Esileht Kodunurk Millal õige aeg lihatükk osta enne jõulu?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 37 )

Teema: Millal õige aeg lihatükk osta enne jõulu?

Postitas:
Kägu

Mitu päeva varem tohiks turult sealihatüki ära osta, et seda jõululauale panna? Kaua ta lihtsalt külmikus seista tohib? Kas nüüd nädalavahetusel juba võiks või on vara? Müüja on korralik, mitte juhuslik.

Sügavkülma vahepeal panna ei tahaks.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma  olen kõige varem 4 päeva enne kasutamist ostnud. Tavaliselt ikka eelmisel päeval.  Aga jah, siga säilib ka nädala ja enamgi kenasti, toimub liha loomulik valmimine. Minul tuttavaid müüjaid turul pole ja ma ei tea kunagi, millal loom on tapetud,  aga olen üsna kindel, et jõulude paiku on liha käive üsna kiire, kogu müüdav liha on väga värske.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osta millal tahad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

keelatud pole, võid kohe ära osta, mina näit. ostan päev enne

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ostad laupäeval ja tahad kasutada jõululaupäeval, siis 6 päeva seisnud  (ja mitu päeva enne tapetud) siga on minu jaoks ikka veidi liiast. Pärast muidu on endal vähe nõme juba halvastilõhnavast tükist uhket “jõulupraadi” teha.  Ostaks 2-3 päeva ette.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pilt selge, tänan! Lihtsalt nv on turule asja nagunii, aga eks siis lähen kolmapäeval uuesti.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sealiha ei kõlba süüa samal päeval ega ka parem mitte järgmisel. Mina selgitama ei hakka, info on kättesaadav.
Ega talumehed müügi sulle sama päeva liha. Mina ostan talust ja tavaliselt kui laup on seatapuüritus, siis meile tuuakse esmaspäeval. Pühapäeval ripub ja jahtub. Esmaspäeval me lõikame rümba, aga sööma hakkame teisipäevast. Ja vabalt seisab külmikus kuni reedeni, kui ei hoia kiles ja ristsaastumist ei ole ning kapi temperatuur on hea!
Kui siis 6 p pärast tappu liha tundub üle jäävat, sügavasse. Kui ei taha miskipärast, siis saab alati teha prae valmis ja siis sügavkülmutada. Mitte, et see oleks eelistatud viis, aga see on viis. Kuumtöödelda ja siis sügavasse.

Sügavkülmutamisel on vähemteadlikumates massides halb maine, aga reaalis kui sügavkülmik hoiab madalat temperatuuri, siis parim viis on ikka kiiresti külmutada ja aeglasemalt sulatada. Meie sügav on -19 peal. Kui toome uue portsu, siis ikka veel madalamaks laseme.

Ja eriline komme on arvata, et värske liha on midagi ihaldusväärset. Loomulikult ei tohi süüa roiskunud liha, aga talupojamõistus ju ütleb meile, et täna hukatud sea liha me ei saa täna süüa. Kui te ei teadnud, siis ju kuskilt lugesite, kui ei lugenud – proovige. Ära ei sure, aga hea olla teil ka pole. Kui me peenemalt seda keemiat ei tea, siis krimkasid ikka oleme lugenud ja koolukangestusestki kuulnud. Kui me ka toksiinidest midagi ei tea. Et nüüd keegi ei hakkaks väga vaidlema, siis rupskitega on teine lugu. Maks pärast jahtumist, süda….aga palun.

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sealiha ei kõlba süüa samal päeval ega ka parem mitte järgmisel. Mina selgitama ei hakka, info on kättesaadav.

Sa reaalselt arvad, et turul müüakse samal hommikul tapetud siga ning et küsija küsis selle kohta?

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osta kasvõi kohe. Natuke soola peale ja seisab ilusasti mõne päeva külmikus.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sealiha ei kõlba süüa samal päeval ega ka parem mitte järgmisel. Mina selgitama ei hakka, info on kättesaadav.

Sa reaalselt arvad, et turul müüakse samal hommikul tapetud siga ning et küsija küsis selle kohta?

Ei. Aga ma selgitasin ajatelge. Kui TA küsib, mitu päeva ete osta, oleks tal hea teada (mida ta selgelt ju ei tea), et erutuda ei maksa, sest keegi ei osta ega söö sama päeva liha. Seega – jumal küll – ta sui peas ja küsib müüjalt, millal siga jooksis. Seejärel on tal minu postitusest piisavalt infot.

