabad lähevad nii kiiresti, et vahet polegi, kas on saba või ei ole.
Need poed, kus alles kassas saad piiksutama hakata, on muidugi tülikamad, aga ka seal eelistan ikka selvekassat, sest saba, kui seda ongi, läheb kiiremini.

See, kellel olid selg ja käed haiged – no kassalindile ja sealt ära pead sa ju nagunii oma asjad tõstma, mis vahet seal siis on, kas see on kassapidajaga kassa või iseteeninduskassa!
Kuule, vast kogemustega inimene siiski ise teab, mismoodi tal mugavam ja vähem valus on? Sa selle peale ei tule? Invaliidile ma küll ei julgeks sõnu peale lugeda, kuidas tal tegelikult ehk minu arvamust mööda peaks mugavam olema. Igaühel on individuaalne häda, ju ta ise ikka teab, või kuidas?

1.Sest kaks korda järjest maksta ei saa. Need, kes ostavad oma vanematele või kellelegi teisele ka veel sööke, ei saa iseteenindust kasutada.
Kui mul on vaja kellelegi teisele osta, siis ma panen selle toote (või tooted) kärus eraldi, maksan enda asjad ära, siis võtan uuesti puldi (sealtsamast, maksmise kassade juurest) ja piiksutan need paar asja, mis kellelegi teisele olid läbi, maksan ja lähen minema. Muidugi, kui on 100 asja endale ja 100 asja naabrile, siis ei vea välja, aga 5-6 asjaga saaks hakkama.

Isever, mis see sinu asi on, et ma tavakassas olen?
Mugavam on. Lihtsalt.
Teema oli ju sellest, et kui tavakassas on väga pikk järjekord, miks SIIS sinna minna.

1.Sest kaks korda järjest maksta ei saa. Need, kes ostavad oma vanematele või kellelegi teisele ka veel sööke, ei saa iseteenindust kasutada.
Kui mul on vaja kellelegi teisele osta, siis ma panen selle toote (või tooted) kärus eraldi, maksan enda asjad ära, siis võtan uuesti puldi (sealtsamast, maksmise kassade juurest) ja piiksutan need paar asja, mis kellelegi teisele olid läbi, maksan ja lähen minema. Muidugi, kui on 100 asja endale ja 100 asja naabrile, siis ei vea välja, aga 5-6 asjaga saaks hakkama.
Aitäh, nii lihtne lahendus. Nüüd on mul see probleem ka kaelast ära. Loll olin, et ise nii lihtsa asja peale pole tulnud. Alati ostan oma raha eest ja arveldan pärast teisega.

Alati ostan oma raha eest ja arveldan pärast teisega.
No sis pole sul ju vaja eraldi arveldada ka. Pärast tšeki pealt liidate kokku teise inimese summa ja kogu lugu.

Mul pole puldiga mingeid hirme. Ma lihtsalt ei salli, et mul peab mingi asi käes olema. Ma tahan oma käsi kasutada kauba valimiseks.
Jah, mulle ka ei meeldi, kui mul peab mingi asi käes olema. Seepärast alati käru kasutangi, olgu siis iseteenindusega pood või mitte, sest ostukorv käes on ebamugav. Ja kui oma kodupoes coopis käin, siis panen käru külge ka puldi ja midagi käes ikka tassima ei pea.

Võtan käru ja Selveri puldi. Panen kärru kolm suurt kotti. Toiduained laon kottidesse oma loogika järgi. Ühes kotis on puu- ja köögivili. Teises külmikusse minevad asjad, kolmandas tavariiuli asjad. Keemia tõstan eraldi ja panen autos ka eraldi.
Ostukontroll võtab 10 toodet pisteliselt, kui on suur ost. Käime iga ndl Selveris oma kolme suure kotiga ning ostukontrolli oleme sattunud 1 kord terve aasta jooksul.
Rimi iseteenindust kasutan ainult väikeste ostudega. Suuri oste rimis enam ei tee, varem oli Rimi meie suure-ostu-pood. Loobusime, sest iseteenindus jabur ning kassajärjekorrad ülipikad koguaeg. Nüüd on neil pult. Korra proovisin, on ebamugavam, kui Selveri oma.
Maxima iseteenindus ok, aga kodu lähedal pole poode. Coopi kodu lähedal pole ning nii palju kui käinud olen coopis, ei meeldi sortiment mulle. Prismas käies, kasutan alati iseteenindust. Kiire, lihtne, mugav.

Ostukontroll võtab 10 toodet pisteliselt, kui on suur ost.
Huvitav. Minul on alati võetud kõik tooted täies mahus, maksimumkorral oli mul oma juubeli jaoks kahes ostukärus kokku 11 või 12 kotti – ja nagu ütlesin, pole kunagi midagi halba leitud, seega asi ei saa olla minus. Tookord oli mul raske jääda viisakaks, kui selle 11 koti läbituhnimisele kulnud aja tasuks anti mulle see pisike šokolaad. Kusjuures ma ise pidin need asjad siis kottidest välja tõstma, mis kolmel korral neljast siiski nii ei ole.
Abikaasa käib T1 Selveris ja kuskil Mustakal, teda ostukontrollitakse harvem, aga ta just kinnitas mulle, et alati on võetud kõik kotid üksipulgi lahti. Mitte valikuliselt mõned tooted.

