RE: Milline lapsele ostetud riideese osutus täiesti kasutuks ja milline asendamatuks?
Sõltub suvest ja sõltub su harjumustest, mida lapsele paned. Ilmselt siiski pole sitskleidid poisi puhul (nagu algatajal) päris asendamatud…
5 paarist dressipükstest on küll minu arvates, vähemastiki piisab. Oleneb muidugi ka, kui palju sa pesu pesed, kas teed potitrenni või kasutad mähet ning mis ilmad on. Võimatu pole, et kevad-sügis kombe kandmise aja järel lähevad ilmad paari päevaga nii soojaks, et asjakohased on lühikesed püksid.
Aga no minimaalselt 3-4 paari lühikesi pükse, 3-4 lv t-särki, müts. Kui kasutad sokke lapsel, siis sokke ka ikka 5-6 paari, kui suvejalanõud palja jala peal, siis võimalik, et piisab vähemast. 1 komplekt võiks olla õhukesi linaseid või sitsist pv pluus ja püksid. Kuuma ilmaga, kui laps kipub ära kõrbema, on hea selga panna. No ja vihmase ilmaga tuulekas/kilekas, paar pv pluus, mis vajadusel panna, jahedama ilmaga dressipluus, veel jahedamaga fliis, siis annab kombineerida, et mida täpselt panna.
Kui soovid rannas lapsel ujumisriideid kasutada, siis neid ka nii 2-3 paari. Aga kui ei taha kasutada, siis saab ~2a ka ilma hakkama muidugi. Inimtühjas rannas käis mu laps veel 3a ka paljalt vahel.
Jalanõudest on meil alati olemas olnud 2 paari sandaale (nö maa ja linna, aga 1 võib piisata), tossud ja kummikud. Kummikuid pole küll peaaegu üldse kasutanud.
No ja minu laps kandis suvel mõnel nädalal tõesti ainult peakatet ning tuppa minnes pani toariided ja aluspüksid – maal oli.