Esileht Kodunurk Millised toidu(aine)d teie arvates üldse kokku ei sobi?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 39 )

Teema: Millised toidu(aine)d teie arvates üldse kokku ei sobi?

Postitas:
Kägu

Minul on selleks ahju-/praekana ja hapukapsad (samas hane-pardiga väga ok) ja igasugused magusad moosid/salatid soolase toidu juures (nt verivorst pohlamoosiga).
Samuti ei lähe väga peale kui pizzakate või salat koosneb “tuhandest” komponendist. Less is more.

Kuidas teiega?

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Verivorst pohlamoosiga fenomenist ei ole ma kunagi aru saanud. Ma vaene Eestlane ja ilma ketšupita mina verivorsti ei söö 🤣

Hapu/praekapsas sobib minu maitse järgi vaid seapraega.

Juust viinamarjadega ei meeldi. Üksikult süüa on igati okei.
Magus viinamari varjutab juustu maitse.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Verivorst pohlamoosiga fenomenist ei ole ma kunagi aru saanud. Ma vaene Eestlane ja ilma ketšupita mina verivorsti ei söö 🤣

Hapu/praekapsas sobib minu maitse järgi vaid seapraega.

Juust viinamarjadega ei meeldi. Üksikult süüa on igati okei.

Magus viinamari varjutab juustu maitse.

Lõpuks ometi leidsin sugulushinge, kes ka verivorsti ketšupiga sööb 🙂

Juustu ei söö ei moosi ega viina-või viigimarjadega.

Praekapsas samuti vaid seapraega.

Õun soolaste toitude sees ei lähe kohe mitte.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kalad, üldse mereannid ja juust ei sobi kokku, tee, millises võtmes tahad.

Kõik muu on mulle ok.

Söön küll ise “imelikke toite” teiste meelest, aga ma vastan neile, et ka nemad teevad mu arust sama.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie just armastame juustuga kanafileed hapukapsaga süüa. Imeline kooslus mu meelest. Aga ma olen muidu ka hapukapsasõber. Ja üldse vist imelik, sest peale tordi söömist pean kohe midagi soolast peale ampsama, muidu liiga magus on.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kalad, üldse mereannid ja juust ei sobi kokku, tee, millises võtmes tahad.

Ahjukala (lõhe, forell) majoneesi-juustu teki all on väga maitsev ja sobib kokku hästi.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Natukene teise nurga alt. Veider tundus mulle, kui sünnipäeva lõppedes, lauda koristades, kallas võõrustaja makaronisalati ja kartulisalati kokku, ühte kaussi. Minu jaoks on need kaks salatit ikka täiesti eraldi maitseelamust, mida kokku segatuna ei sooviks.

Tatrasalatid, eriti hapukoore või kodujuustuga tehtud, tunduvad imelikud. Ei kutsu üldse sööma. Tatrast meeldib puder prae-peekoni kuubikutega. Kõrvale külm piim. Aga hapukoorega läbi segatud tatar, lisaks veel tuunikala vmt… No ei tea!

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina söön ahjulõhet hapukapsastega ja miskipärast on selle üle imestatud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Banaan maapähklivõiga. Samas banaan pähklitega on hea ja maapähklivõi õunaga on hea.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mannavaht piimaga. On küll klassika, aga mulle piim ei meeldi.

Piimasupid ei ole ka head. Piim ju olemuselt pigem magus ja köögiviljadega koos on imelik ja vastik.

 

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Agathe

Isiklik arvamus, puhtalt subjektiivne.

Minule ei meeldi õun salatites, soolakoorikuga/soolakrõbuskiga magustoidud ja vahepeal eriti moes olnud toidud stiilis peekon või lambakarree šokolaadikastmega. Ja kaks vaarikat seal kõrval ka veel, üks teise najale viltu sätitud.

