Esileht Ajaviite- ja muud jutud Miks naisi ei kätelda?

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Miks naisi ei kätelda?

Postitas:
Kägu

Kas see on mingisugune komme? Olen tähele pannud tööl näiteks, kui koosolekud algavad, siis mehed suruvad üksteisel kätt. Naisterahvast jalutatakse mööda ja antakse järgmisele mehele kätt. Tunnen end kuidagi imelikult ja kõrvalejäetuna teinekord. Olen paar korda ise pakkunud ja siis jäänud käsi ripakil passima. Lohutage mind, et see on komme selline, mitte austuse puudumine. Mainin ka seda, et olen oma tööl ainuke naisterahvas. St harva näen ka väljaspool tööd partnerite juures naisi sellise töö peal. Võib-olla olen lihtsalt ebakindel.

+18
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen seda samuti kogenud, kuid õnneks mitte töises keskkonnas.
Raske midagi soovitadagi. Võib olla, et mõni mees ei pea sobilikuks kätelda naist? Ta ei pruugi mõelda, et naine on kuidagi madalam, aga järsku on seal mingisugune viisakuselement põhjuseks?
Või siis võib olla vastupidi see hullem variant, kus mees meestekambas ei suudagi võtta naist võrdväärsena ning näitab (ala)teadlikult välja oma suhtumist..

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina surun ise meeskolleegidel kätt.
Muidu läheb kallistamiseks ja see on jube.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas see on mingisugune komme?

Komme on see, et naisele mees esimesena kätt ei paku. Sest pole kindel, et naine üldse kätelda soovib.

Kui naine pakub mehele esimesena kätt ja viimane seda vastu ei võta, siis on tegu mehepoolse räige ebaviisakusega.
Või, variant 2 Onu Heinoga, kes naistega ei kätlegi.

+35
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See on kummaline jah. Kas su töökaaslased on pigem venelased? Ma olen ülikoolis märganud,et vene poisid suruvad kohtudes käsi. Ma võin seal kõrval seista ja nende kõigiga sõber olla, aga kätt mulle ei anta. Eesti poisid teineteist ei kätle, pole kunagi silma jäänud. Vene poisid ei kätle ka eesti poisse, kuigi võivad samuti sõbrad olla.
Tööl on mul pooled naised ja palju välismaalasi, ma pole mingit soopõhist kätlemist kohanud.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult on see austuse puudumine. Eestis ei saa seda isegi usu kaela ajada- vaevalt, et sa moslemite keskel töötad. Naist (antud juhul sind) lihtsalt ei peeta selle vääriliseks, et temaga kätt suruda st. kokkuleppeid sõlmida, alustada tööalast suhet “ausana” (nagu on käesurumise algne mõte- ei hoia käes relva). Tavaline shovinistlik suhtumine- eriline ülbus on mööda jalutada ja järgmisele kätt anda.

Muidugi saab ka ise midagi ära- ise käe ulatada. Kui seda vastu ei võeta, on tegemist erilise mölakaga. Üldiselt ulab esimesena käe vanem ja/või positsioonikam.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Pole küll sellist asja, et naisi ei kätelda. Samas on siiski mingid reeglid: naine ulatab käe kätlemiseks mehele esimesena; võõrustaja annab esimesena kätt külalisele. Neid vaikimisi reegleid on veel. Seega kuna Sa oled naine, siis ulatad käe mehele esimesena. Ja kui Sa oled veel ka võõrustaja, siis ulatad käe kõikidele esimesena. Kui sinu ette sirutatud käest nagu tühjast kohast mööda kõnnitakse, siis võib küll tegu olla austuse puudumisega. Endal ei ole sellist situatsiooni ette tulnud kunagi, kuigi kätlemist tuleb ette igapäevaselt.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kätlemine on vana komme. Tulnud sellest, et parem käsi anda ja näidata, et sul pole relva. Tänapäeval tähendab see jah midagi muud. Tööalaselt kohtun pidevalt erinevate inimestega. Naistega ei kätle praktiliselt kunagi aga enamus meestega küll. Ja alati annavad nad ise esimesena käe ja ma ikka võtan selle vastu, alati. Pole tähelepannud, et käsi mul kunagi ripakile jääb, õnneks 🙂 see ilmselt oleks väga ebameeldiv tunne. Ma ei tea kas see on mingi austuse teema, pigem lihtslat mingi refleks ja annab kuidagi sellise alguse kohtumisele. On mehi, kes ei taha võõrast naist katsuda, äkki selles asi. Olen oma mehe käest uurinud, et miks ta osadega kätleb ja osadega lihtsalt teretab. Ta ütles, et pole seda isegi tähelepannud, tere ütleb nii kuidas igakord juhtub.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eesti poisid teineteist ei kätle, pole kunagi silma jäänud. Vene poisid ei kätle ka eesti poisse, kuigi võivad samuti sõbrad olla.

