Tahan osta korralikku Jura kohvimasinat, aga neid on ju nii palju erinevaid. Tahaks võimalikult väikest, kohvi juuakse u 10 tassi päevas.
Teema: Milline Jura mudel?
Kui piimajooke ka tahad, siis uus E8 ja ENA 8. Ostsin lõpuks ühe Nivona masina, aga kaalusin mõlemat Jura päris pikalt. Uusimad tehnoloogiad ja E8 espresso on üsna lähedal juba päris espressole.
Kõik Jura masinad on korralikud, vali vaid oma kriteeriumite järgi sobivam välja.
Kõik Jura masinad on korralikud, vali vaid oma kriteeriumite järgi sobivam välja.
Ei ole kõik. Mõni toodab täiesti leiget espressot näiteks ja reguleerida seda temperatuuri kuumemaks ei saa.
Meil on Jura E80. Need joogid, mis see masin väljastab, päris kuumad tõesti pole. Temp. on maksimumi peale seadistatud. Latte on täitsa leige. Mingi hetk ta korralikult ei vahusta. Siis näeb Latte ikka väga imelik välja. Siis jälle lambist hakkab vahustama. Kui katlakivieemalduse või muu puhastuse teen, siis pärast seda peab klemmid korralikult rätikuga ära kuivatama. Muidu masin peksab segast ja tööle ei hakka. Aga muidu ikka toimib. Kui oled prasskannuga harjunud, siis selle masina kohv tundub ikka päris koleda maitsega. Mäletan, et kunagi tööl olles kippus espressomasina kohv mul südame pahaks ajama. Samas ma olen eluaegne kohvijoodik olnud.
Meil on Jura E80. Need joogid, mis see masin väljastab, päris kuumad tõesti pole. Temp. on maksimumi peale seadistatud. Latte on täitsa leige. Mingi hetk ta korralikult ei vahusta. Siis näeb Latte ikka väga imelik välja. Siis jälle lambist hakkab vahustama. Kui katlakivieemalduse või muu puhastuse teen, siis pärast seda peab klemmid korralikult rätikuga ära kuivatama. Muidu masin peksab segast ja tööle ei hakka. Aga muidu ikka toimib. Kui oled prasskannuga harjunud, siis selle masina kohv tundub ikka päris koleda maitsega. Mäletan, et kunagi tööl olles kippus espressomasina kohv mul südame pahaks ajama. Samas ma olen eluaegne kohvijoodik olnud.
Väga palju oleneb ka ubadest!
Minu jaoks on 100% arabica täielik mürk ja lausa vastik.
Kasutame 80/20 ube või siis cerma variante. Need on mahedamad. Ja kõige odavamad marketite oad on ka kõrbenud maitsega.
Meil on Jura S8. On olnud peaaegu aasta. Vahustab ilusti ja kohv on kuum. Latte macciato ja cappucino on tõesti mitte päris kuumad aga mulle nii meeldibki.
Kohvikud ju ka latte macchiatot/caffe lattet täitsa kuumana lauda ei too. Ometi neil proffesionaalsed tööstuslikud masinad.
Meil on Jura E80. Need joogid, mis see masin väljastab, päris kuumad tõesti pole. Temp. on maksimumi peale seadistatud. Latte on täitsa leige. Mingi hetk ta korralikult ei vahusta. Siis näeb Latte ikka väga imelik välja. Siis jälle lambist hakkab vahustama. Kui katlakivieemalduse või muu puhastuse teen, siis pärast seda peab klemmid korralikult rätikuga ära kuivatama. Muidu masin peksab segast ja tööle ei hakka. Aga muidu ikka toimib. Kui oled prasskannuga harjunud, siis selle masina kohv tundub ikka päris koleda maitsega. Mäletan, et kunagi tööl olles kippus espressomasina kohv mul südame pahaks ajama. Samas ma olen eluaegne kohvijoodik olnud.
Väga palju oleneb ka ubadest!
Minu jaoks on 100% arabica täielik mürk ja lausa vastik.
Kasutame 80/20 ube või siis cerma variante. Need on mahedamad. Ja kõige odavamad marketite oad on ka kõrbenud maitsega.
Meil on Jura S8. On olnud peaaegu aasta. Vahustab ilusti ja kohv on kuum. Latte macciato ja cappucino on tõesti mitte päris kuumad aga mulle nii meeldibki.
Kohvikud ju ka latte macchiatot/caffe lattet täitsa kuumana lauda ei too. Ometi neil proffesionaalsed tööstuslikud masinad.
Kiidan sama masinat aga teemaalgatajale ilmselt liiga suur.
Meil on Jura E80. Need joogid, mis see masin väljastab, päris kuumad tõesti pole. Temp. on maksimumi peale seadistatud. Latte on täitsa leige. Mingi hetk ta korralikult ei vahusta. Siis näeb Latte ikka väga imelik välja. Siis jälle lambist hakkab vahustama. Kui katlakivieemalduse või muu puhastuse teen, siis pärast seda peab klemmid korralikult rätikuga ära kuivatama. Muidu masin peksab segast ja tööle ei hakka. Aga muidu ikka toimib. Kui oled prasskannuga harjunud, siis selle masina kohv tundub ikka päris koleda maitsega. Mäletan, et kunagi tööl olles kippus espressomasina kohv mul südame pahaks ajama. Samas ma olen eluaegne kohvijoodik olnud.
