Esileht Kodunurk Millised on teie lemmikud kõhule kerged toidud?

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 120 )

Teema: Millised on teie lemmikud kõhule kerged toidud?

Postitas:
Kägu

Minu kerge ei tähenda ilmselt kõigi jaoks kerget. Kodujuust, nii rasvane kui saab. Heeringas, selline vähemsoolane tükkideks. Kurki ja paprikat ja tšillit. Kui viitsi majoneesiga mässata, siis seda ka paar teelusikatäit eraldi heeringa dippimiseks. Kokku ei sega.

Dippimiseks ????

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Tõsi ka? Heeringas sinepi-majoneesikastmes?

+5
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

“Tempel mällu igaveseks” (selline ossi-sõnavara on neile aga hästi teada ja kasutuses ka).

Tempel mällu igaveseks oli maanteameti, või mis iganes ta tol ajal oli, kainelt sõitmise kampaania mu mäletamist mööda. Ju need ametnikud, kes selle välja mõtlesid olid siis ossid ????

+10
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Tohoh? Heeringas majoneesi-peedikastmes, heeringas majoneesi-sinepikastmes, heeringas mäarõika-majoneesiga jne.

+7
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Tohoh? Heeringas majoneesi-peedikastmes, heeringas majoneesi-sinepikastmes, heeringas mäarõika-majoneesiga jne.

Muidugi võid sa ükskõik mida kokku segada, aga heeringale kui väga rasvasele kalale veel rasvast majoneesi peale valada – milleks? Mida see annab? Süda läikima ei hakka?

+2
-19
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Jälle üks kägu, kelle gurmeeteadmised ja üldse kokandusteadmised pärinevas Salme Masso raamatust “Lihtsaid toite”. Kui sa vähegi omaksid aimu, mida mõnedes parimates restoranides rasvase kala ja majoneesiga tehakse, oleksid vait. Kunagi pole siis käinud mõnes? Seda oled ometi söönud mõnes paremas Suurbritannia restos:

Heeringas karrimajoneesi (ja soovi korral kartuliga).

CURRIED MAYO
5 tbsp of mayonnaise (kodutehtud, tavaline)
3 tbsp of crème fraîche
2 tsp Dijon sipnep
1/2 tsp sugar (võib ka ära jätta)
4 green cardamom (purustamata)
2 tsp curry powder (mina panen 2,5)
1/2 tsp turmeric (jahvatatud)
wine vinegar (valge veini oma)

soovi korral soola
teelusikatäis õli vajaduse korral (olenebm marinaadist, millist)

Siis vajad sa veel mingi 100-200 g marineeritud rasvast heeringat (nõruta muidugi ja patsuta kuivaks), väiksem teravam sibul ja mingit kõvemat näkilaivataolist asja.

Retsepti ajasin ära ühest Londoni restost, pärast selgus, et sama asja variatsioondega on leida ka Kopenhaagenist ja mingitest Skandinaavia Michelini restoranidest. Rääkimata mingitest kokandusvõitlustest a la Masterchef, kus chefi silme all peavad kokad seda gurmeerooga valmistama

+5
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Jälle üks kägu, kelle gurmeeteadmised ja üldse kokandusteadmised pärinevas Salme Masso raamatust “Lihtsaid toite”. Kui sa vähegi omaksid aimu, mida mõnedes parimates restoranides rasvase kala ja majoneesiga tehakse, oleksid vait. Kunagi pole siis käinud mõnes? Seda oled ometi söönud mõnes paremas Suurbritannia restos:

Heeringas karrimajoneesi (ja soovi korral kartuliga).

CURRIED MAYO

5 tbsp of mayonnaise (kodutehtud, tavaline)

3 tbsp of crème fraîche

2 tsp Dijon sipnep

1/2 tsp sugar (võib ka ära jätta)

4 green cardamom (purustamata)

2 tsp curry powder (mina panen 2,5)

1/2 tsp turmeric (jahvatatud)

wine vinegar (valge veini oma)

soovi korral soola

teelusikatäis õli vajaduse korral (olenebm marinaadist, millist)

Siis vajad sa veel mingi 100-200 g marineeritud rasvast heeringat (nõruta muidugi ja patsuta kuivaks), väiksem teravam sibul ja mingit kõvemat näkilaivataolist asja.