/toiduainete tehnoloog

+4
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega talumehed müügi sulle sama päeva liha. Mina ostan talust ja tavaliselt kui laup on seatapuüritus, siis meile tuuakse esmaspäeval. Pühapäeval ripub ja jahtub. E

Jälk lugemine! Ma olen liha sööja, aga detailseid kirjeldusi lugeda ei suuda. Ja aina enam mõtlen vaeste loomade peale….

+3
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega talumehed müügi sulle sama päeva liha. Mina ostan talust ja tavaliselt kui laup on seatapuüritus, siis meile tuuakse esmaspäeval. Pühapäeval ripub ja jahtub. E

Jälk lugemine! Ma olen liha sööja, aga detailseid kirjeldusi lugeda ei suuda. Ja aina enam mõtlen vaeste loomade peale….

Aga ära siis ole. See on ülim silmakirjalikkkus. Kui sa sööd sinki ja vinkut, siis sa pead leppima sellega ka, kust ja kuidas see liha tuleb. Enamus inimesi ostab poest, pakendatult ja ei mõtle kuidas see toode on sinna saanud. Minu meelest tohiksid liha süüa ainult need, kes on võimelised ise looma tapma. Mina ei ole a loomaliha sellepärast ei söö ka. Kana ja kala on nõus tapma(pärislet olen proovinud), neid tarbin.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ära siis ole. See on ülim silmakirjalikkkus. Kui sa sööd sinki ja vinkut, siis sa pead leppima sellega ka, kust ja kuidas see liha tuleb. Enamus inimesi ostab poest, pakendatult ja ei mõtle kuidas see toode on sinna saanud. Minu meelest tohiksid liha süüa ainult need, kes on võimelised ise looma tapma. Mina ei ole a loomaliha sellepärast ei söö ka. Kana ja kala on nõus tapma(pärislet olen proovinud), neid tarbin.

See on nüüd küll imelik arvamus, et inimene tohiks liha tarbida vaid siis, kui on ise võimeline looma tapma.

See, et ma ei taha loomatapust detaile teada, kuid liha tarbin, ei tähenda, et ma olen silmakirjalik.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sealiha ei kõlba süüa samal päeval ega ka parem mitte järgmisel. Mina selgitama ei hakka, info on kättesaadav.

Sa reaalselt arvad, et turul müüakse samal hommikul tapetud siga ning et küsija küsis selle kohta?

Ei. Aga ma selgitasin ajatelge. Kui TA küsib, mitu päeva ete osta, oleks tal hea teada (mida ta selgelt ju ei tea), et erutuda ei maksa, sest keegi ei osta ega söö sama päeva liha. Seega – jumal küll – ta sui peas ja küsib müüjalt, millal siga jooksis. Seejärel on tal minu postitusest piisavalt infot.

/toiduainete tehnoloog

kas keegi reealselt ka küsib müjalt peale toidu tehnoloogi, et millal siga vimati jooksis

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sealiha ei kõlba süüa samal päeval ega ka parem mitte järgmisel. Mina selgitama ei hakka, info on kättesaadav.

Sa reaalselt arvad, et turul müüakse samal hommikul tapetud siga ning et küsija küsis selle kohta?

Ei. Aga ma selgitasin ajatelge. Kui TA küsib, mitu päeva ete osta, oleks tal hea teada (mida ta selgelt ju ei tea), et erutuda ei maksa, sest keegi ei osta ega söö sama päeva liha. Seega – jumal küll – ta sui peas ja küsib müüjalt, millal siga jooksis. Seejärel on tal minu postitusest piisavalt infot.

/toiduainete tehnoloog

kas keegi reealselt ka küsib müjalt peale toidu tehnoloogi, et millal siga vimati jooksis

Eeee…paljud. Muidugi mitte Selveris, aga turul olen ikka väga palju kuulnud. Paaris erinevas sünastuses. Kui huvitab, ikka küsid. Kas sa ei küsi kalamehelt või teeäärsest Leoki vms kalakioskist ka, et millal kala püüti? Julge inimene.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et ma ei taha loomatapust detaile teada, kuid liha tarbin, ei tähenda, et ma olen silmakirjalik.

Kui jutt on ainult tapi kuupäevadest ja rupskitest, siis oled küll silmakirjalik.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleneb sellest, millal siga tapeti, millal raiuti ja kui kaua ja kuidas liha enne müümist hoitud on.

