Mul oli veel suurem ülekaal kui teemalgatajal, +50kg. Kaal oli enne suur, kuid põdesin depressioni ning sellega tuli veel kaalu juurde.
Liitusin figuurisõpradega ning olen 3kuuga 10kg alla võtnud. Kindlasti jätkan sellega, kuniks normkaalu saavutan. Suurim muudatus, mille ma tegin, on see, et päevas on 3 toidukorda ning 2 vahepala. Varasemalt ma näiteks hommikul ei söönud.
Minu menüü on laias laastus selline – hommikul 2 võileib singi, juustu, salatiga ning 1 praemuna ja tass kohvi.
Enne lõunaks vahepalaks puuvili
Lõunal käin sööklas, kui menüüs on mõni mulle maitsev supp, siis eelistan suppi. Kui võtan prae, siis eelistan riisile-kartulile-makaronidele ahjuköögivilju ning lisandiks juurde ka värsked salatid, liha ja kala puhul eelistan valida kastmeta variandi.
Peale lõunal vahepalaks puuvili
Õhtul kodus ahju köögiviljad või värske salat ning juurde tükk liha või kodujuustu.
Kui punkte üle jääb, siis söön magusaks jäätist, pudingit või väikse tüki šokolaadi või natuke pähkleid.
Jälgin, et jooksin päeva jooksul 1,5l vett. Töö juures on mul laua peal liitrine kann veega, mille siis päeva jooksul ära joon.
Otseselt midagi endale ei keela, kuid jälgin ja pean arvestust, mida ja palju söön. Näksimisest olen loobunud ning kuna on korrapärased söögikorrad, siis pole ka kiusatust tekkinud. Koju teadlikult kiusatusi ei osta. Kui juhtubki, et õhtul tahaks veel nagu midagi süüa, siis pole õnneks selliseid kiusatusi kodus. Olengi siis söönud veel mõne puuvilja või porgandeid.
Mul on olnud ka väikseid tagasilööke, kuid hetkel on kaal languses. Olen nüüd ka märganud, et söögiisu on suurem enne päevi ning siis on vahel ka raskem. Mind väga motiveerib ja toetab grupis käimine. Üksi oleks mul raske ning ei saaks vist hakkama.
Mina oma kogemusest seega soovitan figuurisõpru.