Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.
Jälle üks kägu, kelle gurmeeteadmised ja üldse kokandusteadmised pärinevas Salme Masso raamatust “Lihtsaid toite”. Kui sa vähegi omaksid aimu, mida mõnedes parimates restoranides rasvase kala ja majoneesiga tehakse, oleksid vait. Kunagi pole siis käinud mõnes? Seda oled ometi söönud mõnes paremas Suurbritannia restos:
Heeringas karrimajoneesi (ja soovi korral kartuliga).
CURRIED MAYO
5 tbsp of mayonnaise (kodutehtud, tavaline)
3 tbsp of crème fraîche
2 tsp Dijon sipnep
1/2 tsp sugar (võib ka ära jätta)
4 green cardamom (purustamata)
2 tsp curry powder (mina panen 2,5)
1/2 tsp turmeric (jahvatatud)
wine vinegar (valge veini oma)
soovi korral soola
teelusikatäis õli vajaduse korral (olenebm marinaadist, millist)
Siis vajad sa veel mingi 100-200 g marineeritud rasvast heeringat (nõruta muidugi ja patsuta kuivaks), väiksem teravam sibul ja mingit kõvemat näkilaivataolist asja.
Retsepti ajasin ära ühest Londoni restost, pärast selgus, et sama asja variatsioondega on leida ka Kopenhaagenist ja mingitest Skandinaavia Michelini restoranidest. Rääkimata mingitest kokandusvõitlustest a la Masterchef, kus chefi silme all peavad kokad seda gurmeerooga valmistama