Mina kasutan iseteenindusi peaaegu igal võimalusel. Aga ma ei vaata ka viltu inimestele, kes tavalises kassas on.
Küll aga häirib see, kui iseteenindust saab kasutada vaid kliendikaardiga nagu Selveris. Ma algul seda ei teadnud ja olin just pikas järjekorras 5 min seisnud, kui üks teenindaja tuli inimesi kutsuma puldikassasse, et saab palju kiiremini, lubas õpetada kasutama. Ma läksin rõõmsalt kaasa sinna ja siis küsis ta mult Partnerkaarti ja kuna mul polnud, siis ütles, et kahju, aga ma pean siis tõesti pikas järjekorras ootama. Veel hullem – ma pidin selle pika järjekorra lõppu minema uuesti ootama. Ma siiani käin Selveris väga harva, aga selle puldi ma proovisin ema Partnerkaardiga ükskord ära ja esimese korra puhul sattusin ostukontrolli ka. Pult oli küll mugav ja mul polnud midagi piiksutamata, aga rohkem ei lubatud võõra inimese Partnerkaardiga tulla.
Kodupoed on mul Maxima, Coop ja Comarket. Viimases pole üldse iseteenindust. Järjekordi ka muidugi pole. Aga käin seal vaid siis, kui Maximas on iseteenindusala suletud ja järjekorrad pikad.
Coopi poodides olen hädas nende kergete asjadega, nagu siin mainitud. Ükskord üks teenindaja õpetas, kuidas kergete asjadega tegeleda – piiksutan, siis valin koguse ja panen sinna arvu (nt 1, kui on ainuke) ja loeb ka kerge asja ära. Kahjuks järgmisel korral see mul ei toiminud . Coop-i puldisüsteem on täitsa proovimata, pole veel sellisesse poodi sattunud.
Rimis olen mitu korda läinud ära iseteenindusest kassasse, sest Kutsun Abi nupust pole tõesti kordagi abi olnud. Viimasel korral oli lausa 5-st terminalist kolmel ees see tekst ja keegi polnud tegelema nendega jõudnud. Siiski, julgen pakkuda, et 9/10-st pole ühtki tõrget. Kasutan seda poodi vaid hommikuti ja ainult siis, kui on lõunat vaja osta, seega pole kergeid asju ega turvaelemente olnud, ainult kaaluerinevused.
See aga tuletas meelde ühe hiljutise üsna huvitava seiga Maxima iseteeninduses. Ostsin endale aluspüksid ja lasin teenindajal eemaldada turvaelemendi. Sellest hoolimata värav karjus ja mingi vanamutt teisel pool iseteenindusala kisas “varas”, kommenteerides, et eks vargad varastavad kõike. Peaaegu kõik jätsid iseteeninduses oma piiksutamise pooleli, et vaadata, mis toimub. No ei nautinud ma sellist tähelepanu. Selgus, et mu aluspükstel oli ka pakis sees turvaelement. Enne kui me selle avastasime, pidin ma mitu korda väravat karjutama, sest müüja oli veendunud, et mul pole midagi enam varjata. Müüja enda jaoks oli ka uskumatu, et nende püksikute pakis sees midagi oli, sest ka nemad ei peaks ega tohiks kassas neid pakke avada, samamoodi nagu kliendid ei peaks saalis trussikute pakke lahti harutama.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 12.08 15:00; 16.08 10:51;