Kui on kodukontori päev (nagu ka täna saab olema), veedan palju aega arvuti taga. Mina aga istun tumbal, sirge seljaga. Nii on ka seljavalud tundmatu teema. Olen 42.
Elan maal, metsas. Akna taga laiutab suur tiik, mis hetkel on küll jääkaane all, aga suviti käib sellel vilgas elu. Sookured, toonekured, haigrud, pardid: kõigil leidub seal konnasupis tegevust. Praegu näeb selle taga metskitsi jalutamas.
Aken arvutilaua ees on uus ja suur. Toonilt kuldne tamm: meeldib väga! Sellel laial aknalaual pruun lambanahk kassile pikutamiseks. Ja linnuvaatluseks. Sest akna taga on meil linnukino 🙂
Teisisõnu on kohe akna taga kasvab suur õunapuu, mille küljes ripuvad linnutoidupallid. Sulelisi käib igasuguseid. Perekond rähnid (pealae värvi järgi tuvastan neid (must või punane). Puukoristajad, rasvatihased, sinitihased, siis punkartihesed (peangi linnuraamatust järgi vaatama, kellega tegemist), varblaste riiakas bande. Roherähni olen samuti silmanud. Et päris põnev, kui on selline möll akna taga. Saavad ka tööasjad tehtud, kuigi aegajalt liigub jah fookus töölt aknatagusele melule. Maandab hästi stressi. Seda rolli täidab muidugi hästi ka meie kass!