Väga palju oleneb ka ubadest!
Minu jaoks on 100% arabica täielik mürk ja lausa vastik.
Kasutame 80/20 ube või siis cerma variante. Need on mahedamad. Ja kõige odavamad marketite oad on ka kõrbenud maitsega.
Meil on Jura S8. On olnud peaaegu aasta. Vahustab ilusti ja kohv on kuum. Latte macciato ja cappucino on tõesti mitte päris kuumad aga mulle nii meeldibki.
Kohvikud ju ka latte macchiatot/caffe lattet täitsa kuumana lauda ei too. Ometi neil proffesionaalsed tööstuslikud masinad.
Jah, ubadest muidugi oleneb. Lavazza kohv ikka etem kui Pauligi omad. Kui Lavazza allahinnatud, siis ikka ostan. Ma sellele arabica protsendile pole varem rõhku pannud. Ma veel arvasin, et 100% arabica on hea ja muu solk. Vaatan, et Lavazzal ainult 40% arabica ja 60 robusta.
Ma enne eksisin oma masina margis. Meil ikka E8, mitte E80. Lihtsalt uus E8 näeb natuke teine välja. Meil vanem mudel.
Meil on Jura E80. Need joogid, mis see masin väljastab, päris kuumad tõesti pole. Temp. on maksimumi peale seadistatud. Latte on täitsa leige. Mingi hetk ta korralikult ei vahusta. Siis näeb Latte ikka väga imelik välja. Siis jälle lambist hakkab vahustama. Kui katlakivieemalduse või muu puhastuse teen, siis pärast seda peab klemmid korralikult rätikuga ära kuivatama. Muidu masin peksab segast ja tööle ei hakka. Aga muidu ikka toimib. Kui oled prasskannuga harjunud, siis selle masina kohv tundub ikka päris koleda maitsega. Mäletan, et kunagi tööl olles kippus espressomasina kohv mul südame pahaks ajama. Samas ma olen eluaegne kohvijoodik olnud.
Väga palju oleneb ka ubadest!
Minu jaoks on 100% arabica täielik mürk ja lausa vastik.
Kasutame 80/20 ube või siis cerma variante. Need on mahedamad. Ja kõige odavamad marketite oad on ka kõrbenud maitsega.
Meil on Jura S8. On olnud peaaegu aasta. Vahustab ilusti ja kohv on kuum. Latte macciato ja cappucino on tõesti mitte päris kuumad aga mulle nii meeldibki.
Kohvikud ju ka latte macchiatot/caffe lattet täitsa kuumana lauda ei too. Ometi neil proffesionaalsed tööstuslikud masinad.
Jah, ubadest muidugi oleneb. Lavazza kohv ikka etem kui Pauligi omad. Kui Lavazza allahinnatud, siis ikka ostan. Ma sellele arabica protsendile pole varem rõhku pannud. Ma veel arvasin, et 100% arabica on hea ja muu solk. Vaatan, et Lavazzal ainult 40% arabica ja 60 robusta.
Ma enne eksisin oma masina margis. Meil ikka E8, mitte E80. Lihtsalt uus E8 näeb natuke teine välja. Meil vanem mudel.
E8 ja E80 peaks vaid värvivahe olema? Kui on 0 lõpus siis must.
Vaatan, et Lavazzal ainult 40% arabica ja 60 robusta.
Paljud Lavazzad on 100% Araabika. Crema & Aroma on 40:60 segu ja mu meelest tuim. Mulle maitseb Qualita Oro kõige rohkem, see on puhas Araabika.
Väga palju oleneb ka ubadest!
Minu jaoks on 100% arabica täielik mürk ja lausa vastik.
Kasutame 80/20 ube või siis cerma variante. Need on mahedamad. Ja kõige odavamad marketite oad on ka kõrbenud maitsega.
Kõrbenud maitse annab kohvile ikka robusta. Araabika on kõige mahedam ja meeldivam kohvisort.
Kõrbenud maitse annab kohvile ikka robusta. Araabika on kõige mahedam ja meeldivam kohvisort.
Kõrbenud maitse annab kohvile siiski liiga tume röst, mitte robusta uba.
Vaatan, et Lavazzal ainult 40% arabica ja 60 robusta.
Paljud Lavazzad on 100% Araabika. Crema & Aroma on 40:60 segu ja mu meelest tuim. Mulle maitseb Qualita Oro kõige rohkem, see on puhas Araabika.
Lavazza Rossa on ka 40:60. Vaatasin just järele. Aga vahet pole. Kui Pauligiga võrrelda, siis need kõik paremad.
Kõrbenud maitse annab kohvile ikka robusta. Araabika on kõige mahedam ja meeldivam kohvisort.
Kõrbenud maitse annab kohvile siiski liiga tume röst, mitte robusta uba.
Jah, see ka, aga väita, et Araabika on “täielik mürk” ja et Robusta lisamine seda mahendab, on jura.