Esileht Ajaviite- ja muud jutud Miks mu kontserdil ainult vanamutid käivad

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 55 )

Teema: Miks mu kontserdil ainult vanamutid käivad

Postitas:
Kägu

Raud kirjeldab oma värskes raamatus, kuidas nad Salleriga enne kontserti kaamerast jälgivad üritusele tulijaid. Arutavad isekeskis, et miks ainult vanamutid tulevad!? Raua hinnangul on vastassugupool kuni 35 tsikk, naine, pandav ja üle 35 lihtsalt vanamutt. Huvitav, et kirjanik ja muusik oma põhilist publikut selliselt hindab- vanamuttide raha kõlbab vastu võtta küll, aga ühtegi viisakamat sünonüümi keskealiste naiste kohta ei leia.

+85
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Raud kirjeldab oma värskes raamatus, kuidas nad Salleriga enne kontserti kaamerast jälgivad üritusele tulijaid. Arutavad isekeskis, et miks ainult vanamutid tulevad!?

Arutada võib ju omavahel mida iganes, aga kas seda nüüd kõige targem välja öelda oli, seda ma ei tea. Võib-olla loodab selle nii-öelda vanasse kaevu sülitamisega nooremat publikut ligi meelitada või kardabki, et nooremad on vanamuttide pealetungi tõttu kontserdiväravate taha jäänud, või ta lihtsalt ei viitsi enam kontserte teha ja teab, et Sal-Saller ka ei viitsi. Või oli tegu vägivaldselt kontekstist välja rebitud lausekatkega ja edasi tuli midagi eneseiroonilist, et algul imestab, miks vaid vanamutid, siis vaatab peeglisse ja hakkab nagu midagi aimama.

+46
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanameeste kontserdile ikka lähevadki “vanamutid”. Keda nad siis veel ootasid, üleeelmist või ülejärgmist põlvkonda?

+108
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks nad heameelega näeksid ikka tibisid publikus, paraku neid see muusika ei kõneta. Sama raamatutega.

Vanamutid kuulavad muusikat ja loevad raamatut, aga see ei aja piisavalt kõvaks.

Nende elukaaslaste pealtki vanuse eelistus näha ju.

+48
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raud on alati natuke eneseirooniline, kui lugeda kasvõi tema “eneseabiraamatut”. Sal-Salleri puhul ei tea. Kui need pässid oma noortele naistele kõlbavad, siis on ju kõik OK.
Mina Raua kontserdile ei lähe, kuigi olen ka vanamutt (48). Lihtsalt ei huvita. Raamatud on küll huvitavad, olen ju samast ajastust pärit.

+11
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olgu õnnelikud, et needki käivad. Mina nt ei tahaks küll mingeid 50aastasi rokipeere vaadata isegi kui peale makstakse. Kuni 35aastasi jälle ei eruta need vanamehed.

+45
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peab siis nüüd kohe kõike isiklikult võtma v?

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olgu õnnelikud, et needki käivad. Mina nt ei tahaks küll mingeid 50aastasi rokipeere vaadata isegi kui peale makstakse. Kuni 35aastasi jälle ei eruta need vanamehed.

Alla kolmekümneviiesed ei oskagi enam muusikat teha. Muusika kui selline on päris ammu juba surnud.

+14
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei võtagi isiklikult. olen 47, oma vanust ei varja. saan iseendaga hästi läbi ja enesehinnanguga probleeme pole. Raud on alati pildil olnud, sellest ajast kui ta Keskpäev filmis mängis ning tuntud kui mu lapsepõlve lemmikkirjanike poeg.

tema poolt on lihtsalt lühinägelik oma publiku kohta midagi sellist raamatus lausuda, minul näiteks kadus isu nii tema kui Salleri kontserdile minna. Pole mingit rõõmu ennast suveõhtul vabaks lasta ja rõõmsalt välja elada, kui laval olijad mõtlevad – dziisas kui palju mutte jälle koos!

+39
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raud kirjeldab oma värskes raamatus, kuidas nad Salleriga enne kontserti kaamerast jälgivad üritusele tulijaid. Arutavad isekeskis, et miks ainult vanamutid tulevad!? Raua hinnangul on vastassugupool kuni 35 tsikk, naine, pandav ja üle 35 lihtsalt vanamutt. Huvitav, et kirjanik ja muusik oma põhilist publikut selliselt hindab- vanamuttide raha kõlbab vastu võtta küll, aga ühtegi viisakamat sünonüümi keskealiste naiste kohta ei leia.

No eks sellega Raud ju raha teenibki, et niimoodi end väljendab. Kusjuures ta ei pruugi tegelikult nii mõeldagi. Ise on nad Salleriga ju samuti juba parajad vanamehed 20aastaste silmis ja ilmselt nad saavad ka aru, et nende muusika sihtrühm ei ole noored 😀 Aga raamatut on vaja ju kuidagi müüa.

Sa võid seda lõiku tõlgendada ka nii, e t sel hetkel jõudis neile kohale, et nad ei olegi enam noored, kuna kontserdil käivad ainult “vanamutid”.

