Kana kintsuliha või filee pannil hautada pannil, kuni vesi on tootest läinud; pisike tilk õli ja kerge pruunistamine; tuli alt keerata ja siis külmutatud köögiviljasegu peale, kaanega katta, köögivili jääb veidi krõmps. Mul on vanamoodne elektripliit.
Kalasupp: roogitud lõhe/forelli teen kodus fileeks, pea, saba, selgroog lähevad sügavkülma (lõpused ja silmad eemaldan enne). Kui on piisav kogus punase kala jääke, keedan neist puljongi ja viskan kõik tahke minema, supi sisse lähevad köögiviljad + mõni külmutatud valge kala filee. Külmutatud tükeldatud (heigi, merluusi) filee tuleb lisada siis kui tuli on alt ja keemine lõppenud, muidu laguneb supi sisse laiali. Peale ohtralt rohelist.
Vana hea vinegrett – praegusel külmal ajal ka suurepärane vitamiiniallikas.
Mina teen nii:
– 400g riivitud keedupeeti
– 200g hapukapsast
– 1 keskmine punane sibul
– 2 keskmist hapukurki (võib ka marineeritud)
– 4-5 keskmist jahtunud keedukartulit
– “kastmeks” sorts kurgivedelikku, paar spl oliiviõli, spl mahedat sinepit, spl vedelat mett
“Tõmbab” ca tund ja valmis.