Esileht Ajaviite- ja muud jutud Millega vaktsineerimisvastased põhjendavad…

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 79 )

Teema: Millega vaktsineerimisvastased põhjendavad…

Postitas:
Kägu

…et tagasi on haigused, mis juba unustatud olid?
https://www.theguardian.com/society/2019/feb/02/dickensian-diseases-gout-whooping-cough-and-scarlet-fever-on-rise

+8
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ah, ei maksa sel teemal jälle saagi käima tõmmata. Ootame sarlakid-leetrid-difteeria ära ja siis, selgub, kes ellu jääb.

+22
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Artiklis ju kirjas:

Donovan said: “It’s very concerning that these conditions, associated with a bygone era, seem to be on the resurgence. There are many reasons behind this but one thing that cannot be ignored is the effect of sustained cuts to local authority public health budgets which have caused the services that screen, prevent and protect against illness, and promote good hygiene to be scaled back.”

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ah, ei maksa sel teemal jälle saagi käima tõmmata. Ootame sarlakid-leetrid-difteeria ära ja siis, selgub, kes ellu jääb.

Sarlakid on juba praegu olemas ning üsna levinud lastehaigus pealegi. Sarlakite jaoks vaktsiini nagunii ei olegi.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.theguardian.com/society/2019/feb/02/dickensian-diseases-gout-whooping-cough-and-scarlet-fever-on-rise

No näiteks selline vandenõuteooria, et rahaahned ravimifirmad on need laborist rahva sekka lahti lasknud, et saaks aga rohkem ravimeid ja vaktsiine müüma hakata.

+12
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaktsineerimise teema hakkab ära tüütama… Teen ettepaneku, et pro argumente võivad esitada vaid isikud, kel endil kõik vaktsiinid tehtud ja kehtivad (st kes on kenasti täiskasvanuna korduvvaktsineeritud) ning muud hoiavad moka maas. Contra argumente aga esitavad kannatanud või kannatanute omaksed.
Aga et gout on samuti on the rise, on tõesti huvitav uudis – eriti kohe selles vaktsiinijura kontekstis siin.

+11
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

podagra(gout) on otseselt rasvase toidu ja liha söömise tagajärg, sellepärast lonkasid kuningad ja lihtrahvale oli haigus tundmatu. Vaktsineerimisega seost pole sel küll mingit, see on ainevahetushaigus. 🙂

+13
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Jep, kusihappe kristallid liigestes.
Huvitav, kui levinud on podagra tänapäeval Eestis?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.itk.ee/upload/files/Patsiendi-infomaterjal/ITK401_podagra.pdf
KOhe kindlasti mitte 50% nagu Krieger väitis: Podagra on haigus, mille levimus Euroopas on ~1,4%, kuid mille esinemissagedus maailmas on elanikkonna vananemise ning eluviiside muutumise tõttu kasvamas(Annemans 2008). Eestis sai podagra diagnoosiga 2012. a ravi ligi 14000 patsienti(Haigekassa statistika 2012).

scarlet fever on sarlakid, mis on bakterpõletik ja millele ei ole nagunii vaktsiini! Sarlakid on tavaline lastehaigus “täpihaigus”, Eestis on neid igal aastal 300-400 juhtu.

Selles artiklis on sarlakite ja podagra mainimine eriti nunnu, neil haigustel pole vaktsiinivältimisega midagi seost! Läkaköha on ainus hea näide. Ja leetrid (measles, kuidas 2014 aastal sai USAS leetrite puhang alguse Disneylandist nt). Ja difteeria, teetanus, influenza tüüpi põletikud jne…
Teemaalgataja, loe paremaid medväljaandeid kui The Guardian! 😀 Eriti kui sa tahad mingile arutelule viiteid anda, peaks need olema korralikud, on palju näiteid, kuidas mittevaktsineerimine need vaktsiinvälditavad haigused uuesti puhanguks muudab.

http://tyrs.ee/teaduspohiselt-vaktsineerimisest-teemaohtu-kokkuvote/

+10
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/video-vaktsiinivastase-pere-lapsed-haigestusid-lakakohasse-uks-lastest-on-vaga-raskes-seisundis?id=85301881

