Soovitage maitsvaid toite, mis kõhtu hullult täis ei tee, vaid jätavad meeldiva tunde pärast söömist. Tihti annab teatud rasvasus (nt võis praadimine, kohvikoore lisamine) toidule küll hea maitse, aga pärast söömist on kuidagi liiga täis kõhu tunne. Mis on teie lemmikud kerged road?
Teema: Millised on teie lemmikud kõhule kerged toidud?
Aurutatud ja kergelt ülepraetud köögiviljasegud on mu kiire aja kerge lemmiktoit. Eriti kiirelt saab külmutatud köögiviljasegudega, neid on nii palju, et igaüks leiab maitsvama valikust. Pannile põhja tilk vett ja köögiviljasegu, kaane all lasta poolpehmeks, siis aurutada vesi välja ja killuke võid-soola. Kõrvale ka liha/kala vabal valikul.
Köögiviljapirukad? Ei pea tegema quiche retsepti moodi võitainas+rammus koor+juust, saab vabalt kergema pirukapõhjataigna + köögiviljade+ muna-piimahüübega.
Praegusel ajal on mu lemmik kõrvits- kooki, suppi, ahju riivjuustuga…
praktiliselt kõik supid, jaapani köögi road.
Köögiviljakotletid, valge kala, caesari salati stiilis kraam, püree- ja köögiviljasupid.
Köögiviljakotletid näiteks ütleme, mis juba nimetati. Aga need on nii head, et ma söön ikka kõhu nii täis, kui mahub ja ikka raske olla ju. Nii iga asjaga. Seda rasvast ja rammusat nii palju ma just ei söögi, enne hakka paha ja siis ei taha õhtul hiljem ka enam seda näha. Aga kui on maitsev ja lahjem, siis muudki võtad ja sööd. Tean, et see kõigil nii ei ole, aga mul on. Puudus ja sõltuvus mingis mõttes.
Kaerakile
Suvikõrvitsakotletid, juurviljakangid ahjus, lillkapsavorm, ühepajatoit vähese lihaga, aurutatud kala. Mu jaoks ei tekita ka liha rasket tunnet, kui süüa seda ilma tummiste lisandite ja rammusa kastmeta. Üks korralik steik rohke leht-, aedvilja- või puuviljasalatiga täidab kõhu pikaks ajaks, ägisema ei pane. Aga kui süüa seda kartuli või riisi ja rammusa kastmega, siis on hoopis viletsam tunne, kuigi kogus polegi suur.
Üks korralik steik rohke leht-, aedvilja- või puuviljasalatiga täidab kõhu pikaks ajaks, ägisema ei pane. Aga kui süüa seda kartuli või riisi ja rammusa kastmega, siis on hoopis viletsam tunne, kuigi kogus polegi suur.
mul täitsa vastupidi – kui söön riisi nt avokaado või toore kalaga, siis pole probleemi. Aga kui lihaga, siis kohe raske olla.
tatrapuder on mu meelest kõige kergem toit.
igasugused köögiviljakotletid, köögiviljad üldse ei ole tegelikult mingi kerge toit seedimiseks.
suitsukala meeldib mulle snäkiks, seda sööd väikse jupikese ära, siis tükk aega selline tunne, et kõht on täis. keedumunaga sama, sööd ühe ära, näljatunne kadunud. Banaan.
Ma võin häid õunu või viinamarju ka kõhu kõvasti täis süüa. Mida tahes. Herneid. Banaane. Vähem sööngi liha ja raskeid asju.
Minul on kerge toit sageli vältimatu, kuna seedimine ei saa rasvasega, eriti loomse rasvaga (rasvane liha, rasvased piimatooted) hakkama enam hästi (sapipõis ära lõigatud).
Keedukartul + aedviljad ja kala/kana/lahjem sealiha. Mõni ütleb, et liha ja kartul koos on raske toit, kuid minu kogemus seda ei kinnita. Lahjem liha koos lahja (st. veega keedetud) keedukartuliga ei tekita mul küll mingit ebameeldivat tunnet. Samas ei teki näljatunne nii ruttu nagu tekiks ainult lahja liha+ aedvili süües.
Pudrud (veega keedetud ja pisut taimset rasva, näit. kookosrasva lisatud). Näiteks kaerahelbepuder, maisimannapuder, hirsipuder.
Ahjus küpsetatud riisivorm munavalgega. Koosneb: 1dl pudruriisi, 1 munavalge, 0,5 dl Oatly kaerakoort, 2,5dl vett. Võib lisada ka tükeldatud köögivilju (suvikõrvits, porgand, paprika).
püree- ja köögiviljasupid.
