Minul on teist aastat suhe ja ma ei ole sellest oma teismelistele lastele rääkinud. Nad aimavad, aga ma ei taha tõesti hakata mingit kärgperet mängima. Elan koos lastega, kord nädalas kohtun toreda meesterahvaga. Vahel, kui lapsed on kodust pikemalt ära, oleme üksteisel mitu päeva järjest külas. Mees ei ole mind oma lastele tutvustanud ja ma ei taha ka.
Meil on koos väga tore olla. Midagi ei ole puudu. Ma ei taha meie suhtesse mingeid probleeme tekitada ja lisapingeid tuua. Mõne aasta pärast on lapsed täiskasvanud ja kui me siis ikka veel suhtes oleme, räägime lastele ka.
Vabandust, aga mulle tundub, et see ei ole klassikalises mõttes suhe, millele järgneks abielu või pere loomine. See mees on su voodipartner lihtsalt. Mulle tundub, et teemaalgataja otsib suhtest siiski midagi rohkemat, sest inimesed kellel pole omavahel pikemaajalist plaani kokku jääda ilmselgelt ei tahagi oma voodipartnerit vanematele või lastele tutvustada. Küsimus, mille teemaalgataja peab endale esitama, on see, kas mees tahaks ka, et nende suhtest areneb edasi perekond või mitte. Siis saab vastuse ka oma tutvustamise küsimusele.
Ja palun ära saa valesti aru, kui ma peaks enda abikaasast lahku minema, siis ilmselt otsiks samuti mingit taolist lähedust või intiimsuhet. Oma kahele lapsele mingit uut isa või hoidku jumal kärgperet küll enda poolt tekitada ei tahaks. Ja sellisel juhul ei tutvuks mu uus kaaslane ei mu laste ega muude lähedastega samuti mitte. Milleks?
Võibolla mõne kõrvaltvaataja arvates meil on tõesti lihtsalt seksisuhe, aga me ise ei arva nii. Me armastame üksteist ja veedame koos ka muul viisil aega, kui voodis. Ühised tegevused, ühised huvid ja muu taoline.
Ma ei teadnud, et suhteks loetakse ainult sellist suhet, millele järgneb abielu või pere loomine. Meil ei ole sellist plaani. Me oleme abielus olnud, lapsed on olemas ja ühiseid ei plaani. Oleme arutanud kokku kolimist ja ühise kodu loomist siis, kui meie mõlema lapsed on suured. Sinna on mitu aastat aega ja me ei tea ju, kuidas meie suhe kulgeb.
Ma ausalt öeldes ei saa aru, millist lisaväärtust see suhtele annab, kui me üksteise lastega tutvuksime. Me ei taha koos lastega aega veeta, vaid üksteisega. Minul on ema vanadekodus ja me oleme rääkinud, et võiksime teda koos külastada. Tema emaga olen kohtunud. Väga tore, aga ma ei tundnud, et see meie suhet erilisemaks tegi.
Soov lapsi iga hinna eest uuele kaaslasele demonstreerida on isekas ja toidab partnerite enesetähtsust. Mida ema või isa uue partneriga tutvumine lastele väärtuslikku annab? See on piinlik ja tekitab neis ebamugavust. Vanem ei pea oma suhtega laste ees uhkeldama.