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Niisiis ligikaudu 2500 last läkakoha ja järelikult ka teetanuse vastu vaktsineerimata, on ikka inimestel julgust.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on peres puudega laps, kes sai vaktsiinitüsistuse kaks korda ja meie rohkem ei vaktsineeri. Riik ei kompenseeri peaaegu mitte midagi, aga meie pere peab puudega last elu lõpuni hooldama.
Arstid kinnitasid kirjalikult, et raske seisund tekkis vaktsiinide tõttu.
Kui ravil käime, siis näeme samasuguseid lapsi, kel on veel raskemad haigused, kui meie lapsel.
Üks vanematest enamasti peres ei tööta, sest hooldab last, nii nagu meiegi peres, et üks vanematest pidi oma tööst loobuma või proovima kuidagi kodus tööd teha, sest raviarved tahavad maksmist. Eestis ei ole puudega inimestele peaaegu mitte midagi tasuta. Mina teen tööd kodus ja olen oma tervise loovutanud hooldamise tõttu, aga meiesugustest ei taha Eesti riik ja ravimifirmad midagi teada. Vaktsineerida tahavad, aga vastutada ei taha keegi …

Miks neist lastest keegi kirjutada ei taha?

+24
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Niisiis ligikaudu 2500 last läkakoha ja järelikult ka teetanuse vastu vaktsineerimata, on ikka inimestel julgust.

Läkaköhasse haigestuvad ka vaktsineeritud inimesed, aga seda nimetatakse siis väga harva läkaköhaks. Leitakse köhale muu põhjus. Ja “ravitakse” seda.

Ma ise ei ole põdenud läkaköha, ükski minu vaktsineerimata lastest ei ole seda veel põdenud, aga me ei karda seda. Mitte rohkem kui teisi liikvel olevaid viirushaigusi, mille vastu ei ole vaktsiine. Tõeliselt raske on see haigus päris pisikestele, kes ei saa ka vaktsiinile loota, sest see on vaktsineerimiskalendris alles alates 3. elukuust.

Kuidas on võimalik, et aastaks 2019 on ajaloost hästi tuntud ja paljudel sisuliselt igasuguse arstiabita (100 aastat tagasi taludes jne) läbi põetud lastehaigused puhutud ühiskonnas nii tohutuks probleemiks? Need, kes vaktsineerivad, usuvad, et on pääsenud peaaegu kindlast surmast tänu vaktsineerimisele ja usuvad tõsimeeli, et mittevaktsineerijad mängivad oma laste eludega ruletti… Massihüsteeria, ei muu. Kellegi jaoks peab see olema kohutavalt kasulik.

Ma ei väida, et halbade asjaolude kokku langemisel võivad need haigused tõesti tähendada surmaotsust, aga kindlasti ei anna see põhjust oma laste süstemaatiliseks mürgitamiseks. Vaktsineerimisotsus ei tohiks olla hirmu pärast tehtud otsus. Ära surra võib ka silmale nähtamatu kriimustuse saastumisel teatud bakteritega. Igasuguseid asju juhtub.

Meie saame lapsevanematena hoolitseda selle eest, et meie laste immuunsus toimib tugevana, peame andma neile võimaluse rahulikult põdeda ja terveneda, peame toitma neid päris toiduga, andma neile võimaluse olla palju õues ja vähem toas, õpetama neid hoolitsema elementaarse hügieeni eest jne. Ja otse loomulikult ei ole tarvis lapsi vedada kaugetesse eksootilistesse sihtkohtadesse, kui nende immuunsus selleks veel valmis ei ole.

+13
-27
Please wait...

Postitas:
Kägu

vaktsineermisvastased üldiselt ei põhjenda ju. nad on nagu mingi ususekt, kes lihtsalt pimesi usuvad ja korrutavad oma mantrat. sama punt nagu MMSi, terakeste, lapiku maa jm sellise jura uskujad. faktid ja loogika ei mõju neile. teaduslik mõtlemisvõime puudub. ma siiralt imetlen inimesi, kes ei anna alla ja üritavad neid ringi veenda, noo ei ole mõtet ja pingutust väärt.

+22
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

sul endal kordusvaktsineerimised tehtud, et usinasti sõna võtad?

+8
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu teada neid suri ka seal taludes ikka metsikult.

+17
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas on võimalik, et aastaks 2019 on ajaloost hästi tuntud ja paljudel sisuliselt igasuguse arstiabita (100 aastat tagasi taludes jne) läbi põetud lastehaigused puhutud ühiskonnas nii tohutuks probleemiks?

