See parem väljanägemine tähendas aga absoluutselt kõigest heast loobumist ja ranget süsivesikute ja suhkru piiramist (ebavajalike süsivesikute) viimasel ajal olen olnud lõdvem ja siit kohe ka kilod. Ei suuda kuidagi nii toituda enam,tekib nõrkus ja halb olla,keha vajab boosti kalorite näol.
Geneetikal on kindlasti kaalu osas oma roll mängida, kuid suurem tähtsus on ikkagi inimese enda valikutel.
Kui enesetunne on halb, siis järelikult tarbid liiga vähe kaloreid ja/või teed intensiivset trenni ja kaloridefitsiit on liiga kõrge. Ka mingeid tervisehädasid ei saa välistada (madal vererõhk või veresuhkur, kilpnäärmega midagi jne). Liiga vähe kaloreid saades hakkab keha sulle vastu töötama ning tekivad erinevad isud, nõrkushood ning sel ajal kaalulangetus väga hästi ei toimigi, vähemalt tervislikult küll mitte. Pikema aja vältel end piitsutades saad küll kaalu maha, kuid tõhusam on seda ikkagi normaalselt süües ja trenni tehes teha. Siis on suurem tõenäosus, et saavutatud kaal jääb ka püsima.
Soovitaksin tulevikus toitumise kohta rohkem uurida, sest tegelikult ei pea end kaalu langetamiseks tohutult piirama. Valgud, rasvad ja süsivesikud on kõik oluline osa toitumisest, ühe osa liigne piiramine ei too head tulemust.
Ka kaalu langetades saab täiesti edukalt valmis teha mitmekesise ja kõhtu täitva menüü. See võtab lihtsalt rohkem nuputamist. Ei pea sööma asju, mis sulle ei maitse sellepärast, et need on tervislikud. Leia endale tervislike ja madalakaloriliste toiduainete seast ainult need toiduained, mida hea meelega tarbid. Ning mis täidavad ka kõhtu. Mis on su lemmikretseptid? Katseta, kuidas saaksid ka madalama kaloraažiga samu maitseid nautida. Puhast ja tervislikku toitu süües maitsemeel ka muutub, nii et võid täiesti nautida ka palju kergemaid toite.
Aeg-ajalt millegi rammusama tarbimine ei tee eelevat pingutust olematuks. Elu peab ikka nautima ka, ning seda saab teha ka kaalulangetuse ajal. Kas see nauding peab just toidust tulema, sellele küsimusele pead ise vastuse leidma.