Naised ei oska isegi klammerduda, nagu vaja. Olen ka ise naine ja kuulnud, näinud seda piisavalt. Küll sätitakse ennast juhuslikult kohtuma, küll volksutatakse kuskil veeautomaadi juures silmi. Minu arvates kui juba, siis juba. Mu üks nooruspõlvesõbranna võttis niimoodi mehe. Tegi ennast täiesti asendamatuks. Kõlab kui hirmus enesealandus, aga viis ühikasse, kus ta is ei elanud, kutile hommikul praemune ja peekonit ja õhtul sooja sööki. Pesi tema pesu, aga ei tükkinud näiteks kuti poistepidudele, ei küsinud kunagi midagi, et vingunud, naeratas, ootas, oli lahke jne. Kui kutt oli linnas kuskil purjakil, läks autoga järgi, ei mingit pretensiooni. Kui kutt käis teise neiuga kinos, ei mingit etteheidet, tegi veel mõlemale ühika köögis pannkooke. Kolm aastat käis nagu uni küll kastrulitega, küll soojade sokkidega, küll lõikas juukseid, küll pesi aknaid. No ja muidugi andis muretult seksi ja EI vigisenud ega vingunud, ootas rahulikult koridoris, kuni kutt tuli. Esimesed pool aastat terve ühikas naeris ta üle. Aastakene püüdis see kutt teda maha raputada. Nelja aasta pärast nad abiellusid ja praegu on 35 aastat abielu täis. Mees ütleb, et paremat naist pole olemas. MITTE kunagi ei keela kuskile minna, mitte kunagi ei irise ega virise ja seetõttu polevat teda ka põhjust petta.
Lisaks tean ma ühe vanema põlvkonna meesnäitleja lugu. Nii mehe kui ka naise poolelt. Mees lahutas ja fännitar hakkas teda piirama. Kapitaalselt. õpuks sai siis üheks ööks kätte ka ja hommikul teatas, et ta võib ju ära minna, aga sellest mehest ta ei loobu kunagi. Mees oi muidugi väga hämmastunud – palju noorem naine, tema juba keskealine joomakaldiuvustega mees. Ja ei jätnudki. Ka vist 25 aastat koos ja ainult seepärast, et naise kaanis ennast mehe külge nii, et peagi ei osanud mees enam teisiti eladagi. Hirmsasti armastab seda naist.
Ja siis üks kadunud muusik, kes enne surma leidis noore armsama ja lahutas oma naisest. See naine ei jätnud. Kui mees haigestus, siis istus tema voodiveerel ja ei sammugi tagasi.
Ühesõnaga – kui klammerduda, siis mitte poole vinnaga vaid nii, et teisel pole pääsu. Pikk jutt sai, sry.