Nojah, seda nüüd päris nii öelda ei saa, et need haigused tollal nii süütud olid (tavalised jah), et põeti aga läbi ja mingeid probleeme polnud. Veel 100 aastat tagasi oli siiski üsna tavaline, et seal taluperes nii mõnigi laps mõne nn lastehaiguse tüsistuste tõttu suri. Minu vanavanemad nii ema kui isa poolt sündisid just 90-100 aastat tagasi ja igaühel neil oli vähemalt üks õde-vend, kes suri lapsena. Eks see oligi tollane elu, lapsi oli peredes muidugi ka rohkem. Tänapäeval ei lepiks me enam ju millegi niisugusega.

Tervislikud eluviisid on muidugi olulised ja kõige alustala, sellega nõustun.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Läkaköhasse haigestuvad ka vaktsineeritud inimesed, aga seda nimetatakse siis väga harva läkaköhaks. Leitakse köhale muu põhjus. Ja “ravitakse” seda.

Ma ise ei ole põdenud läkaköha, ükski minu vaktsineerimata lastest ei ole seda veel põdenud, aga me ei karda seda. Mitte rohkem kui teisi liikvel olevaid viirushaigusi, mille vastu ei ole vaktsiine. Tõeliselt raske on see haigus päris pisikestele, kes ei saa ka vaktsiinile loota, sest see on vaktsineerimiskalendris alles alates 3. elukuust.

Kuidas on võimalik, et aastaks 2019 on ajaloost hästi tuntud ja paljudel sisuliselt igasuguse arstiabita (100 aastat tagasi taludes jne) läbi põetud lastehaigused puhutud ühiskonnas nii tohutuks probleemiks? Need, kes vaktsineerivad, usuvad, et on pääsenud peaaegu kindlast surmast tänu vaktsineerimisele ja usuvad tõsimeeli, et mittevaktsineerijad mängivad oma laste eludega ruletti… Massihüsteeria, ei muu. Kellegi jaoks peab see olema kohutavalt kasulik.

Ma ei väida, et halbade asjaolude kokku langemisel võivad need haigused tõesti tähendada surmaotsust, aga kindlasti ei anna see põhjust oma laste süstemaatiliseks mürgitamiseks. Vaktsineerimisotsus ei tohiks olla hirmu pärast tehtud otsus. Ära surra võib ka silmale nähtamatu kriimustuse saastumisel teatud bakteritega. Igasuguseid asju juhtub.

Meie saame lapsevanematena hoolitseda selle eest, et meie laste immuunsus toimib tugevana, peame andma neile võimaluse rahulikult põdeda ja terveneda, peame toitma neid päris toiduga, andma neile võimaluse olla palju õues ja vähem toas, õpetama neid hoolitsema elementaarse hügieeni eest jne. Ja otse loomulikult ei ole tarvis lapsi vedada kaugetesse eksootilistesse sihtkohtadesse, kui nende immuunsus selleks veel valmis ei ole.

On küll probleemiks. 100 aastat tagasi oli peredes palju lapsi. Isegi kui pooled nakkushaiguste tõttu ära surid, siis 4-5 last jäi ikka ellu. Tuttava suguvõsas suri 4-st lapsest 2 (kõigest kahepäevase vahega) – noh, tol ajal ikka juhtus. Ülejäänud kaks last õnnestus täisealiseks kasvatada (üks jäi küll hiljem maailmasõjas kadunuks). Minu vanaema kaotas oma kaks õde (difteeria möllas II maailmasõja ajal), vennad jäid ellu. Tol ajal eriti reisimas ei käidud (sageli ei mindud kodukülast kaugemalegi), aga haigused ikka levisid.
Tänapäeval aga levivad need lennuki lendamise kiirusel. Meil ju võivad olla raskemad haigused likvideeritud, aga käib keegi reisil (ja nagu siit foorumist lugeda saab, peetakse reisimist inimõiguseks) ja toob jälle nakkuse kohale.

+23
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas on võimalik, et aastaks 2019 on ajaloost hästi tuntud ja paljudel sisuliselt igasuguse arstiabita (100 aastat tagasi taludes jne) läbi põetud lastehaigused puhutud ühiskonnas nii tohutuks probleemiks? Need, kes vaktsineerivad, usuvad, et on pääsenud peaaegu kindlast surmast tänu vaktsineerimisele ja usuvad tõsimeeli, et mittevaktsineerijad mängivad oma laste eludega ruletti…

Täpselt nii see ju ongi. 19. sajandil enamus lapsi eestis ei elanud 5 aastaseks.

