Minu tütre jaoks oli just see eespool lingitud Jeva Practiced kott unistuste koolikott, mis sai talle ostetud (https://www.jeva.ee/et/a/koolikott-practised-sparkles). Minu jaoks tüdruku kohta üsna üllatav valik, aga just selline sinine värviliste täppidega pidavat maailma kõige ilusam olema.
Nüüdseks on ta sellega aasta jagu käinud. Kott näeb välja nagu uus (ehkki on vedelnud muidugi õues maas ja sada muud jama läbi teinud nagu tormaka lapse kott ikka). Ainult ehk eesmine kinnitusrihm on tsipake võrra heledamaks pleekinud. Laps on endiselt mega rahul. Kott on piisavalt suur ja avar (sai ka nt ujumisasjad koti sisse ära mahutada, kui lisakotti läksid teise trenni tossud jm varustus).
Aga. Mul on väga suur ja tugev laps. Kooli minnes oli 142 cm, praegu 1. klassi lõpus 148 cm; lihaseline ja laia seljaga.
Järgmisel aastal läheb mul kooli noorem tütar, kes on keskmist kasvu. Ja näen juba ette, et talle jääb Practiced või sellega samas suuruses laiemalt levinud Intermediate mudel kindlasti liiga suureks ja laiaks. Ehk siis pigem ostan talle Beginner mudeli, kui Jeva juurde jääme (mis on tõenäoline).
Ühelt poolt on suur kott mõnus muidugi, saab mitu aastat kanda ja saab kehka asjad koti sisse panna (see on lapsele raskuskeskme mõttes märksa kergem kui lisakotiga asju kaasa vedada). Aga lapse suurust tuleb paratamatult ka arvestada ja ma ei pea õigeks, et 1. klassi laps lohistab enda jaoks liiga suurt ja ebamugava lõikega kotti selle nimel, et hiljem aastakese kauem kasutada saaks.