See käib umbes samasse kategooriasse, kui 30+ inimesed arutavad omavahel, kuidas 20-aastaselt sai nädala sees poole ööni pidutsetud ja järgmisel päeval veel loengus istutud, nüüd aga kui kell 22 voodis pole, siis on järgmine päev väga raske tööl olla 😀

Inimesed saavad tihti oma vanadusest aru just ümbritsevaid vaadates, et milliseks on nende eakaaslased muutunud

+18
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See lugu ikka kontekstis, kuidas mehed omavahel arutavad, et miks ainult mingid vanamutid kontserdile tulevad ja siis saavad aru, et tegu on nende eakaaslastega. See on ikka jah eneseirooniline lugu.

+23
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on ju suht normaalne tegelikult. Inimene on enda ja oma lähedaste tuttavate nägudega harjunud. Ja need tunduvad päris normaalsed veel. Kuid kui kokku sattuda inimesega, keda pole 20 aastat näinud, siis mõtled, issand kui vanaks on ta jäänud. Teravamad pliiatsid saavad aru, et tegelikult on sinu muutunud välimus teisele täpselt sama ehmatav 😄

https://www.someecards.com/usercards/viewcard/i-hate-it-when-i-see-some-old-guy-and-i-realize-we-graduated-from-high-school-together-41bee/?tagSlug=confession

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alla kolmekümneviiesed ei oskagi enam muusikat teha. Muusika kui selline on päris ammu juba surnud.

Kui vaatad Eesti praegused “staare”, siis nutt tuleb peale. Näiteks Taukar, Lemsalu jt. Nemad on veel tuntud esinejad, aga on terve hulk vähemtuntuid, kes on saanud “tuule tiibadesse” nendst staariotsimise saadetest.

No ei oska nad laulda ja pole ka lugusid, mida kuulata. Mina isiklikult ei eeldagi, et laulja peaks oskama noodid puhtalt välja laulda, kuid muusika võiks siiski kõnetada. PS! Tobe väljend, mis ajab perekooli kasutajatel s*ta keema.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui vaatad Eesti praegused “staare”, siis nutt tuleb peale. Näiteks Taukar, Lemsalu jt. Nemad on veel tuntud esinejad, aga on terve hulk vähemtuntuid, kes on saanud “tuule tiibadesse” nendst staariotsimise saadetest.

No ei oska nad laulda ja pole ka lugusid, mida kuulata. Mina isiklikult ei eeldagi, et laulja peaks oskama noodid puhtalt välja laulda, kuid muusika võiks siiski kõnetada. PS! Tobe väljend, mis ajab perekooli kasutajatel s*ta keema.

Nii on. Pidin pingsalt kuulama, et mis kuramuse “eratuurist” ühe staarisaate kasvandiku laululoos jutt käib. Kehv diktsioon ja punnitatud seksapiilsus videos paneb õlgu kehitama küll.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peeglit on vaja lihtsalt.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No aga see kõnetamine on ju väga subjektiivne – keda kõnetab, keda mitte.

Näit. lähiminevikus Metro Luminal või Vennaskond osa rahvast kõnetas ja teist osa jällegi ei kõnetanud, osa nooremaid kõnetas võibolla hoopis 2QuickStart, teisi jällegi mitte (“Vaibakloppimine!”) ja  vanemad võibolla ei leidnud üldse ühtegi nooremat bändi, kes neid kõnetaks (“Tänapäeva noored ei oska muusikat teha, nutt tuleb peale!”) – aga kõnetas näiteks Mati Nuude. Mille peale jällegi muidu üksteise suunas nina kirtsutavad Luminali ja 2QS-i fännid võisid leida ühise keele ehk: “Appi – mitte ainult mitte seda!” karjatada. Lisaks olid veel need, kes kõigi eelnevate kohta “võta üks ja viska teist” ütlesid ja klassikalist muusikat eelistasid…

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muusika kui selline on päris ammu juba surnud.

Täiega nõus!

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõustun, aga huvitab, et milline muusika sind kõnetab?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muusika kui selline on päris ammu juba surnud.

Täiega nõus!

Täiega ei ole nõus!

Ars longa, vita brevis est.

Muusika ei sure kunagi! Meie võime kõik läinud olla, muusika, sindrinahk, elab ikka edasi.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samamoodi nagu Sallerite ja raudade sihtrühm ei ole 20-aastased, ei ole ka 20-aastaste sihtrühm 45+ vanuses inimesed 😀 Te ei olegi sihtrühm ja ei peagi meeldima. Ja täpselt sama mõtlevad praegused 20-aastased 20-30aasta pärast sellest muusikast, mida nende lapsed kuulavad. Noorus on alati hukas. On alati olnud, ja jääbki.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või oli tegu vägivaldselt kontekstist välja rebitud lausekatkega ja edasi tuli midagi eneseiroonilist, et algul imestab, miks vaid vanamutid, siis vaatab peeglisse ja hakkab nagu midagi aimama.

karta on, et TA ei saanud tagamõttele pihta ja võttis isiklikult (kuigi väidab, et ei võtnud, aga tema postitustest tuleb see halastamatult välja).

