Esileht Pereelu ja suhted Miks nii suur laps kogu-aeg lähedust otsib?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 62 )

Teema: Miks nii suur laps kogu-aeg lähedust otsib?

Postitas:
Kägu

12-aastane tüdruk ja pidevalt tahab minuga füüsilises kontaktis olla. Kui möödub, võtab õlgadest kinni, diivanil telekat vaadates paneb pea sülle jne. Sellest, et ta päevas mitmeid kordi kallistada tahab, ei hakka ma üldse rääkima. Olen talle öelnud, et ärgu puutugu mind, see on ahistav. Tulemuseks on oma tuppa nutma minek ja saan natukeseks ajaks rahu, kuid varsti on jälle kõik vanaviisi.

Mul on nii kõrini sellest, ei jaksa enam karjuda ta peale. Miks ta aru ei saa, et teisi inimesi ei tohiks niimodi puudutada?

+1
-105
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Sa oled see veidrik, kes siia teema tegi, et miks teda kolleegid sünnipäeval kallistamisega ahistavad?

+28
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui see just nali ei ole, siis mul on su lapsest südamest kahju.

+90
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii õudne. Mul on ausalt lapsest kahju.

Ära siis paari aasta pärast siia foorumisse halama tule, et laps sinust välja ei tee ja sinuga ei suhtle.

Mees paneb ka kõrvalt? Kuna kodus naine ei talu ühtegi puudutust.

+48
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui see just nali ei ole, siis mul on su lapsest südamest kahju.

Kas kogu maailm peab lapse ja tema vajaduste ümber käima?

+1
-69
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma loodan, et see pole tõsi.

Inimeste “love language” on erinev st see ei ole vaid romantilised suhted. Mõnele meeldib kingitustega armastust välja näidata ja muul ajal nt mõmiseb midagi ja ei pruugi kunagi suuliselt öelda, et armastab või hellusi öelda. See ei tähenda, et ei armastaks.

Ilmselgelt su lapse armastusekeel on teistsugune ehk talle ei piisa kui ütled vaid, et armastad ja hoolid temast (loodan, et ütled ikka?). Vaid tema jaoks on oluline koos veedetud aeg, lähedus. Ilmselgelt ta otsib sinu hoolivat ja armastavat tähelepanu. See ei ole ahistamine, vaid peaksid õnnelik olema, et 12-aastane veel hoolib sinust, su arvamusest, su tähelepanust ja tahab suga koos aega veeta ja diivanil pead sülle panna. Võite leida kompromissi, et näiteks iga õhtu enne magaminekut istud korra tema juures, kallistad, silitad pead, räägite 5-15minutit päeva sündmustest ja soovid head ööd vmt. Ilmselgelt tal on sinu lähedusest puudus.

Vaata nüüd korra peeglise, et kas teil on omavahelised suhted korras ja kas väljendad oma lapsele piisavalt kui kallis ta on ja kuidas seda välja näitad?

+45
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Inimene vajab puudutusi. Kui sa ise talle seda kodus ei paku, siis varsti leiab mõne teise koha. Näiteks mõne poisi, kelle kaisus olla.  Ma olen ise ka selline füüsilise katsumist vajav inimene. See ei ole üldse seksuaalne, lihtalt vajangi hea inimese kontakti. Kui kunagi poiss-sõbrad tekkisid, siis sain aru, kui palju ma sellest teismelise-eas olin puudust tundnud. Sama teema on vanade inimestega. Neil on ka vaja sõna otses mõttes käe hoidmist ja väikest paid mõnikord.

+53
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene vajab puudutusi. Kui sa ise talle seda kodus ei paku, siis varsti leiab mõne teise koha. Näiteks mõne poisi, kelle kaisus olla. Ma olen ise ka selline füüsilise katsumist vajav inimene. See ei ole üldse seksuaalne, lihtalt vajangi hea inimese kontakti. Kui kunagi poiss-sõbrad tekkisid, siis sain aru, kui palju ma sellest teismelise-eas olin puudust tundnud. Sama teema on vanade inimestega. Neil on ka vaja sõna otses mõttes käe hoidmist ja väikest paid mõnikord.