See, et venelased eestlastele kätt ei paku, on nii ja naa, pigem ikka pakuvad. Ma olen palju näinud, et osad ikka üritavad oma kätlemise kommet ka eestlastele laiendada ja pakuvad kätt ikka.

Samas, midagi nad üritavad ka eesti kommetest omaks võtta; kui näiteks ühelt keskealiselt naiselt (venelanna) küsisin viisakalt, et kuidas teie isanimi on, et teid ees- ja isanimepidi kutsuda, siis too vastas, et ei, ei, see komme on ainult Venemaal ja Eestis ma palun end lihtsalt Olgaks kutsuda.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Järelikult oli see mees mats või moslem.
Ise nägin tööintervjuul pealt kuidas mees keeldus naisele kätt andmast. Mina sellist küll tööle ei võtaks, kes tavadest ja kommetest midagi ei pea.
Kõigepealt ei anna kätt ja kui töö ajal kihk peale tuleb, läheb rahuldab ennast mõne kolleegi peal.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen naine ja mul endal on see kätlemise komme. Kui nüüd takkajärgi mõelda, siis isegi kohtingutel mehega esmakordselt kohtudes olen enamasti alati kätelnud. Ma tavaliselt ei jää ootama, millal mulle käsi antakse, ma isegi ei mõtle selle peale, kõik käib kuidagi sujuvalt ja vastavalt olukorrale. Ei meenu hetkel, et kas keegi on mind käsi ripakile ka jätnud ja mu käest keeldunud…

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja olen. Kusjuures polegi seostanud seda varem rahvusega. Mul kolleegid ongi enamjaolt vene rahvusest meesterahvad. Ju siis nägin tonti sesl kus seda pole.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul kolleegid ongi enamjaolt vene rahvusest meesterahvad.

Noh, ikka lõpuks tuli ära.

See tavapärane ahjaa, unustasin veel lisada et…

Mis teema kirjelduse täiesti teise valgusesse pöörab. Venelased armastavad oma naisi, mitte ei kätle nendega.

+2
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naisterahvast jalutatakse mööda ja antakse järgmisele mehele kätt.

Selline käitumine on äärmiselt matslik. Näitab, et mees peab naist kuidagi alamaks olendiks.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Alley Cat

Vene äriringkondades või aladel, kus domineerib vene ärikultuur ja ei ole Euroopa tavad juurdunud, ei kätle mehed naisi. Kui kunagi Vene meeste domineeritud valdkonnas tööd alustasin, hoiatas mu eestlasest naisülemus mind selle eest aegsasti. Eestis jääb seda järjest vähemaks. Igal rahvusel omad kombed. Rootsi mehed kallistavad alati. Alguses oli see väga võõrastav komme. Nüüd kallistavad Rootsi firmase Eesti tütardes ka eestlased omavahel. Eks näiteid ja erandeid ole nii ja teist pidi, palju on ka inimeses kinni, millise ärikultuuri ta üle on võtnud.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

jube hea kui ei kätelda, ei tunne ennast puudutanuna, milleks mulle ihuline kontakt.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saksakeelsetes maades, kus mina põhiliselt toimetan, kätlevad kõik kõiki ja väga ohtralt, eriti agarad kätlejad on šveitslased. Kuskile ruumi sisenedes tuleb (mõistlikkuse piires) kõik olijad üle kätelda. Paljudes piirkondades algab koolipäev sellega, et kogu klass (alates lasteaiast) kätleb õpetajaga jne. Väga rangeid piiranguid ei ole selle osas, kes esimesena käe ulatab, kuid kui on väga suur vanuse- või positsioonivahe, siis kipub vanem/positsioonikam ikka olema see, kellelt esimesena käe sirutamist oodatakse (samas ei ole probleem ka kui vastupidi läheb). Mehi ja naisi koheldakse täiesti võrdselt, täiesti ennekuulmatu oleks mõni naisterahvas kätlemata jätta, ma usun et see põhjustaks lausa sõnalise märkuse teiste ruumisviibijate poolt.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tea kas ikka on nii ennekuulmatu arvestades seda moslemite hulka saksakeelsetes riikides.