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samamoodi nagu Sallerite ja raudade sihtrühm ei ole 20-aastased, ei ole ka 20-aastaste sihtrühm 45+ vanuses inimesed 😀 Te ei olegi sihtrühm ja ei peagi meeldima. Ja täpselt sama mõtlevad praegused 20-aastased 20-30aasta pärast sellest muusikast, mida nende lapsed kuulavad. Noorus on alati hukas. On alati olnud, ja jääbki.

Jah, ja lisaks et kui Rauad/Sallerid veel võivad oma lugusid kirjutades kujutleda 20-aastast ja et kas nende lood on selliste jaoks coolid (aga panevad oma kujutlustega selles osas, mis võiks tütrikuid kõnetada/kontserdile tuua, lihtsalt natuke mööda) , siis 20-aasta ringis tüübid oma lugusid luues isegi ei mõtle selle peale, kas see võiks 35+ naist (või ka meest) kõnetada 😛

Julm, eks? Aga tõsi!

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Või oli tegu vägivaldselt kontekstist välja rebitud lausekatkega ja edasi tuli midagi eneseiroonilist, et algul imestab, miks vaid vanamutid, siis vaatab peeglisse ja hakkab nagu midagi aimama.

karta on, et TA ei saanud tagamõttele pihta ja võttis isiklikult (kuigi väidab, et ei võtnud, aga tema postitustest tuleb see halastamatult välja).

kui sa pole raamatut lugenud, siis ära võta sõna, eks!

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saller ok, aga mis osa Raual seal kontserdil üldse täita on?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei võtagi isiklikult. olen 47, oma vanust ei varja. saan iseendaga hästi läbi ja enesehinnanguga probleeme pole. Raud on alati pildil olnud, sellest ajast kui ta Keskpäev filmis mängis ning tuntud kui mu lapsepõlve lemmikkirjanike poeg.

tema poolt on lihtsalt lühinägelik oma publiku kohta midagi sellist raamatus lausuda, minul näiteks kadus isu nii tema kui Salleri kontserdile minna. Pole mingit rõõmu ennast suveõhtul vabaks lasta ja rõõmsalt välja elada, kui laval olijad mõtlevad – dziisas kui palju mutte jälle koos!

Pead ikka nii targaks end aga siis aru ei saa, raamat peabki intrigeerima, muidu keegi ei sosistaks, ei ostaks. Ainuke mis välja suutsid lugeda on mingid vanamutid. 47 aastane ongi vanamutt 20 aastase kõrval, hakka juba leppima. Aga kui sa ise vanu mehi mõnitad, siis lõpuks ehitad endale seinad ette ja sul polegi kellegagi suhelda.

+1
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui veidi laiemalt vaadata, siis igasuguste suvelavastuste, suvekonsertite põhikülastaja ongi 40+ naisterahvas, kes siis vahel ka oma mehe sinna kaasa veab. Või läheb sõbrannaga.

Noored 20 aastased hängivad tiktokis, youtubes ja vaatavad sealt oma konsertid ära.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oskavad küll, nt Nublu on teinud väga häid lugusid, mis “kõnetavad” ka minusugust mutti, raadiost olen kuulnud ka teisi hästi tehtud laule noortelt, kelle nimed mulle küll nii kohe meelde ei jää.

Paraku on lihtsalt see filter, mis lootusetult küündimatud, ebapoeetilised ja kehva sõnavaraga laulud välja sõelus, kõvasti hõredamaks jäänud ning need napi enesekriitikaga laululoojad, kes varem väga suure publiku ette ei pääsenud, saanud oma võimaluse sotsiaalmeedia näol, nii jääbki mulje, et pilt on halvem kui varem.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pead ikka nii targaks end aga siis aru ei saa, raamat peabki intrigeerima, muidu keegi ei sosistaks, ei ostaks. Ainuke mis välja suutsid lugeda on mingid vanamutid. 47 aastane ongi vanamutt 20 aastase kõrval, hakka juba leppima. Aga kui sa ise vanu mehi mõnitad, siis lõpuks ehitad endale seinad ette ja sul polegi kellegagi suhelda.

tüüpiline ekretiini jutt-mina võin räusata ja solvata, aga kui keegi sellele tähelepanu juhib, siis on ta lõhestaja. ja kui keegi veel sõna võtab teemal, et vanamutt on inetu väljend, siis on see vihakõne.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

tüüpiline ekretiini jutt-mina võin räusata ja solvata, aga kui keegi sellele tähelepanu juhib, siis on ta lõhestaja. ja kui keegi veel sõna võtab teemal, et vanamutt on inetu väljend, siis on see vihakõne.

Oh lilleke. Miks üldse tema raamatu ostsid? Mina näiteks ei ostnud ja abs ei huvita mida ta kirjutab, sest ta teenib sellega lollikeste pealt raha. Miks anda inimesele oma raha, et siis lugeda mida tema millegist arvab?
See ekretiini jutt on vanamutilik kibestumine.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

konsertid

KonTsert, t-ga keskel. Käänatakse kontserdi, kontserdid.

+2
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 55 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Miks mu kontserdil ainult vanamutid käivad