Jep, nii läheb. Noor neiu hakkab sellele “asendusi” mujalt otsima. Ehk seda, mida kodunt ei saa leiab ilmselt kiiresti poiss sõpradelt, kes tähelepanu pakuvad, valmis kallistama, hoidma, jutustama ja annavad tähelepanu. Edasi oleneb ka kui tugev neiu on, et kas piirdubki vaid mõne musi ja kallistusega või on armastusevajadus nii suur, et laseb end ka muuks ära rääkida, isegi kui ei taha. Tekib olukord kus ollakse kõigega nõus, peaasi, et poisssõbrast ka ilma ei jää / maha ei jäeta või ka teisest küljest avastatakse oma atratkiivsus noormeeste seas ja võetakse seda tähelepanu vastu igast küljest nii palju kui saab.

+42
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene vajab puudutusi. Kui sa ise talle seda kodus ei paku, siis varsti leiab mõne teise koha. Näiteks mõne poisi, kelle kaisus olla.  Ma olen ise ka selline füüsilise katsumist vajav inimene. See ei ole üldse seksuaalne, lihtalt vajangi hea inimese kontakti. Kui kunagi poiss-sõbrad tekkisid, siis sain aru, kui palju ma sellest teismelise-eas olin puudust tundnud. Sama teema on vanade inimestega. Neil on ka vaja sõna otses mõttes käe hoidmist ja väikest paid mõnikord.

Kogu elu ei tiirle laste vajaduste üle. Tema vajab puudutusi, aga minule on see vastumeelne. Mis me nüüd siis teeme? Tuleks leppida sellega, et mina ei taha puudutusi.

0
-63
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene vajab puudutusi. Kui sa ise talle seda kodus ei paku, siis varsti leiab mõne teise koha. Näiteks mõne poisi, kelle kaisus olla. Ma olen ise ka selline füüsilise katsumist vajav inimene. See ei ole üldse seksuaalne, lihtalt vajangi hea inimese kontakti. Kui kunagi poiss-sõbrad tekkisid, siis sain aru, kui palju ma sellest teismelise-eas olin puudust tundnud. Sama teema on vanade inimestega. Neil on ka vaja sõna otses mõttes käe hoidmist ja väikest paid mõnikord.

Kogu elu ei tiirle laste vajaduste üle. Tema vajab puudutusi, aga minule on see vastumeelne. Mis me nüüd siis teeme? Tuleks leppida sellega, et mina ei taha puudutusi.

Eks lepi siis sellega ka, et varsti saad vanaemaks. Ma oleksin nagu lugenud, et enamus alaealisi, kes SOOVIVAD last, soovivad seda selleks, et oleks, keda armastada/kes armastaks.

+36
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsevanemana tuleb selliste paradoksidega lihtsalt elama õppida.

Muideks, sinu puudutusehirm on pärit sinu enda lapsepõlvest. Ravi ennast enda lapse abil – kui ta soovib sinu silitusi, siis silita, kui soovib, et hoiad teda, siis hoia. Olen kindel, et olgugi esialgu ebameeldiv, oksele sa sellest ei hakka (sest beebit sa ju ikka hoidsid ja hellitasid, eks?). See võib aega võtta mõned nädalad, aga teadlikult oma last puudutades ja seda “harjutades” õpetad ka enda keha uuesti puudutustele positiivselt reageerima.

Mis puutub sellesse, et laps võiks leppida puudutustevabas kodus elamisega, siis see probleem lahendab end lähemate aastate jooksul ise ära. Parimal juhul jääb laps sulle kaugeks ja kättesaamatuks, halvemal juhul oled varsti vanaema ja su lapsel lõpetamata koolitee.

+47
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpselt samal põhjusel, kui sina oled armunud ja tahad kellegi kallistust ja lähedust, armastab tema oma vanemaid ja tahab seda. Tulevikus, kuna teie vahel ei ole lähedust hakkavad tema suhted olema katkised, sest ta ta valib omale meelega sellised suhted kus lähedus on kättesaamatu, ära siis tema kallal võta, kui ise oled selle olukorra loonud. Lisaks jääb teie omavaheline suhtlus kaugeks ja külmaks. Sinu asemel prooviks end siiski kokku võtta ja need mõned kallistused talle pakkuda, isegi kui sul need südamest ei tule. Proovi leida see oma aeg kui keegi ei torgi muudmoodi. Osta lapsele kõrvaklapid, playstation vms, pane ta kuskile trenni, mine ise välja.

