Esileht Kodunurk Millega asendada sidrunit?

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )

Teema: Millega asendada sidrunit?

Postitas:

Mul on sidruni ja tsitsruste talumatus (laim, apelsin jne). Vahel jätan retseptis oleva sidruni või sidrunimahla üldse ära, aga vahel saan aru, et mingi hapu asi asendaks. Millega asedada sidrunit või sidrunimahla? On ju suur vahe, kas liha marinaadis, kokteilis või koogis.
Mida kasutada sidrunimahla asemel ise tehtud majoneesis?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 02.05 16:40; 02.05 18:15;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siis ei söö majoneesi, nsgu iga teine allergik või laktoosil.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kas allergia on konkreetselt sidrunihappe vastu? Sest kui see on millestki muust tingitud, siis sidrunihapet pulbrina saaks kasutada.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oh, selle peale, et pulbriga proovida ma üldse ei tulnud. Ei oska öelda, kuidas see mõjub. Tänan, hea Kägu! Rabarberimahl ja veiniäädikas on olnud seni sobivusel asendusaineks. Rabarberimahla saamine on üks ropp töö.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 02.05 16:40; 02.05 18:15;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Soolastes toitudes lahjendatud äädikas või ananassimahl, kokteilides ananassimahl. Mõnel juhul sobib ka hapum õunamahl või tomatimahl. Majoneesis kindlasti äädikas, aga parem on katsetada mõne peenema sordiga, ‘vene valge’ sobib vaid poslamasla põlvkonnale (balsamicot ära siiski proovi).

Sidrunimahl on mõeldud lisama tsitruse värskust & haput või happelisust (yx on maitse, teine keemilisex protsessix vajalik seisukord). Experimenteeri julgesti & kui õnnestub, õpeta teistelegi.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.

väga hea on granaatõunakaste, Lähis-idas laialdaselt kasutuses.
Salatikastmetesse super, aga majoneesile ma ei tea – äkki jääb imelik värv.

https://umami.ee/toode/granaatounakaste-ehk-narsarab/

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ma pole isetehtud majoneesi iial sidrunit pannudki, kasutan hoopis sinepit või äädikat.
aga muudesse toitudesse, nt kala juurde, sobib sidruni asemele suurepäraelt ka kodumaine ebaküdoonia.
salatitesse aga annab hapumat maiku sinna lisatud jänesekapsas (kasvab aias sõstrapõõsaste all, panen karpidega talveks sügavkülma, et toite maitsestada)

millest ma siin aga kuidagi aru ei saa: kuidas saab väita, et “rabarberimahla saamine on üks ropp töö”. Rabarberimahla saamiseks pole ju vaja rabarbereid isegi mitte koorida, lihtsalt pesed kraani all puhtaks, lõikad juppideks, valad veega üle, lased niimoodi seista ning edasi kuumutad.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Soovitaks siis valge veini või õunaäädikat.
Kui küpsetistesse ja keerulisemad asjad ja kui esmavaliku lihtsaim valik sidrunihape ei sobi ka (kas küpsetuspulbrit saad kasutada, see on sidrunhappega nt), siis on selline asi nagu viinakivi ehk kremotartar, teine hape. Umamis

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 03.05 12:47; 03.05 21:16; 04.05 20:50;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Millega asedada sidrunit või sidrunimahla? On ju suur vahe, kas liha marinaadis, kokteilis või koogis.

Liha marineerimisel iga hape mõjub pehmendajana. Võib olla äädikas, keefir, jogurt, õuna- või marjamahl, vein. Kui puhas sidrunimahl on kontsentraat, siis mahlu-veini tuleb lisada lihtsalt rohkem. Milles marineerid, sõltub su oma maitsest. Nt suhkruta pudelisse pandud mustsõstramahlas tuleb imehea. Aga jah, eks sidrunikoor annab ka lihale oma hea spetsiifilise maitse. apelsinikoor samuti. Kas oled allergiline ka vaid koorele?

Kookides annab sidrun enamasti maitse (just koor) ja seda maitset tõesti asendada ei saa. Sidrunikooki ilma sidrunita ei tee.
Aga nt besee (ja ka mõne muu taina) valmistamisel lisatakse just tibake äädikat.

Ma ei teagi, millisele kokteilile peaks just hapet lisama? Sidruni- või apelsiniviilu asemel võib kasutada ka muid külmutatud/värskeid marju, mis kena välimuse annavad – pohli, maasikaid, sõstraid. Neis kõigis on ka piisavalt haput.

Salati- ja dipikastmetes kasutan sidrunimahla harva, enamasti samuti erinevaid äädikaid.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 03.05 19:39; 03.05 20:27;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kui värv oluline pole, siis astelpaju on ka megahapu. Isegi hapum kui sidrun.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Rabarberimahlast: no väga lihtne on haput asja saada: rabarber tükkideks, veidi vett peale, läbi keeta ja kurnata. Ongi kõik. Nii on ju aegade algusest tehtud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 03.05 19:39; 03.05 20:27;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vot astelpaju võiks ju vägagi hästi sobida, hea mõte!

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 03.05 12:47; 03.05 21:16; 04.05 20:50;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Rabarberimahla saamine on üks ropp töö.

Mis moodi?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 04.05 09:57; 04.05 09:59;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Rabarberimahla saamiseks pole ju vaja rabarbereid isegi mitte koorida, lihtsalt pesed kraani all puhtaks, lõikad juppideks, valad veega üle, lased niimoodi seista ning edasi kuumutad.

Mina kasutan aurutit ja pudel-pudeli järel muudkui tuleb????

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 04.05 09:57; 04.05 09:59;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Soolasematesse toitudesse sidrunhein http://osta.vurtsid.ee/shop/jaepakendid/jahvatatud-sidrunhein/

magusamatesse meliss, aga sellega saab teha ka majoneesi, panna kalale jms: https://et.wikipedia.org/wiki/Sidrunmeliss

Tee sisse sidruni asemel ebaküdoonia: https://et.wikipedia.org/wiki/Ebak%C3%BCdoonia

Ega need ei asenda 100% sidrunit, aga on kõik kergelt sidrunit meenutavad. Ebaküdooniaga tee on üsna sidrunitee sarnane. Ebaküdoonia kasvab edukalt ka Eestis, mul vanaema kasvatas seda, väga hea on seda sisse teha lihtsalt suhkruga purki pannes. Aga saab ka moosi keeta, kui seda tee sisse panna siis on vägagi sidrun.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mõnikord on ebaküdooniat suuremates poodides isegi saada, Euroopas kasvav on palju suurem kui eesti omad, siuke õunasuurune küdoonia (quince ingl k).
ebaküdooniamahla sobib tõesti sidrunimahla asenduseks ideaalselt.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 03.05 12:47; 03.05 21:16; 04.05 20:50;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Huvitava maitse annab must aroonia mahlana või purustatuna. Kui maitse liiga tugev võib sellele mahlale lisada kirsilehti, alõtša on väga hapu kui suhkruta mahl teha. Juba mainitud jaapani ebaküdoonia, mul põõsas aias, on nii hapu, et võtab silmad tilkuma.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )


Esileht Kodunurk Millega asendada sidrunit?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.