Ei kasuta iseteenindust sellepärast, et selleks on vaja kliendikaarti. Võtsin lahti kliendikaardi tingimused ja ihukarvad tõusid püsti, kuhu kõikjale ja mida minu koha laiali saadetakse nn “koostööpartneritele”. Tuletan siinkohal meelde ühe tanklaketi hiljutist suurt andmeleket.

no kassalindile ja sealt ära pead sa ju nagunii oma asjad tõstma, mis vahet seal siis on, kas see on kassapidajaga kassa või iseteeninduskassa!
koerakrõbinate kott kaalub 15kg. tavakassas ei pea seda kuhugi tõstma, sest skänneril on piisavalt pikk juhe. rimi iseteeninduskassas tuleks aga see algul upitada ühele poole kaalualusele, siis hoida õhus skänneri vastas ja siis toppida see teisele poole pisikesele kaalualusele.
kui ostad midagi veel suuremat või raskemat – suurtes toidupoodides müüakse ka nt tolmuimejaid, kelke ja aiakärusid, siis neid on sinna kaalualusele veelgi võimatum toppida.
enda viimane maximas-käik tähendas lisaks toidukraamile ka toidukuivati ostu – selle karp ei mahtunud samuti iseteeninduskassa alusele.
No kui tihti sa neid 15-kiloseid kotte poest koju vead siis? Soovitan koerale osta korralikku toitu, mitte saepuru tavapoodidest. On toiteväärtus suurem ja raha kulub koera arstiarvete peale ka vähem.

Kui mul pangakaartil raha on, siis alati iseteeninduskassad, väljaarvatud Selveris. See puldisüsteem lihtsalt on NII HAIGE ! Kõigepealt ei tunnista see totakas aparaat Partnerkaarti, pead seal mitu korda seda toppima sellesse, et loeks. Siis- ma ei tea kellele need puldid mõeldud on- kohmakad ja uimased. Ühe toote läbipiiksutamiseks peab sageli mitu korda seda punast kiirt sihtima. Esimesed korrad mul saigi lihtsalt selle sihtimise-vajutamise-uuesti sihtimise peale kopp ette ja panin puldi esimesse pesasse. Päris esimene kord tuli välja et kasutatud pult tuli teise kohta hoopis viia…lonkisin siis vihase tädikese järel saali teise otsa. Ajavõit…lubage naerda. Paaril korral Arsenali Selveris aga olen olnud sunnitud seda veel mitmel korral kasutama, sest kui ikka üks kassa ainult töötab ning järjekord riiulite vahele ulatub, siis tuli pähe kaks mõtet- ostukorv põrandale jätta, ja pahasel ilmel minema minna või seda neetud pulti katestada. Mõlemal korral olen kahetsenud oma otsust- kui aparaat ka kaarti loeb, siis see puldikobakas skannib kaupa alles neljandal-viiendal korral, kui lähen maksma, siis puldipesad on kõik täis ja olen vihaselt marssinud kassaderea teise otsa seda (arvatavalt valesse kohta) viima, siis jälle loeb partnerkaarti alles kolmandal korral… Ning siis tuleb taustaks justkui mõnitamiseks reklaam- kiiremaks ja mugavamaks teenindamiseks on iseteeninduskassad 🙂
Maximas olen proovinud ka iseteeninduses sularahaga maksta, selles süsteemis esineb päris palju lünki. Aga see on tõsi küll, et iseteeninduskassad on müüjate tööle mõjunud väga halvasti. Kas neid siis lastakse lahti või on nad pidevalt “pausil” aga naljalt üle 1-2 kassa enam poes isegi tipptunnil ei tööta.

See puldisüsteem lihtsalt on NII HAIGE ! Kõigepealt ei tunnista see totakas aparaat Partnerkaarti, pead seal mitu korda seda toppima sellesse, et loeks. Siis- ma ei tea kellele need puldid mõeldud on- kohmakad ja uimased. Ühe toote läbipiiksutamiseks peab sageli mitu korda seda punast kiirt sihtima. Esimesed korrad mul saigi lihtsalt selle sihtimise-vajutamise-uuesti sihtimise peale kopp ette ja panin puldi esimesse pesasse. Päris esimene kord tuli välja et kasutatud pult tuli teise kohta hoopis viia…lonkisin siis vihase tädikese järel saali teise otsa. Ajavõit…lubage naerda.
kui ikka üks kassa ainult töötab ning järjekord riiulite vahele ulatub, siis tuli pähe kaks mõtet- ostukorv põrandale jätta, ja pahasel ilmel minema minna või seda neetud pulti katestada. Mõlemal korral olen kahetsenud oma otsust- kui aparaat ka kaarti loeb, siis see puldikobakas skannib kaupa alles neljandal-viiendal korral, kui lähen maksma, siis puldipesad on kõik täis ja olen vihaselt marssinud kassaderea teise otsa seda (arvatavalt valesse kohta) viima, siis jälle loeb partnerkaarti alles kolmandal korral…
Rubriigist “ühe hädavarese päevaraamat”