+32
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, mina saan Sinust küll aru. Õige on ilmselt ka see, et see puudutusehirm on pärit enda lapsepõlvest. Mina olin üksikema laps, kelle jaoks emal aega ei olnud ja kes lapsena jäi ikka päris ilma tähelepanu ja läheduseta. Tulemuseks on ka see, et täiskasvanuna on iga puudutus mulle väga ahistav. Püüan endaga hakkama saada ja oma lapsi puudutan ja kallistan kindlasti rohkem kui mind kallistati, aga päris üle oma varju muidugi hüpata ei suuda.
Õnneks on mu mees kasvanud terves ja soojas peres ja teda üldse ei sega, kui lapsed tal. nö. seljas elavad kogu aeg 🙂 Seega loodan, et minu lapsed tulevad puudutamise mõttes minust elutervemad.

+30
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

12-aastane tüdruk ja pidevalt tahab minuga füüsilises kontaktis olla. Kui möödub, võtab õlgadest kinni, diivanil telekat vaadates paneb pea sülle jne. Sellest, et ta päevas mitmeid kordi kallistada tahab, ei hakka ma üldse rääkima. Olen talle öelnud, et ärgu puutugu mind, see on ahistav. Tulemuseks on oma tuppa nutma minek ja saan natukeseks ajaks rahu, kuid varsti on jälle kõik vanaviisi. Mul on nii kõrini sellest, ei jaksa enam karjuda ta peale. Miks ta aru ei saa, et teisi inimesi ei tohiks niimodi puudutada?

Ma LOODAN, et nii jaburalt rääkiv inimene ei ole selle lapse ema! Kui on, siis on mul ülimalt kahju sellest tüdrukust.

+33
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tulemuseks on oma tuppa nutma minek ja saan natukeseks ajaks rahu, kuid varsti on jälle kõik vanaviisi.

See, et sa ei taha puudutamist, on üks asi, aga milline ema hingab kergendatult, kui laps läheb ära teise tuppa nutma, sest tema saab siis rahu? Laps nutab ja ema hinges on samal ajal õnnis rahu? 🤮

Sel lapsel kuskil isa ka on või? Ma arvan, et jäta nad kahekesi elama ja mine ise ela kusagil üksi. Pole vaja lapsele ema etendada, kui sa tegelikult hinges seda ei ole. Ise saad rahu, keegi ei tule käppima ja laps kasvab rahulikus keskkonnas, mitte ei pea päev oma nutma, sest ema ei armasta teda ja põlgab tema olemasolu.

+43
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et sa ei taha puudutamist, on üks asi, aga milline ema hingab kergendatult, kui laps läheb ära teise tuppa nutma, sest tema saab siis rahu? Laps nutab ja ema hinges on samal ajal õnnis rahu? 🤮 Sel lapsel kuskil isa ka on või? Ma arvan, et jäta nad kahekesi elama ja mine ise ela kusagil üksi. Pole vaja lapsele ema etendada, kui sa tegelikult hinges seda ei ole. Ise saad rahu, keegi ei tule käppima ja laps kasvab rahulikus keskkonnas, mitte ei pea päev oma nutma, sest ema ei armasta teda ja põlgab tema olemasolu.

Ma ei põlga tema olemasolu, aga ei taha, et keegi mul pidevalt küljes ripub. Ma lihtsalt ei mõista, miks ta selliste asjade peale nutab. Elementaarne on, et teisi ei käpita!

0
-51
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli oma emaga nii, juba väga väiksest peale.
Ma otsisin seda tähelepanu hiljem teistmoodi. Hakkasin lollusi tegema, ainult selle jaoks, et saada mingitki tähelepanu emalt. Õnneks, ma ei rikkunud oma elu ära sellega. Kuid täiskasvanuna olen ma päris palju oma terapeudi ust kulutanud, et sellest välja tulla. Nüüd mu ema tahab minuga kontakti, aga paraku on asi selline, et ma jälestan ta kallistusi ja armastuse avaldusi. Ning olen aru saanud ka sellest, et ma ei armasta oma ema.
Ja kuna ma olen tema ainus laps, siis teab arvestada sellega, et ta lõpetab oma elu hooldekodus, sest mina tema eest kunagi hoolitsema ei hakka. Ja hooldekodusse on suur võimalus sattuda, sest teda piinavad erinevad haigused, mis võivad lõppeda hooldust vajavana.