Kui niisama kapis seisab, siis tõenäoliselt tuleb lõhn juurde.  Soolaga hõõrutult või kerges marinaadis peaks nädalajagu normaalne püsima.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, et ma ei taha loomatapust detaile teada, kuid liha tarbin, ei tähenda, et ma olen silmakirjalik.

Jah, oled küll silmakirjalik. Las keegi kuskil teeb musta töö ära, sa tahad lihtsalt sinki süüa. Väga silmakirjalik oled lausa.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sealiha ei kõlba süüa samal päeval ega ka parem mitte järgmisel. Mina selgitama ei hakka, info on kättesaadav.

Sa reaalselt arvad, et turul müüakse samal hommikul tapetud siga ning et küsija küsis selle kohta?

Ei. Aga ma selgitasin ajatelge. Kui TA küsib, mitu päeva ete osta, oleks tal hea teada (mida ta selgelt ju ei tea), et erutuda ei maksa, sest keegi ei osta ega söö sama päeva liha. Seega – jumal küll – ta sui peas ja küsib müüjalt, millal siga jooksis. Seejärel on tal minu postitusest piisavalt infot.

/toiduainete tehnoloog

kas keegi reealselt ka küsib müjalt peale toidu tehnoloogi, et millal siga vimati jooksis

Eeee…paljud. Muidugi mitte Selveris, aga turul olen ikka väga palju kuulnud. Paaris erinevas sünastuses. Kui huvitab, ikka küsid. Kas sa ei küsi kalamehelt või teeäärsest Leoki vms kalakioskist ka, et millal kala püüti? Julge inimene.

ma pole kordagi küsinud, olen siis üks vähestest ja tee äärest kala pole ka kunagi ostnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma pole kordagi küsinud, olen siis üks vähestest ja tee äärest kala pole ka kunagi ostnud.

Ju sind ei huvita.
Aga võiksid. Kui tõesti tahad teada, kas liha on värske, st parasjagu laagerdunud. Selveris see ilmselt ei tööta, aga kui sa talunikult või turult ostad, on see täiesti tavaline küsimus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loe ja imesta, mida kõike peab teiste käest küsima!
Ok, sellest saan aru, et iseseisvalt info otsimine peale Perekooli ei tule oskamatuse tõttu kõne allagi, aga hämmastav on ikka see, et kõik need küsijad on vaeslapsed ja sõprade-tuttavateta? Isiklikult eelistaksin iga kell neilt küsida, kui kuskilt suvalisest lobafoorumist, kus näe, minusugused ironiseerimas käivad.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui siis 6 p pärast tappu liha tundub üle jäävat, sügavasse.

Vat sellest mina aru ei saa, et miks piiri peal riknev kraam veel sügavkülma pannakse? Jube paljud kirjutavad siin, et mingi kaste v supipära pannakse sügavasse siis, kui seda keegi enam ei taha, sest on mitu-mitu päeva söödud.
Ei kujuta ette, et panen 6 päeva vana liha, mis omakorda ka sügavkülmas mingi aeg “külmkapimaitset” juurde kogunud, sulama, ja tarvitan seda siis järgmisel-ülejärgmisel päeval. Kokkuvõttes 7-8 päeva seisnud liha süüa??
Mul tuleb paljast mõttest juba maomahl üles.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vat sellest mina aru ei saa, et miks piiri peal riknev kraam veel sügavkülma pannakse?

6. päeval pärast tappu ei ole normaalses tavakülmikus liha kaugeltki riknemise piiri peal. Meil on üks suur lihatoodete kaubamärk, mille kõik loomad veristatakse Leedus. Kuni nad Eestisse jõuavad, on vahekülmladude ja sorteerimispunktide peale kulunud mitmeid päevi. Mitte kaks. Mitte neli. Ja siis nad lähevad alles müüki.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vat sellest mina aru ei saa, et miks piiri peal riknev kraam veel sügavkülma pannakse? Jube paljud kirjutavad siin, et mingi kaste v supipära pannakse sügavasse siis, kui seda keegi enam ei taha, sest on mitu-mitu päeva söödud.
Ei kujuta ette, et panen 6 päeva vana liha, mis omakorda ka sügavkülmas mingi aeg “külmkapimaitset” juurde kogunud, sulama, ja tarvitan seda siis järgmisel-ülejärgmisel päeval. Kokkuvõttes 7-8 päeva seisnud liha süüa??

