Esileht Imetamine Millised on imetamise rinnad

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Teema: Millised on imetamise rinnad

Postitas:
Kägu

Mul on probleeme olnud tervislikel põhjustel rinnapiima tekkega ning tekkisid mõned küsimused.

Haiglas korra läksid rinnad nö kõvaks, suureks ja pakitsetsesid. Nüüd aga sellest saadik on rinnad kogu aeg pehmed, st ei teki üldse sellist paistes ja piima täis rinna tunnet – kas üldse peaks? Täna jäi öine äratuskell kogemata ära ja ärkasin kui beebi ise süüa küsis – vahe oli 4 tundi. Ka selle aja peale olid rinnad endiselt sellised pehmed. Kaaludes saab ühest rinnast/kahest kokku ca 20-30g, tegelikult oleks muidugi rohkem vaja.

Aga tekkiski küsimus, et millised üldse on piima täis rinnad. Mul alati mulje jäänud, et nii kui ei imeta pikalt siis rinnad paistes, suures, lekivad jne. Kuid kas selline pehme rind ehk ongi hoopis normaalne ja on endale vale mulje siiani jäänud? St laps sööb rinnast, aga anname RPA-d juurde hetkel, et kõhu täis sööks. Olen ka ise proovinud peale söömist pumbata, siis natukene küll juurde saanud, aga ka seejärel ei ole nö tekkinud seda “paistes” rinda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul läksid alguses tõesti justkui paiste rinnad, hakkasid pakitsema ja oli ebamugav. Väga täis rind kipub lekkima ka, eriti kui asendist tuleneval survet saab. Pisut suurema beebi kõrvalt üldjuhul enam suureks palliks ei lähe, kuid piima on ikka.

Endal selles osas kogemust ei ole, aga sõbranna ütles, et tema lihtsalt järjekindlalt pumpas, et piima piisavalt tekiks. Ilmselt siis peakski iga 3 tunni järel pumpama, et ergutada tootmist. Eks see võtab aega kuni keha harjub ja “õpib”.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

esimestel kuudel peaks rinnad tõesti ene toitmist minema kõvemaks, suuremaks, ebamugavamaks. kui probleemiks on piima vähesus, ei tohiks sa ainult rpa-d juurde anda. arusaavav et lapse kõht tuleb täis sööta kuid pead oma rindadele sama palju koormust andma kui laps sööb. st pumpama ideaalis sama koguse piima välja mis laps rpad sõi. imetad lapse, annad talle pudelist juurde kui kõht tühi, pumpad. või loobud kaheks päevaks rpa-st ja elad laps rinna otsas.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

esimestel kuudel peaks rinnad tõesti ene toitmist minema kõvemaks, suuremaks, ebamugavamaks. kui probleemiks on piima vähesus, ei tohiks sa ainult rpa-d juurde anda. arusaavav et lapse kõht tuleb täis sööta kuid pead oma rindadele sama palju koormust andma kui laps sööb. st pumpama ideaalis sama koguse piima välja mis laps rpad sõi. imetad lapse, annad talle pudelist juurde kui kõht tühi, pumpad. või loobud kaheks päevaks rpa-st ja elad laps rinna otsas.

Laps elab päevaaeg rinnaotsas nagunii – sööb vahepeal ka 15-45min vahedega ja annab ise märku, mil väheks jääb (ca 4 rpa korda päevas).

Pumpan küll, aga pole võimalik rpa kogust välja pumbata kui seda pole. Pump pole muidugi nii efektiivne ka kui laps ise. RPAst hetkel loobuda ei saa, kehas põletik, mis pärsib hetkel piima teket, jääks nälga lihtsalt ja hetkel peab kaalu koguma. Rinnale saabki niipalju kui võimalik ja rpad siis kui pärast mõlemat rinda laps näljane. Kuna aga mõned toidukorrad ongi 15-60min vahedega siis vahepealsetel kaalumistel pole ka mõtet, aga seetõttu ka ei tea palju täpselt muud toidukorrad piima kokku saab,

Rinnad lekivad ja õrnalt pakitsevad ikka, aga jah seda paistes ja kõva tunnet pole.  Seepärast jäingi mõtlema, et milline teistel see piima täis rind on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imetamisnõustaja oskab kõige paremini neile küsimustele vastata.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imetamisnõustaja oskab kõige paremini neile küsimustele vastata.

Imetamise ja lisaga on kõik korras, küsimus lihtsalt enda huvist milline see piima täis rind olema peaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Piima täis rind hakkab imetamisest mõeldes ja beebi nuttu kuuldes piima tilkuma. Rind toodab pidevalt piima juurde, ta ei pea lõhkemas täis olema, laps saab sealt alati midagi.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul läheb rind piima täis siis kui vahe jääb liiga suur. Muidu tavaline nagu alati

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kehad on erinevad. Kui su laps väga tihti rinnal ja samas laps veel pisike, ehk et sööb korraga väga vähe, siis ehk tõesti ei lähe rinnad nii pingule. Ja kindlasti tundub, et õige piimaauto pole veel kohal ka, kui rpa juurde annad. Minul aitas, kui ei toitnud enam kella järgi, vaid ootasin, kuni laps näljast nutma hakkas – siis sõi isukamalt ja tellis piima juurde (märkasin, et öösiti sul äratus – kui lapsel rpa abil kaal korras, ära ärata öösel ise. 4h on öösel täitsa on, varsti unistad 6h-st).

