Usklik seletaks sulle tõenäoliselt, et võrrledes kõikvõimsa jumalaga ei ole sinu pisikene ajukene isegi sipelga mõõtu ja sellisele midagi seletada ei olegi mõtet 🙂 inimese mõistus ei võta kinni Jumala plaane. Ja miks sa arvad, et see kivike seal mõttetult on, universumi direktor? Sina lihtsalt ei saa aru, miks ta seal on.
Nii ongi, et ei võta kinni Veel. Kunagi ehk.
Ei maksa võtta eelduseks, et praegune inimene on evolutsiooni tipp. Kui me kunagi olime niisama ainuraksed ja sellest oleme jõudnud saada inimeseks, siis kuskil poel öeldud, et sellega evolutsioon seisma jääb.
Võtame nt meditsiini. Juba minu eluajal sead haigust, mis mul praegu on, ei osatud veel ravida. Nüüd osatakse ja mu elu see haigus ei muuda peaaegu üldse. Loodan, et mõne aja pärast on ka protseduurid, mida pean läbima, veel vähem ebamugavad. Kõik areneb edasi, ja pikkamööda evolutsioneerub inimene ka targemaks ja kõrgemaks olendiks. Ja kunagi ehk mõistame seda, mida täna ei mõista, samamoodi nagu me oskame ravida haigusi, mida enne ei osanud või konstrueerida transporti, mida enne ei osanud.
Kõrgemal olendil peab kindlasti olema ka kõrgemal tasemel empaatiavõime ja eetika, ja tahe võimalikult vähe oma mugavuse nimel teistele olenditele kurja teha.
Enivei, see, et sa oskad mobiiliga parkida ja päev läbi ekraani toksid, ei tähenda, et sa oled nii täiuslik olend, et enam täiuslikum olla ei saa. Tihti tundub, et varasem inimene oli intelligentsem. Võtta nt keskaegne tekst, suvaline, kasvõi isiklikud kirjad. Ja võrdleme neid tänapäevaste tekstidega, isegi kirjandusega. No praegune kõnekasutus on oluliselt primitiivsem. Keskajal või varauusajal oli haritud inimene haritud kõiges, mitte ühes valdkonnas. Filosoof ja kirjanik uuris ka füüsikat ja vastupidi: füüsik austas kõrgemal tasemel eneseväljendust. Ei tundu see tänapäeva inimene nii jube täiuslik.
Ehk ongi jumal miski, milleni me peame jõudma, äkki see ongi asja point. Sa kuidagi väga kiirustad selle kõike teada tahtmisega.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 07.01 10:16; 07.01 10:18; 07.01 10:32; 07.01 10:37; 07.01 10:41; 07.01 15:55;