Retsepti ajasin ära ühest Londoni restost, pärast selgus, et sama asja variatsioondega on leida ka Kopenhaagenist ja mingitest Skandinaavia Michelini restoranidest. Rääkimata mingitest kokandusvõitlustest a la Masterchef, kus chefi silme all peavad kokad seda gurmeerooga valmistama

Mis temaga vaielda. Ta sööb oma smuutit ja närib oblikat, ta pole elus pärast seda, kui vanemad korraldasid talle lasteaia lõpupeo jäätisekohvikus Vigri, restoranis käinudki.

+7
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Jälle üks kägu, kelle gurmeeteadmised ja üldse kokandusteadmised pärinevas Salme Masso raamatust “Lihtsaid toite”. Kui sa vähegi omaksid aimu, mida mõnedes parimates restoranides rasvase kala ja majoneesiga tehakse, oleksid vait. Kunagi pole siis käinud mõnes? Seda oled ometi söönud mõnes paremas Suurbritannia restos:

Heeringas karrimajoneesi (ja soovi korral kartuliga).

CURRIED MAYO

5 tbsp of mayonnaise (kodutehtud, tavaline)

3 tbsp of crème fraîche

2 tsp Dijon sipnep

1/2 tsp sugar (võib ka ära jätta)

4 green cardamom (purustamata)

2 tsp curry powder (mina panen 2,5)

1/2 tsp turmeric (jahvatatud)

wine vinegar (valge veini oma)

soovi korral soola

teelusikatäis õli vajaduse korral (olenebm marinaadist, millist)

Siis vajad sa veel mingi 100-200 g marineeritud rasvast heeringat (nõruta muidugi ja patsuta kuivaks), väiksem teravam sibul ja mingit kõvemat näkilaivataolist asja.

Retsepti ajasin ära ühest Londoni restost, pärast selgus, et sama asja variatsioondega on leida ka Kopenhaagenist ja mingitest Skandinaavia Michelini restoranidest. Rääkimata mingitest kokandusvõitlustest a la Masterchef, kus chefi silme all peavad kokad seda gurmeerooga valmistama

Tundub, et külastasid India restorani.

+1
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

CURRIED MAYO 5 tbsp of mayonnaise (kodutehtud, tavaline) 3 tbsp of crème fraîche 2 tsp Dijon sipnep 1/2 tsp sugar (võib ka ära jätta) 4 green cardamom (purustamata) 2 tsp curry powder (mina panen 2,5) 1/2 tsp turmeric (jahvatatud) wine vinegar (valge veini oma) soovi korral soola teelusikatäis õli vajaduse korral (olenebm marinaadist, millist)

Dijoni sinep ja curry ning lisaks see veel heeringale selga – selliste retseptide kohta öeldakse kokandusvõistlustel, et see pole enam fusion vaid confusion.

+2
-7
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mis temaga vaielda. Ta sööb oma smuutit ja närib oblikat, ta pole elus pärast seda, kui vanemad korraldasid talle lasteaia lõpupeo jäätisekohvikus Vigri, restoranis käinudki.

Tüüpiline maakas on rääkinud  – kõik, kes ei vala kogu oma toidulauda majoneesiga üle, “närivad oblikat” 😀 Arva, mida tahad.

+3
-8
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

khm india köök ja majonees?

heeringas majoneesikastmes on pigem ikka sinna skandi köögi poole.

+5
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

khm india köök ja majonees?

heeringas majoneesikastmes on pigem ikka sinna skandi köögi poole.

Ma pidasin pigem karrit ja kurkumit silmas.

0
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

khm india köök ja majonees?

heeringas majoneesikastmes on pigem ikka sinna skandi köögi poole.

Ma pidasin pigem karrit ja kurkumit silmas.

Majoneesiga kombineeritult kasutatakse põhjas tihti võileivakattena. Vt ka Karrisild (karriheeringas).

Lõuna-Aasias on teistsugused road karri kasutamiseks, kindlasti mitte majoneesiga külmad kastmed.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Muidugi võid sa ükskõik mida kokku segada, aga heeringale kui väga rasvasele kalale veel rasvast majoneesi peale valada – milleks? Mida see annab? Süda läikima ei hakka?