+17
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaktsineerimine tähendab seda, et lapse organismi viiakse nõrgestatud haigustekitajat, ta põeb haiguse väga kergel kujul läbi ja tekib immuunsus. Enamik vaktsineeritud isikuid ei haigestu vaktsiinvälditavasse haigusse. Need, kes haigestuvad, põevad kergemalt.
Vaktsiinvälditavad haigused ei levi massiliselt vaid siis, kui tagatud on vaktsineerituse piisav tase (karjaimmuunsus). See kaitseb loomulikult kogu ühiskonda, ka teie enda vaktsineeritud last, aga ennekõike neid, keda vaktsineerida ei tohi. Kui ikka vähihaige laps saab haiglas keemiat, siis on ju selge, et teda ei tohi vaktsineerida, aga samas on ta oma nõrga immuunsuse tõttu esimene haigestuja ja võib ka suurema riskiga tüsistustesse surra.
Sellele võiksid need ökoemmed mõelda, kelle meelest on neil küll õigus oma ühiskonna arvelt oma lapsi mitte vaktsineerida, aga pole mitte mingit kohustust mitte olla oma mittevaktsineeritud lastega potentsiaalseks mõrtsukaks. Ja tõsi ta on, ega näiteks vähihaige väikelapse nakatamine leetritesse või läkaköhasse ju kriminaalkorras karistatav ei ole. Lollus on inimõigus ja meie ajastul levivad lollakad ideed nagu kulutuli. Kõik kohad on täis neid “oma peaga mõtlejaid”.
Lihtsalt teadmiseks – me kõik mõtleme oma peaga, sest millega siis veel. Aga kõik mõtted ei ole ühesuguse väärtusega ja inimeste mõtlemisvõime ei ole ka samaväärne. Kõrgemalt arenenud indiviid ei tee vaktsineerimisotsust google’i või naabrinaise juttude põhjal, vaid kogub info allikatest, kes sellest infost aru saavad (inimkeha toimimine, vaktsineerimise olemus, kõrvaltoimete esinemine, sagedus, raskusaste).
Süstikoha punetus või väike palavik vaktsineerimise päeval ei ole asi, mille pärast peaks osalema läkaköha või mingi muu haiguse epideemia tekitamises.

+22
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 19 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ise ei ole põdenud läkaköha, ükski minu vaktsineerimata lastest ei ole seda veel põdenud, aga me ei karda seda.

Ja selle peale ei tule, et teie mittehaigestumises mängib rolli asjaolu, et enamus inimesi te ümber on vaktsineeritud…
Mina kardaks küll läkaköha rohkem kui mõnda muud suvalist hooajalist viirushaigust, mis enamasti kerge nohu-köhana kiiresti möödub. Mul on meeles enda vanaema jutud sellest, kui kõik tema kolm last (kes polnud tookord enam sugugi nii väikesed) korraga läkaköhas olid… Tänan, ei.

+23
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaktsineerimise teema hakkab ära tüütama… Teen ettepaneku, et pro argumente võivad esitada vaid isikud, kel endil kõik vaktsiinid tehtud ja kehtivad (st kes on kenasti täiskasvanuna korduvvaktsineeritud) ning muud hoiavad moka maas. Contra argumente aga esitavad kannatanud või kannatanute omaksed.

Aga et gout on samuti on the rise, on tõesti huvitav uudis – eriti kohe selles vaktsiinijura kontekstis siin.

Nii pro kui contra ARGUMENTE peaksid esitama ainult arstiharidusega inimesed, kes teemat valdavad.
Eile näiteks ringles Facebookis ühe väga asjaliku arsti väga asjalik kirjutis.
Ei ole muidugi mingit põhjust, miks peaks ühiskonnale olulisel teemal “moka maas hoidma”. Ühiskonnale on oluline, et imikud ja väikelapsed ei haigestuks raskelt, kui seda saab vältida. Tänapäevased lumehelbekesed on ikka täiesti reaalsustaju kaotanud.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik Eesti vanemad teavad, et lapsed vajavad värsket õhku, tervislikku toitu, piisavat und. Suurem osa inimesi teab ka, et oluline on käsi pesta, eriti nakkushaiguste hooajal.