Kolmanda lapsega on mul koguaeg tühi tunne 😀

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei pea olema kõva, pakitsev ega tilkuv. Mul oli rind kõva ja pakitsev vaid kaks korda – kui algul piim rinda tuli ja siis ühel korral, kui lapsest pikemalt eemal olin. Muidu olid küll ehk suuremad ja nn täiemad kui tavaliselt, aga mingit pakitsemist ega olulist ebamugavust ei olnud. Tavalised üsna pehmed rinnad. Ja ei mingit tilkumist – kogu see pakk rinnapatju jäi kasutamata.

Aa, ja pumbaga sain ma ehk paarkümmend ml kätte.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga tekkiski küsimus, et millised üldse on piima täis rinnad. Mul alati mulje jäänud, et nii kui ei imeta pikalt siis rinnad paistes, suures, lekivad jne. Kuid kas selline pehme rind ehk ongi hoopis normaalne ja on endale vale mulje siiani jäänud? St laps sööb rinnast, aga anname RPA-d juurde hetkel, et kõhu täis sööks. Olen ka ise proovinud peale söömist pumbata, siis natukene küll juurde saanud, aga ka seejärel ei ole nö tekkinud seda “paistes” rinda.

Üldiselt, rinnapiimal oleva lapse puhul selle kohta, kas laps saab piisavalt piima kätte või mitte, annab kõige paremat infot ikkagi lapse kaaluiive – kui see on normaalne, siis järelikult, laps saabki rinnast piisava koguse piima kätte ja muretseda pole vaja.  Olgu see rind siis kõva või pehme või milline tahes.

Minul oli näiteks rind peale sünnitust kõva (ja oli ka muid ebamugavusi – valu) – hiljem aga pehme. Lekkimist esines esimestel elukuudel (kui magasin, imetamisrinnahoidja seljas ja padjad sees) – hiljem ei olnud enam lekkimist ja sain magada lihtsalt öösärgis, kõik kuiv.

Minul (kuigi laps oli madala sünnikaaluga) ei lubanud arstid anda mingit rpa-d. Ma pidin alguses kaaluma küll, palju laps imes. Ja kui normist oli puudu, siis puudujägi korvama enda väljalüpstud rinnapiima juurde söötes. Seega, mul pidi kogu aeg olema rinnapiima nö. ette lüpstud  – st. peale lapse imatamist lüpsin piima järgmiseks söögikorraks ette, et äkki läheb vaja. Kui pump ei suutnud rinnast piima kätte saama, siis sõrmedega ja toore jõuga. Kui laps imes ise  oma g-d täis, läks see lüpstud piim teatud tundide pärast minemaviskamisesele.

Pärast meie haiglast koju lubamist nõutud minult enam ärasöödud piima grammide arvestamist – imeb palju imeb. Oli ainult kohustus käia last tavalisest tihedamini arsti juures kaalumas ja kui kaaluiive oli normaalne, siis oldi rahul.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul (kuigi laps oli madala sünnikaaluga) ei lubanud arstid anda mingit rpa-d. Ma pidin alguses kaaluma küll, palju laps imes. Ja kui normist oli puudu, siis puudujägi korvama enda väljalüpstud rinnapiima juurde söötes. Seega, mul pidi kogu aeg olema rinnapiima nö. ette lüpstud  – st. peale lapse imatamist lüpsin piima järgmiseks söögikorraks ette, et äkki läheb vaja. Kui pump ei suutnud rinnast piima kätte saama, siis sõrmedega ja toore jõuga. Kui laps imes ise  oma g-d täis, läks see lüpstud piim teatud tundide pärast minemaviskamisesele. Pärast meie haiglast koju lubamist nõutud minult enam ärasöödud piima grammide arvestamist – imeb palju imeb. Oli ainult kohustus käia last tavalisest tihedamini arsti juures kaalumas ja kui kaaluiive oli normaalne, siis oldi rahul.

See on nii erinev, mul sai korra laps 3g kahe rinna peale ja lüpstes ei olnud ka miskit juurde tulemas. Max mis lüpstes juurde sain jäi 5-10ml kanti, hea kui sedagi (kui laps oli söönud). Seega pole võimalikki ette lüpsta, et oma RP anda – seega vahepeal kahjuks on olukordi (isegi tihedamini kui ette kujutad) kui ongi vaja RPA juurde anda.

Ning imeb palju imeb ja kaal tõuseb sobib ainult siis kui laps reaalselt siiski RP kõhu täis saab. Näljast karjuva lapsega ilmselt nii ei saa siiski teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning imeb palju imeb ja kaal tõuseb sobib ainult siis kui laps reaalselt siiski RP kõhu täis saab. Näljast karjuva lapsega ilmselt nii ei saa siiski teha.

Ma alustasingi ju sellest, et kõige tähtsam on  see, kas lapse kaaluiive on piisav või ei ole. Kui kaaluiive on ebarahuldav (ehk laps ei kasva), siis muidugi ei saa nälga jätta ja võetakse kasutusele rpa.

Aga vastus teema põhiküsimusele on, et otsest seost selle vahel, kuidas rind tundub ja kui palju seal piim asees – seda ei ole.  Kui näiteks pisikese vastsündinuga (kes sööb ju väiksemaid piimakoguseid) on rind pingul ja kõva nagu kivi ja lekib mis hirmus, aga hiljem palju suurema pooleaastase lapsega (kes sööb ju palju suuremaid piimakoguseid) on rind pehme ja ei leki üldse, siis see näitab ju, et seost selle vahel, kuidas rind tundub ja kui palju seal piima tekib, ei ole.

0
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Esileht Imetamine Millised on imetamise rinnad