Ega sa ometi arva, et saad poest äsja tapetumat?
Parimad veisetükid on lausa nädalaid vanad, korralikult seisnud. Argentiinast kohale lennanud. Saaremaa lihaveis ei jõua ka Võru Konsumisse kuidagi varakult peale tapatsehhi 🙂

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loe ja imesta, mida kõike peab teiste käest küsima!

Selgitad sa äkki kuidagi loogiliselt, miks sõprade-tuttavate käest küsimine parem võiks olla kui perekoolist küsimine?

Ja see on küll ilmselge, et inimeste kogemusi googeldades küll pooltki nii efektiivselt ei leia kui perekooli lihtsa teema tegemisega.

Ning lõpetuseks – miks sa arvad, et keegi ei võiks kõiki kolme varianti kasutada ning neist kokku hea vastuse vormistada?

Olen teemaalgataja.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega sa ometi arva, et saad poest äsja tapetumat?

Kas ma kirjutasin nii?
Funktsuonaalset lugemis- ja kuulamisoskust hakatakse tasapisi lasteaias treenima, süvenenumalt alates 4. klassist. Sul on mingi algkooli etapp vahele jäänud?
Loe uuesti ja vasta siis!

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loe ja imesta, mida kõike peab teiste käest küsima!

Selgitad sa äkki kuidagi loogiliselt, miks sõprade-tuttavate käest küsimine parem võiks olla kui perekoolist küsimine?

Ja see on küll ilmselge, et inimeste kogemusi googeldades küll pooltki nii efektiivselt ei leia kui perekooli lihtsa teema tegemisega.

Ning lõpetuseks – miks sa arvad, et keegi ei võiks kõiki kolme varianti kasutada ning neist kokku hea vastuse vormistada?

Olen teemaalgataja.

Veel 5 päeva hiljem öösel kell 2 caevab see sind?
Loodetavasti said siis abi.

“Miks?” küsimusele juba vastasin. Ka sulle kuluks funktsionaalne lugemis- ja arusaamusoskus hädasti ära.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jälk lugemine! Ma olen liha sööja, aga detailseid kirjeldusi lugeda ei suuda. Ja aina enam mõtlen vaeste loomade peale….

Jaa ära mõtle üldse selle peale, et see stürovahualusel ja kenasti kilega ületõmmatud kaelakarbonaad on loomast, kes alles oli elus, et veisekeelezeleevorst on lehma suus rohtu mälunud elus looma kehaosa, et su jõulupraad oli kunagi roosa põssa ja kanakoivad olid kana küljes ja siblisid! Ära üldse sellistele koledustele mõtle ja neid jälke kirjeldusi loe, muidu äkki läheb “liha sööjal” liha isu ära… täiskasvanud inimene, aga elu faktidega ei suuda üldse ennast kurssi viia.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel 5 päeva hiljem öösel kell 2 caevab see sind?

Vaata, ma lihtsalt ei käi iga päev tunni tagant perekooli tšekkimas. Sorri!

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega sa ometi arva, et saad poest äsja tapetumat?

Kas ma kirjutasin nii?

Funktsuonaalset lugemis- ja kuulamisoskust hakatakse tasapisi lasteaias treenima, süvenenumalt alates 4. klassist. Sul on mingi algkooli etapp vahele jäänud?

Loe uuesti ja vasta siis!

Ah jälle sina 🙂 See viha, agressiivsuse ja üdini ulatuva rumaluse ülepurse, mis sinuga kaasas käib, on kurb.

Kui aus olla, siis jah, mul jäi klass vahele. Küll seitsmes. Tõsteti kuuendast kaheksandasse, sest seitsmendas oleks mul liiga igav olnud.

Aga kuidas sul sellega on, tähti sa tunned, aga sõnastada ei suuda. Ja ilmselt sotsialiseerimata, sest väljendusoskuse ja viisakuse raasugi sinusse ei ole suudetud panna.

Sa imestasid, et kes suudaks 7 päeva vana liha süüa.

Kokkuvõttes 7-8 päeva seisnud liha süüa??

Mina, olles kirjeldanud, et ostan liha talust või talunikult turult, vastasin, et ega sa poest ka 7-8 päevast “värskemat” ei saa.

Kui sa soovisid midagi muud öelda, kui seda, et 7-8 päeva vana liha äratab sinus kahtlusi, et kas seda saab süüa, siis palun proovi oma mõte kirja panna.

+3
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 37 )


Esileht Kodunurk Millal õige aeg lihatükk osta enne jõulu?