Noh, ütleks siis nii, et ega need kogukonnad omavahel eriti ei segune, et see probleem suurelt esile tulla võiks. Need moslemid, kes tahavad sakslaste hulka integreeruda (ja neid on piisavalt nt türklaste kolmandas-neljandas põlvkonnas) võtavad üle sakslaste kombed ja muide vahetavad isegi ka usku.

Šveitsis aga oli ka näiteks niisugune keiss, just kätlemist puudutav, mis pühkis väga laialdaselt üle kogu riigi:
https://www.theguardian.com/world/2016/may/25/switzerland-ruling-overturns-muslim-pupils-handshake-exemption-religion

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Šveitsis aga oli ka näiteks niisugune keiss, just kätlemist puudutav, mis pühkis väga laialdaselt üle kogu riigi:
https://www.theguardian.com/world/2016/may/25/switzerland-ruling-overturns-muslim-pupils-handshake-exemption-religion

Normaalne riik ju.
Kui õpetajaga kätelda ei soovi, ehkki see on seal vist kombeks, maksad oma 3000 ära ja elad edasi.
Loomulikult siis juba käteldes.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töötan rahvusvahelises ettevõttes, kus puutun tihti kokku Läti, Leedu ja Poola kolleegidega. Enamasti olen seltskonnas ainus naine, kui mitte arvestada neid naisi, kes koosolekuid protokollivad ja kohvi toovad. Alguses olin minagi kohmetu, et kuidas kätlemisolukorras käituda ja kas ma peaks ennast ebamugavalt tundma, et mulle kätt ei pakuta.

Ühel hetkel tabasin, et meeskolleegid on tegelikult ise kohmetud ja ei oska tervitada kui neil on vastas nendega samal või neist kõrgemal positsioonil naisterahvas. Mõned lähedasemad meeskolleegid lahendasid selle olukorra sellega, et hakkasid mind tervituseks embama. Selle vältimiseks hakkasin alati kõigile ise kätt pakkuma ja ilma igasuguse kõhkluseta, ja mulle tundub, et lausa tänutundega, võeti see vastu.

Püüan ette kujutada olukorda, kus minu pakutud kätt vastu ei võeta. Ma võtaksin seda kui solvangut ning ilmselt üritaks kehakeelt ja ilmeid kasutades selgeks teha, et see ei ole ok ja pakuksin kätt uuesti, et keeldujal oleks võimalus pärast hetkest järelemõtlemist oma viga korrigeerida.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töises seltskonnas kui on kätlemine, siis alati saan ikka mina ka käe. Kui olen kuskil klient (nt maakleri juures), siis antakse nii mulle kui mehele kätt.

Samas kui kohtume sõpradega, siis mehed omavahel tervitavad kätt surudes, aga naistega kallistakse või lihtsalt tervitatakse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina tean ka, et naine annab esimesena käe ja kui mina olen ametlikus rivis, kus mehi käteldakse, siis ma ei anna kunagi kätt, ei meeldi kätelda, siis lihtsalt teretatakse noogutades, aga kui mees annab esimesena käe, siis loomulikult annan käe vastu

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle ei meeldi kätelda, nii et kui on võimalik kõrvale hiilida ja ise mitte kätt ulatada (see juhtub siis, kui olen ainus naine meeste seltskonnas ja mitte sel hetkel juhtivas rollis), siis ma ei ulata. Kui toimub reaskätlemine, siis loomulikult kätlen. Mulle ilmselt teemaalgataja töökohas meeldiks – ei võtaks probleemina, kui kätlemise asemel tervitatakse, naeratatakse, öeldakse paar sõna. Kui ignoreeritakse, siis peaks midagi ette võtma – asi ei pruugigi olla selles, et kellelgi on naise vastu midagi, pigem võib tegu olla kohmetusega, millest tuleb inimesed kuidagi üle aidata.

+1
0
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Miks naisi ei kätelda?