Jah, need on kerged ja saab teha väherasvaselt, aga minu jaoks püreesuppide miinus on see, et väga kiiresti peale nende söömist on kõht jälle tühi.
igasugused köögiviljakotletid, köögiviljad üldse ei ole tegelikult mingi kerge toit seedimiseks. suitsukala meeldib mulle snäkiks, seda sööd väikse jupikese ära, siis tükk aega selline tunne, et kõht on täis. keedumunaga sama, sööd ühe ära, näljatunne kadunud. Banaan.
Sa seletad, et köögivili pole kerge toit ja sama soojaga soovitad “kergeks toiduks” suitsukala 🙂 Tõele au andes, köögivilja kergus sõltub tema tegemisviisist, hautatud/aurutatud köögivili on kindla peale kerge toit, mulgikapsas või friikad pole seda jälle kindlasti mitte.
Eks see oleneb ka, mille jaoks on “kerget” vaja, kas mureks on magu, pole sapipõit või hoopis kõhukinnisus on probleemiks vms.
Kaerakile
Vabandust, aga ainuüksi see sõna kõlab jälgilt.
Väga hea toit on kui õigesti teha oskad!
Kaerakile
Vabandust, aga ainuüksi see sõna kõlab jälgilt.
Väga hea toit on kui õigesti teha oskad!
Mu vanaema tegi seda kord kuus suures koguses ja siis kogunes palju sugulasi seda sööma. Keegi teine nii hästi ei osanud teha. Pole 20 aastat söönud, väga tahaksin seda päris õiget ja vanaema tehtule võimalikult sarnast.
igasugused köögiviljakotletid, köögiviljad üldse ei ole tegelikult mingi kerge toit seedimiseks
Võibolla ei seedu need soolestikus väga kergelt, füsioloogilist protsessi rakutasandil täpselt ei tea, aga minul ükski köögivili ega lehtsalat maos rasket tunnet ei tekita.
Kaerakile
Vabandust, aga ainuüksi see sõna kõlab jälgilt.
Väga hea toit on kui õigesti teha oskad!
Retsept küll isuäratav ei tundu, pildist rääkimata.
Kaerakile
Vabandust, aga ainuüksi see sõna kõlab jälgilt.
Väga hea toit on kui õigesti teha oskad!
Retsept küll isuäratav ei tundu, pildist rääkimata.
Kes pole lapsepõlves maitsnud, see ei saagi aru. Pilt pole muidugi isuäratav. Nagu ka paljude muude toitude pildid, mida meil vanasti tehti või praegugi tehakse, kui need pole just digitaalselt ilusaks töödeldud.
pildist rääkimata.
Piltidel on jah mingi okse.
Mina panen kella 14-15 paiku helbed+hapupiima+vee segu potiga põrandaküttega põrandale hapnema. Järgmisel päeval samal ajal (siis on parajalt hapu) vajutan segust vedeliku välja (korduvalt). Helbed viskan ära kuigi saaks vist (n küpsisteks) kasutada.
Siis kuumutan segades(kipub põhja kõrbema), keema hakkamisest alates keedan segades 15 min. Lõpus lisan suhkru+soola+või. Kaussidesse, mõne tunni pärast on nagu tugev tarretis. Pealispind on sile, mitte nagu piltidel. Sööme piimaga. Maitse hapukas magus, mõnus. Päris mitu korda andis katsetada enne kui kõik täpseks sai.
Kui lõheneb, siis on vähe keedetud. Kui ei tarretu, siis on helbeid vähe olnud või ei ole piisavalt hapuks läinud.
pildist rääkimata.
Piltidel on jah mingi okse.
Mina panen kella 14-15 paiku helbed+hapupiima+vee segu potiga põrandaküttega põrandale hapnema. Järgmisel päeval samal ajal (siis on parajalt hapu) vajutan segust vedeliku välja (korduvalt). Helbed viskan ära kuigi saaks vist (n küpsisteks) kasutada.
Siis kuumutan segades(kipub põhja kõrbema), keema hakkamisest alates keedan segades 15 min. Lõpus lisan suhkru+soola+või. Kaussidesse, mõne tunni pärast on nagu tugev tarretis. Pealispind on sile, mitte nagu piltidel. Sööme piimaga. Maitse hapukas magus, mõnus. Päris mitu korda andis katsetada enne kui kõik täpseks sai.
Kui lõheneb, siis on vähe keedetud. Kui ei tarretu, siis on helbeid vähe olnud või ei ole piisavalt hapuks läinud.