Piisknakkustena levivad rasked haigused, kui need võtavad epideemia mõõdud, on väga nakkavad. Kas sa arvad, et talurahva lapsed passisid päev läbi toas nutiseadme taga, sõid ainult töödeldud toitu, kus sees ohtralt transrasva, ja reisisid lennukitega eksootilistele maadele?

Loe Tõde ja õigus läbi, kui see on jõukohane. Seal räägitakse difteeriaepideemiast. Läkaköha aga määratakse kindlaks lihtsa testiga, mille teeb perearstikeskus. See test tehakse ka vaktsineeritud lapsele vajadusel. Ei ole vaja ajada lauslolli juttu teemadel, mida sa ei valda.

+18
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui me elaks kinniste piiridega riigis ja reisimine oleks nii välistatud nagu oli vene ajal, poleks eriti mõtet enam vaktsineerida. aga inimesed ju reisivad. need haigused, mis on eestist likvideeritud, pole siiski maailmas likvideeritud.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks mu laps haigestus 3-aastaselt läkaköhasse. Ta oli küll vaktsineeritud, aga… Jube haigus oli, vältas veidi üle nelja kuu, vahel kergemalt, vahel aga väga raskelt. Diagnoosini jõudmine oli ka paras kadalipp. Ma ei tea, kas ei tahetud läkaköha tunnistada või tõesti ei tuntud haigust ära.
Ilmselgelt vaktsineerisin ka teise lapse, sest tahtsin miinimumini viia just kardetud läkaköha oha. Ma tõesti kardan seda haigust. Teina laps sai vaktsiinist tüsistused ja on täna raske puudega.

Saatuse nöök, et üks laps sai hoolimata vaktsiinist läkaköha ja teine vaktsiinist tüsistused.
Ega ma otse vaktsiinivastane pole, aga kui mul oleks kolmas laps, siis mõtleksin küll väga tõsiselt, kas ja mille vastu vaktsineerida.

+13
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Õnneks on lapsed vanematest targemad.
https://www.dailykos.com/stories/2019/2/11/1833864/-After-viral-Reddit-post-18-year-old-Ethan-Lindenberger-defies-mom-and-finally-gets-vaccinated

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks mu laps haigestus 3-aastaselt läkaköhasse. Ta oli küll vaktsineeritud, aga… Jube haigus oli, vältas veidi üle nelja kuu, vahel kergemalt, vahel aga väga raskelt. Diagnoosini jõudmine oli ka paras kadalipp.

Minu lapsel oli ka hull lõppematu köha, teste/proove ei tehtud. Mokaotsast poetas arst lõpuks, et ehk läkaköha oli. Oli saanud kõik kohustuslikud vaktsiinid.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina olen täiskasvanuna läkaköha põdenud, olen nõukaajal vaktsineeritud, kusjuures minu vaktsineerimata lapsed ei nakatunud kuigi magasin mõnda aega lausa nendega ühes toas (siis veel ei teadnud, et läkaköha) Abikaasa ka ei nakatunud kuigi magasime terve aja ühes voodis. Ma ei tea ühtegi oma tuttavat, kes oleks minult nakkuse saanud.

+2
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

No näiteks selline vandenõuteooria, et rahaahned ravimifirmad on need laborist rahva sekka lahti lasknud, et saaks aga rohkem ravimeid ja vaktsiine müüma hakata.

Pole sugugi võimatu, et nii ongi. Ravimiäris liiguvad suured rahad.

+6
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks selgitus: “Vaktsineerimine ei tööta täpselt nii nagu pahatihti arvatakse – saad süsti ja oled immuune ülejäänud elu. Reaalsuses on 100% vaktsineeritutest olemas ehk nii 70% toimiv immuniteet. Põhjuseks see, et osadel ei arene välja immuunsust, osadel vananeb jne. Kuid ka see 70% on piisav, et kuidagi ühiskonda jõudnud haigustekkitaja ei leviks kulutulena. Kui aga efektiivselt vaksineeritute osakaal langeb mingist maast allapoole võib mõni pikema peiteajaga haigus nakatada juba väga paljusid ehk tekitada epideemia.
Kui nendega midagi ette ei võeta on lihtsalt aja küsimus, millal suurem kogus laipu taga. Siinjuures võivad ohvriteks olla ka sina või mina, kes oleme korralikult vaktsineerinud, kuid ei tea, kas ka haigusetekitaja suhtes edukalt.”

+12
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 79 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Millega vaktsineerimisvastased põhjendavad…

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.