Poed on täis selliseid tooteid-huvitav, miks neid küll toodetakse, kui kellelegi ei maitse?

+8
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

khm india köök ja majonees?

heeringas majoneesikastmes on pigem ikka sinna skandi köögi poole.

Ma pidasin pigem karrit ja kurkumit silmas.

Majoneesiga kombineeritult kasutatakse põhjas tihti võileivakattena. Vt ka Karrisild (karriheeringas).

Lõuna-Aasias on teistsugused road karri kasutamiseks, kindlasti mitte majoneesiga külmad kastmed.

Jah, see oli iroonia, kui sa aru ei saanud. Ma ei arvagi, et see mingi autentne India köögi retsept on.

0
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Antud toit on meie oma põlistoitude nimistus. Ei teeks sullegi paha ajaloo ja folklooriga pisut kursis olla.

Mina olen lausa toiduajalugu õppinud, sellegipoolest kama ei söö ja silgu soolvett parem ei proovigi.
Katsu ikka siduvamaid näiteid tuua.

+3
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Teemegi õhtul perega laari smuutit, kes tahab võtab veel midagi juurde ning sellest piisab.

Ma ei kujuta küll ette, et mees ja teismelised lapsed õhtul smuutist söönuks saaksid.

Ma kujutan küll ette, aga ainult siis kui see “midagi juurde” on pitsa või grillribi või praevorst.

+3
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Tohoh? Heeringas majoneesi-peedikastmes, heeringas majoneesi-sinepikastmes, heeringas mäarõika-majoneesiga jne.

Muidugi võid sa ükskõik mida kokku segada, aga heeringale kui väga rasvasele kalale veel rasvast majoneesi peale valada – milleks? Mida see annab? Süda läikima ei hakka?

Heeringa-külmkoorekastet tehti ammuilma nii- hapukoor, majonees, heeringas, keedumuna, mugulsibul. Söödi kuuma kartuliga. Ehk siis, mitte heeringat ei maitsesta majoneesiga vaid seda, mida juurde sööd.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Minu kõhule on kerged toidud näiteks omlett/munapuder, neljaviljapuder võiga, praemuna ja peekon.

Täidavad hästi ja püsib kõhus pikalt ja ei tekita rasket tunnet ega punnkõhtu ette. Isegi imestasin muna ja peekoni üle, eriti seepärast, et peekon niivõrd rasvane on… aga mulle sobib.

+3
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

Jälle üks kägu, kelle gurmeeteadmised ja üldse kokandusteadmised pärinevas Salme Masso raamatust “Lihtsaid toite”. Kui sa vähegi omaksid aimu, mida mõnedes parimates restoranides rasvase kala ja majoneesiga tehakse, oleksid vait. Kunagi pole siis käinud mõnes? Seda oled ometi söönud mõnes paremas Suurbritannia restos:

Heeringas karrimajoneesi (ja soovi korral kartuliga).

CURRIED MAYO

5 tbsp of mayonnaise (kodutehtud, tavaline)

3 tbsp of crème fraîche

2 tsp Dijon sipnep

1/2 tsp sugar (võib ka ära jätta)

4 green cardamom (purustamata)

2 tsp curry powder (mina panen 2,5)

1/2 tsp turmeric (jahvatatud)

wine vinegar (valge veini oma)

soovi korral soola

teelusikatäis õli vajaduse korral (olenebm marinaadist, millist)

Siis vajad sa veel mingi 100-200 g marineeritud rasvast heeringat (nõruta muidugi ja patsuta kuivaks), väiksem teravam sibul ja mingit kõvemat näkilaivataolist asja.

Retsepti ajasin ära ühest Londoni restost, pärast selgus, et sama asja variatsioondega on leida ka Kopenhaagenist ja mingitest Skandinaavia Michelini restoranidest. Rääkimata mingitest kokandusvõitlustest a la Masterchef, kus chefi silme all peavad kokad seda gurmeerooga valmistama

No Suurbritanniat pole küll mõtet gurmeeetalonina näiteks tuua.

Mitte et seal tippkokke poleks.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Heeringas ja majonees nüüd küll kokku ei kuulu.

https://www.supercook.com/recipes/en/herring-and-mayonnaise-recipes/

Paljud rahvad arvavad, et väga hästi kuuluvad kokku.