Inimesed vist on ikka väga erinevad. Mul tuleb kõik juba üles palja tegemise kirjelduse peale.
Milleks rikkuda ära korralikud kaerahelbed ja korralik piim, et keeta sellest mingi okselaadne riknema läinud ollus?!
Milleks rikkuda ära korralikud kaerahelbed ja korralik piim, et keeta sellest mingi okselaadne riknema läinud ollus?!
Samad sõnad. Ei saa aru, kuidas midagi sellist süüa saab.
Omlett või munapder.
pildist rääkimata.
Piltidel on jah mingi okse.
Mina panen kella 14-15 paiku helbed+hapupiima+vee segu potiga põrandaküttega põrandale hapnema. Järgmisel päeval samal ajal (siis on parajalt hapu) vajutan segust vedeliku välja (korduvalt). Helbed viskan ära kuigi saaks vist (n küpsisteks) kasutada.
Siis kuumutan segades(kipub põhja kõrbema), keema hakkamisest alates keedan segades 15 min. Lõpus lisan suhkru+soola+või. Kaussidesse, mõne tunni pärast on nagu tugev tarretis. Pealispind on sile, mitte nagu piltidel. Sööme piimaga. Maitse hapukas magus, mõnus. Päris mitu korda andis katsetada enne kui kõik täpseks sai.
Kui lõheneb, siis on vähe keedetud. Kui ei tarretu, siis on helbeid vähe olnud või ei ole piisavalt hapuks läinud.
Iuuu. Kirjeldus on samuti okse. See on ainus toit, mille peale olen jäledusest öökima hakanud. Olime siis külastamas sugulasi Ida-Virumaal. Tempel mällu igaveseks! :/
Iuuu. Kirjeldus on samuti okse. See on ainus toit, mille peale olen jäledusest öökima hakanud. Olime siis külastamas sugulasi Ida-Virumaal. Tempel mällu igaveseks! :/
See on nüüd tõesti tähtis teadaanne, et sinu jaoks on mõni toit okse. Ja siis? Oksenda omaette.
Kerge toiduna meeldib mulle õhtuti süüa nt. kama.
Keefir, kamajahu + 1 triiki tl suhkrut. See on pm mu ainus suhkrupatt. Miks see peab toosis olemas olema. Lisaks külaliste tarvis, kes kohvi suhkruga magustatult joovad. Toob kamal hea maitse välja.
Mõni sööb kama soolasena ja mõni lisab sinna veel erinevaid seemneid. Minu jaks rikuks muu mant lisatuna hea toote ära. Niigi on juba kena hulk erinevaid teravilju selles esindatud. Kes küll sellise maitsva koosluse välja mõtles? 🙂 Eestilik toit, mida mujalt ei leia.
Iuuu. Kirjeldus on samuti okse. See on ainus toit, mille peale olen jäledusest öökima hakanud. Olime siis külastamas sugulasi Ida-Virumaal. Tempel mällu igaveseks! :/
See on nüüd tõesti tähtis teadaanne, et sinu jaoks on mõni toit okse. Ja siis? Oksenda omaette.
Ajaviite sait, kas tead! Teengi seda omaette. Pole viimasel 20-l aastal enam ette tulnud, õnneks.
Kes küll sellise maitsva koosluse välja mõtles? ???? Eestilik toit, mida mujalt ei leia.
Kama on teine väga jube toit, mida süüa ei suuda. Õnneks lasteaiast saadik pole keegi ka toppinud, oksemaitse tuleb siiani suhu.
odrajahukört
Kes küll sellise maitsva koosluse välja mõtles? ???? Eestilik toit, mida mujalt ei leia.
Kama on teine väga jube toit, mida süüa ei suuda. Õnneks lasteaiast saadik pole keegi ka toppinud, oksemaitse tuleb siiani suhu.
Vbl sulle ei pakutud seda õiges koosluses? Lihtsalt keefir ja kama ongi ebaeeldiv. Ma ka ei suudaks sellist ollust tarbida. Aga tsipa suhkru lisamine teeb imesid- nii maitsev! Proovi!
kama on kindlasti mu suvine kerge toit! Ikka suhkruga.
Suvel soojaga on kefiirisupp pidevalt menüüs, peediga (et oleks kena roosa).
Mida rammusam toit, seda väiksema portsu pead sööma lihtsalt. Ebameeldiv tunne jääb, kui sööd liiga palju. Ka õuntest võib jääda ebameeldiv tunne kõhtu.