RE: Miks on kärud kõik nii ilmetud?
Minu meelest on siin perekoolis nagu erinevatel aegadel erinevad moed. Kord kirutakse emmaljungat, kord kiidetakse. Ise olen kokku puutunud (ei olnud endal küll) ühe emmaljungaga ja see oli küll väga mugav käru. Just kasutamiseks. Vastupidav ka, sest oli ikka üsna vana juba, aga käras küll.
Viimase aja popil lumivalgel emmaljungal on minu meelest ainult see pluss, et liikluses paistab ehk veidi paremini välja. Musta-pruuni käru ei ostaks endale. Mul on niigi kerge tõrge lükata käru enda ees nt ülekäigurajale. Nagu prooviks enne lapsega, kas on ohutu ja siis ise järele. Kui käru veel tumedat tooni ka, siis asfaldilt ei paista hästi silmagi. Valge on turvaline suvisemal ajal, praegu lumega jälle ei paista. Seega ma tahaks veidi kirevamavärvilist just selleks, et oleks turvalisem.
Teine praktiline aspekt käruvalikul on see, et suvel kuumaga see väga kuumaks ei läheks – seega heledam värv on parem. Samas nt kunstnahast valget emmaljungat ei ostaks, sest ma kahtlustan, et seal sees on suvel palav ja umbne. Riie ikka laseb ehk mingilgi määral õhku läbi. Jah, saab panna mingi valge rätiku üle tumeda käru, aga kui juba käru osta, siis tahaks korralikku. Ei viitsi pidevalt mingit nartsu seal peal hoida. Seega pigem võtaks nt kollakat-beezikat tooni käru, millel punast või erku sinist triipu sees.
Kolmandaks. Miskipärast siingi on keegi öelnud, et tüdrukule sobiks punane käru. Ma küll sellest aru ei saa, et miks siis poisile mitte. Laps ju on seal sees ja ise lükkad. Seega kui tahad kokkusobivust, siis peaks see sobima su enda riietusega. Samas ka nt mehega. Ma ei kujuta eriti ette, et mu mees läheks nt erkroosa käruga kõndima, olgu sees siis poiss või tüdruk 🙂