Ma pakuks omast kogemusest, et kui sool täielikult ära ei jõua lahustada siis jääb märja anuma (see kastrul, kus siis marinaad on) seintele/põhja ja peab seda maha kaapima või soola kogus väheneb. Peensoola ja kuuma marinaadiga seda juhtub vähem, meresoolaga rohkem.
Mina pakun hoopis, et tädil on teada, kui palju soola see üks purgitäis putkesid vajab. Palju raskem on seda hakata mõõtma marinaadivette, sest siis peaks täpselt teadma, kui palju vett ta igasse purki kallab, see aga võib olla erinev. Ja jube tüütu oleks ka hakata marinaadi maitse järgi timmima.
Mina pakun hoopis, et tädil on teada, kui palju soola see üks purgitäis putkesid vajab. Palju raskem on seda hakata mõõtma marinaadivette, sest siis peaks täpselt teadma, kui palju vett ta igasse purki kallab, see aga võib olla erinev. Ja jube tüütu oleks ka hakata marinaadi maitse järgi timmima.