See kõik on tulemus, tema külmuse tulemus ja enam ta paraku seda muuta ei saa.

+28
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

12-aastane tüdruk ja pidevalt tahab minuga füüsilises kontaktis olla. Kui möödub, võtab õlgadest kinni, diivanil telekat vaadates paneb pea sülle jne. Sellest, et ta päevas mitmeid kordi kallistada tahab, ei hakka ma üldse rääkima. Olen talle öelnud, et ärgu puutugu mind, see on ahistav. Tulemuseks on oma tuppa nutma minek ja saan natukeseks ajaks rahu, kuid varsti on jälle kõik vanaviisi.

Mul on nii kõrini sellest, ei jaksa enam karjuda ta peale. Miks ta aru ei saa, et teisi inimesi ei tohiks niimodi puudutada?

Lapse peale karjumine on vägivald ja seadusega karistatav. Kui see on päris peab politsei sekkuma. Foorum muide ei ole anonüümne, sind on väga lihtne kindlaks teha. Nii et kindlasti tullakse asja kontrollima. Oota lastekaitse ja politsei koputust uksel.

+12
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma otsisin seda tähelepanu hiljem teistmoodi. Hakkasin lollusi tegema, ainult selle jaoks, et saada mingitki tähelepanu emalt.

Miks on üldse vaja emalt niimodi tähelepanu kerjata?

0
-42
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma otsisin seda tähelepanu hiljem teistmoodi. Hakkasin lollusi tegema, ainult selle jaoks, et saada mingitki tähelepanu emalt.

12-aastane on LAPS! Otseloomulikult ta tahab ema lähedust ja tähelepanu.

+42
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapse peale karjumine on vägivald ja seadusega karistatav. Kui see on päris peab politsei sekkuma. Foorum muide ei ole anonüümne, sind on väga lihtne kindlaks teha. Nii et kindlasti tullakse asja kontrollima. Oota lastekaitse ja politsei koputust uksel.

Irw, ma arvan, et enamus inimesi on vähemalt korra elus oma lapse peale karjunud 😀

+6
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks on vaja sellisel emal laps saada, kellele tal tähelepanu ei jagu?

+33
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

12-aastane on LAPS! Otseloomulikult ta tahab ema lähedust ja tähelepanu.

Ma olen ise ka laps olnud ja ei mäleta, et oleks ema tähelepanu niimodi tahtnud. Meie peres ei kallistatud kunagi.

+1
-36
Please wait...

Postitas:
Kägu

12-aastane tüdruk ja pidevalt tahab minuga füüsilises kontaktis olla.

Kas tegu on sinu lapsega?

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas lapse saamine eeldab, et järgmised 18 aastat peab nonstop lapse vajadused esikohale seadma?

0
-39
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen ise ka laps olnud ja ei mäleta, et oleks ema tähelepanu niimodi tahtnud. Meie peres ei kallistatud kunagi.

Haige perekond siis.

+27
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No igaüks ikka ei vaja, ma oleks sellega üsna ettevaatlik.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul poisslaps sama vana ja on ka samasugune läheduse vajadus. Nii ema kui ka isaga.

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa oled see veidrik, kes siia teema tegi, et miks teda kolleegid sünnipäeval kallistamisega ahistavad?

Ei, see veidrik olen hoopis mina. Jah, võõrastelt tõesti kallistusi ei oota ega ka soovi. Töökaaslane on minu jaoks võõras inimene, kuigi töötame koos, aga peale töö ei ühenda meid miski. Ühtlasi ei soovi ma enda ümber tunda mingi teise naise käsi. Ilusa võõra mehega embaks ehk ikkagi parema meelega. Oma laps aga on ikkagi oma ja teda kallistan küll palju.

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas lapse saamine eeldab, et järgmised 18 aastat peab nonstop lapse vajadused esikohale seadma?

Paraku küll jah. Võib teha kokkuleppeid. Näiteks, et alates 21 õhtul on igaüks oma toas ja emal oma aeg. Enne seda tuleb jutud ära rääkida ja kallid ära teha. Aga põhimõtteliselt pead siiski kogu aeg siiski lapse jaoks olemas olema.

+26
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 62 )

Esileht Pereelu ja suhted Miks nii suur laps kogu-aeg lähedust otsib?