Esileht Kodunurk Milline toiduõli on parem kas päevalille,rapsiõli või oliiviõli?

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )

Teema: Milline toiduõli on parem kas päevalille,rapsiõli või oliiviõli?

Postitas:

Kumb toiduõli on kasulikum,kas PÄEVALILLEÕLI või OLIIVIÕLI,või RAPSIÕLI? Millist osta?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

oliivõli pidi kõige kasulikum olema. see pidi isegi keharasva põletama kuidagimoodi 😀

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oliivi

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oleneb milleks sa seda õli kasutad? Oliiviõliga pannkooke ju ei prae. Rapsiõli ei ole jälle salatis suurem asi. On ju veel ka kookosõli, viinamarjaseemneõli, kreekapähkliõli, pistaatsiapähkliõli, kõrvitsaseemneõli.
Minul kodus mitu erinevat varianti, kasutangi siis vastavalt päevalilleõli, rapsiõli, kookosõli ja light oliivõli praadimiseks. Külmpressitud oliivõli ja pähkliõlisid salatites, kõrvitsaseemeõli ka toitude maitsestamiseks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Vaja just praadimiseks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kasutan kahte õli, rapsiõli kõiges ja päevalilleõli(kala praadimisel parim)
Dr Ozis selgus, et kasulikumad ja paremad on oliivi- ja rapsiõli.
Oliiviõli ei kasuta ma üldse, kuna liiga tugeva maitse ja lõhnaga, praadimisel annab järelmaitse, ja salatite puhul muudab salatid mõrkjaks, rapsiõli maitsetu ja lõhnatu-praadimisel parim.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Parim õli praadimiseks on riisiõli, kuna riisiõli on väidetavalt üks kõrgeima suitsemispunktiga õli.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

tavaliselt pannil kodus toimub praadimine umbes 170-180 kraadi juures. mis tähtsust omab siin õli smoking point – kas on oliiv-, rapsi v riisiõli?
see on oluline suurköökides friteerimisõli valides.

http://www.savantes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=245

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Parim õli praadimiseks on riisiõli, kuna riisiõli on väidetavalt üks kõrgeima suitsemispunktiga õli.[/tsitaat]

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kas keegi on kaustanud avokaadoõli?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat].
Oliiviõli ei kasuta ma üldse, kuna liiga tugeva maitse ja lõhnaga, praadimisel annab järelmaitse, ja salatite puhul muudab salatid mõrkjaks[/tsitaat]Tundub, et sa oled sattunud väga viletsa oliiviõli otsa. Supermarketist kahjuks seda head ja õiget ei saagi, aga kusagil lõunapool reisil olles katsu hankida üks pudel värskelt pressitud rafineerimata oliiviõli ja sa veendud, et selle maitse sarnaneb pigem maasikale.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Aga poes on ju müügil just praadimiseks mõeldud oliiviõli, peal on veel silt Extra light olive oil – s.t siis, et ei anna mingit kõrvalmaitset juurde. Ise just seda kasutangi. See on sellises kollases pudelis, kollase korgiga. Borges on tootja.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oliivõli on parim. neid on ju erinevaid, osad sobivad praadimideks, osad salatitesse jne. On ka universaalseid. Ostsin millegi pärast pudeli rapsiõli, niipea kui pannile olin kalland sortsukese, lendas ülejäänud koos pudeliga prügikasti. Õudne, milline hais ja pannkook mis selle õliga praadisin, ei kõlvand süüa. Harjumuse asi ilmselt.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Hmm, mina praen küll pannkooke ka oliiviõliga. Väga head jäävad.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Tundub, et sa oled sattunud väga viletsa oliiviõli otsa. Supermarketist kahjuks seda head ja õiget ei saagi, aga kusagil lõunapool reisil olles katsu hankida üks pudel värskelt pressitud rafineerimata oliiviõli ja sa veendud, et selle maitse sarnaneb pigem maasikale.[/tsitaat]

Tallinnas oli Prismades mingi aeg müügil üli hea oliiviõle Il Genio.
Praegu poel enam näha olnud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 29.03 23:48; 29.03 23:54;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]liksi kirjutas:[/small]
[tsitaat]Aga poes on ju müügil just praadimiseks mõeldud oliiviõli, peal on veel silt Extra light olive oil – s.t siis, et ei anna mingit kõrvalmaitset juurde. Ise just seda kasutangi. See on sellises kollases pudelis, kollase korgiga. Borges on tootja. [/tsitaat]

😀

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 29.03 23:48; 29.03 23:54;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Natuke riielda tahaks emakeelereeglite eiramise pärast.

Sidesõna \”kas\” saad kasutada kahe võrreldava sõna puhul.
\”Või\” ette ei panda koma.
Tühikute jätmine peale kirjavahemärki on elementaarne ja kirjakunstis väga oluline.
Oliiv + õli = oliivõli, mitte oliiviõli.

Sa tegid selle kohvijoomisteema ka, jah?

Teemast –
kasutan 100% puhtamaitselist rapsiõli kõiges.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina teen kõike axtra virgin oliivõliga. Just tervislikkuse pärast. Kuna tõeasti ei prae asju eriti niisugusel kuumusel, et pann suitsema hakkaks.
Iga õli maitse vajab natuke harjumist ka. Ühe päevaga ei tasu otsustada. Kui salatit hakkad otsekohe pärast segamist sööma, on ka õli maitse selgelt tunda. Paari minuti pärast on aga kõik ok.

Kiireks ja kuumaks praadimiseks soovitaakse ka viinamarjaseemne õli.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )


Esileht Kodunurk Milline toiduõli on parem kas päevalille,rapsiõli või oliiviõli?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.