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Miks te trolliga vaidlete, sama hästi võite vastu tuult sülitada. Ja ärge laske teemat risustada.

Kodujuustu igas variandi võin süüa, lisan sinna kas kurki/tomatit, natuke riivitud juustu, hakitud sinki ja ongi kõht täis.

+3
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Minu jaoks on kerged vokiroad, nt segujuurviljad, austrikaste, magus tšillikaste, ingver ja küüslauk. Liha ega nuudleid või riisi sinna juurde ei tahagi.

Salatid äädika ja vähese õliga. Veidi juustu või ktevetti või kana võib panna.

Liha iseenesest on ka üsna kerge  aga seda tahaks ikka kastmega ja siis ma vähemalt ennast eriti kergelt pärast ei tunne.

Kokkuvõttes on kerge see, mida koguselt vähe on.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Muidugi võid sa ükskõik mida kokku segada, aga heeringale kui väga rasvasele kalale veel rasvast majoneesi peale valada – milleks? Mida see annab? Süda läikima ei hakka?

Olen sama neelt, aga loe kas vœi perekoolist – rasvane ahjulõhe majoneesi ja veel juustukattega nins see kõik on njämma, njummi, njomma, nömma jne.

+4
-10
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Muidugi võid sa ükskõik mida kokku segada, aga heeringale kui väga rasvasele kalale veel rasvast majoneesi peale valada – milleks? Mida see annab? Süda läikima ei hakka?

Poed on täis selliseid tooteid-huvitav, miks neid küll toodetakse, kui kellelegi ei maitse?

Kas siin kommentaaris räägiti maitsmisest?

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Söön just seenekastet: kuuseriisikad, sibul, küüslauk, spinat, vesi, kohvikoor, paksendamiseks üks riivitud keedukartul, ürdid ja maitseained. Juurde külm keefir.

+3
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Söön just seenekastet: kuuseriisikad, sibul, küüslauk, spinat, vesi, kohvikoor, paksendamiseks üks riivitud keedukartul, ürdid ja maitseained. Juurde külm keefir.

et nagu supp või?

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Söön just seenekastet: kuuseriisikad, sibul, küüslauk, spinat, vesi, kohvikoor, paksendamiseks üks riivitud keedukartul, ürdid ja maitseained. Juurde külm keefir.

Minu jaoks küll maitsvalt ei kõla. Väga kummaline kooslus alates sellest, et kuuseriisikad ja küüslauk ei sobi kokku, sinna veel spinat ja mingi paksendamine keedukartuliga? Ei sobi.

+4
-5
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Söön just seenekastet: kuuseriisikad, sibul, küüslauk, spinat, vesi, kohvikoor, paksendamiseks üks riivitud keedukartul, ürdid ja maitseained. Juurde külm keefir.

et nagu supp või?

Mis mõttes supp? Supist ikka palju palsem, sees ju koor ja paksendajaks kartul. Eraldi kartulit v muud lisandit jah ei söö. Nimeta sina siis supiks kui tahad.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Söön just seenekastet: kuuseriisikad, sibul, küüslauk, spinat, vesi, kohvikoor, paksendamiseks üks riivitud keedukartul, ürdid ja maitseained. Juurde külm keefir.

Minu jaoks küll maitsvalt ei kõla. Väga kummaline kooslus alates sellest, et kuuseriisikad ja küüslauk ei sobi kokku, sinna veel spinat ja mingi paksendamine keedukartuliga? Ei sobi.

Ahah, aitäh! Hea teada, et söön (sõin) toitu, mis perekoolika teadmiste kohaselt ei sobi.
Palun väga vabandust, rohkem ei tee!

+7
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Söön just seenekastet: kuuseriisikad, sibul, küüslauk, spinat, vesi, kohvikoor, paksendamiseks üks riivitud keedukartul, ürdid ja maitseained. Juurde külm keefir.

Minu jaoks küll maitsvalt ei kõla. Väga kummaline kooslus alates sellest, et kuuseriisikad ja küüslauk ei sobi kokku, sinna veel spinat ja mingi paksendamine keedukartuliga? Ei sobi.

Lugupeetud maailma parimat peakokka oleme nõus kuulama tundide kaupa!

+3
-3
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 120 )


Esileht Kodunurk Millised on teie lemmikud kõhule kerged toidud?