Mina kasutan Maxima iseteenindust, meeldib. Kui oskad, siis ei jookse kunagi kokku. Rimis sama süsteem, aga ei kasuta, sest ma ei käi Rimis mitte kunagi.
Puldiga iseteenindust ei kasuta ühel kindlal põhjusel. Nimelt on mulle vastumeelne see asjaolu, et ma pean poodi sisenedes kohe kliendikaarti käes hoidma. Eriti jõhker on see talvel, kui mul on kindad käes – ma tavaliselt hoian talvel ka poes kindaid käes, kauba valimise ajal (nahkkindaid). Ma vihkan seda hetke, kus ma olen poodi sisenenud ja esimese asjana pean sahmima oma käekoti kallal, võtma rahakoti, sealt kliendikaardi. Ma tahan seda teha kassas, kui mul on see hetk aega ja mu käed on paljad, kindad kotti pandud, ja ma ei seisa kellelgi tee peal ees. Tegelikult ei salli ma seda kliendikaardi käes hoidmist ka suvel ilma kinnasteta, see on selline ebameeldiv hetk, et kuku kohe poodi sisenedes kotis sahmima. Ja kuhu ma selle kaardi siis pärast puldi võtmist panen? Taskusse ma ei pane, keeldun, ja suvel mu riietel ei ole reeglina üldse mingeid taskuid. Jälle kotti tagasi? Selleks, et see rahakott kassas kolmandat korda maksekaardi jaoks välja rebida? Tänan, ei.

ssand, kui palju hädiseid ja saamatuid inimesi siin on! See, kellel olid selg ja käed haiged – no kassalindile ja sealt ära pead sa ju nagunii oma asjad tõstma, mis vahet seal siis on, kas see on kassapidajaga kassa või iseteeninduskassa! See, kes tahtis kassapidajaga suhelda – kas te tõesti arvate, et kassapidaja tahab teie, võhivõõraste inimestega suhelda? Loomulikult ei taha! Suhelge kodus, mitte ärge ronige poodi müüjaga suhtlema.
Sa räägid kohe kõigi müüjate eest?
Ma elasin aastaid võõrsil ja üsna lahe kogemus oli, et kord suures marketis käies tervitas üks kassapidaja mind soome keeles, kuigi tegemist ei olnud soomlasega 🙂 Rääkisime tol päeval veidi juttu ja hiljem alati vaatasin, et ega ta kusagil kassas pole, kui oli, suundusin spetsiaalselt sinna. Vestlesime nii ikka palju kordi, muuhulgas ka sellest, et ta töötaski kassapidajana justnimelt selleks, et saada kodust välja ja inimestega suhtlema (tegu oli pensionieas meesterahvaga).
Tean Eestis ka üht inimest, kes peab oma pisikest poodi ja müüb ise seal. Seepärast teangi, et tallegi meeldib oma klientidega suhelda ja kunagi elasin seal läheduses. Ta tunneb mind isegi praegu alati ära, kuigi satun sinna harvem kui kord aastas, alati räägime ja viimati vähemalt alustas tema.

Selveri ostukontroll jaguneb osaliseks (sagedam) ja täiskontrolliks (harvem).
Osalise puhul 5 suvalist toodet, täiskontrolli puhul kõik.

Selveri ostukontroll jaguneb osaliseks (sagedam) ja täiskontrolliks (harvem).
Osalise puhul 5 suvalist toodet, täiskontrolli puhul kõik.
Mul on kontrollitud 4 suvalist toodet. Vast 3 korda viimase aasta jooksul. Käin nädalas umbes 2 korda Selveris. Täiskontrolli ei mäletagi enam, millal viimati tehti – ikka mitu aastat tagasi.

Tean Eestis ka üht inimest, kes peab oma pisikest poodi ja müüb ise seal. Seepärast teangi, et tallegi meeldib oma klientidega suhelda ja kunagi elasin seal läheduses. Ta tunneb mind isegi praegu alati ära, kuigi satun sinna harvem kui kord aastas, alati räägime ja viimati vähemalt alustas tema.
Peab ikka eriti rumal olema, et võrrelda palgatööl olevat kassapidajat, kellel järjekord kogu aeg taga, poeomanikuga, kes peab pisikest poodi, kuhu päevas umbes kolm inimest sisse astub.

Arvestades et Eestis on ca 80 000 kohtutäituri klienti, ei saa need inimesed tavaliselt ka kaardiga maksta.

Issand, kui palju hädiseid ja saamatuid inimesi siin on!
Täna õnne, et sinuga on kõik hästi! Minu eest ei käi keegi poes, halbadel päevadel on mul tegu kauba valimisegagi.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Miks inimesed ei kasuta iseteeninduskassasid?