Veel üks asi, aga see pigem on arusaamatusest, mitte maitsete mittesobivusest – mida paganat peaks sümboliseerima või maitsele lisama see närbunud kribal käharpetersell, mida miskipärast alati hoolega sätitakse salatikaussi kartulisalati kuhja või odavamaid restoranipraade kaunistama.

Pohlamoosi ja tšillimoosiga söön liha aga hea meelega, aga need keedan ise ja minimaalse suhkruga.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel üks asi, aga see pigem on arusaamatusest, mitte maitsete mittesobivusest – mida paganat peaks sümboliseerima või maitsele lisama see närbunud kribal käharpetersell, mida miskipärast alati hoolega sätitakse salatikaussi kartulisalati kuhja või odavamaid restoranipraade kaunistama.

Ehehhee! Mina just alati niimoodi kaunistangi salatit! 😀 Kahjuks pole ilumeelt ja garneerimisoskust eriti antud.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel üks asi, aga see pigem on arusaamatusest, mitte maitsete mittesobivusest – mida paganat peaks sümboliseerima või maitsele lisama see närbunud kribal käharpetersell, mida miskipärast alati hoolega sätitakse salatikaussi kartulisalati kuhja või odavamaid restoranipraade kaunistama.

Ehehhee! Mina just alati niimoodi kaunistangi salatit! 😀 Kahjuks pole ilumeelt ja garneerimisoskust eriti antud.

Aga miks on vaja üldse salatit “kaunistada”? See üks tutsuke ju ei anna mitte midagi salatile juurde…

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel üks asi, aga see pigem on arusaamatusest, mitte maitsete mittesobivusest – mida paganat peaks sümboliseerima või maitsele lisama see närbunud kribal käharpetersell, mida miskipärast alati hoolega sätitakse salatikaussi kartulisalati kuhja või odavamaid restoranipraade kaunistama.

Annab lihtsalt välimusele veidi erksust, ei peagi sööma, kui ei meeldi. Samuti kasutatakse  igasugust rohelist kraami  – hernevõrseid, rukolat, tilli vms.
Tõsta lihtsalt kõrvale, kui süüa ei taha.
Ma pole närtsinud peterselli kohanud, aga värske söön meeleldi ära.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen reisidel igasuguseid kooslusi söönud, mida poleks enne ette kujutanudki – kanafileed šokolaadis (mis oli tätsa ok, kui paar ampsu võtta), burritot, mille tainas koosnes vist ainult jahust ja tilkus rasvast (üsna maitsev, aga lõpuni süüa ei suutnud), veiseliha suure koguse sinihallitusjuustu ja oliividega (hea, aga jube soolane), krevette vänges majoneesis (päris söödamatu).
Ja ükski neist polnud nii jube, kui tavaline punane ahjukala tomatisalatiga. Millegipärast minu suus omandab tomat punase kala kõrval tugeva metalli maitse ja see on ülimalt vastik.
Võin süüa hapukapsast riisi, kartuli, makaronide ja igasuguse lihaga, väga maitseb. Pohlamoosi keedangi vaid verivorstide pärast, ülihea.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õun kartulisalatis. Mul tekib okserefleks kui selline kombo suhu satub.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Ritabell

Veel üks asi, aga see pigem on arusaamatusest, mitte maitsete mittesobivusest – mida paganat peaks sümboliseerima või maitsele lisama see närbunud kribal käharpetersell, mida miskipärast alati hoolega sätitakse salatikaussi kartulisalati kuhja või odavamaid restoranipraade kaunistama.

Ehehhee! Mina just alati niimoodi kaunistangi salatit! 😀 Kahjuks pole ilumeelt ja garneerimisoskust eriti antud.

Aga miks on vaja üldse salatit “kaunistada”? See üks tutsuke ju ei anna mitte midagi salatile juurde…

See toidu garneerimise komme on mu meelest nõukaaegne pärand, kui ilmselt püüti rikastada kesist toiduvalikut. Ma aastaid võitlesin selle vastu oma vanematekodus külas olles, aga paraku lõppesid minu protestid sellega, et istusin leplikult köögilaua nurka ja kaunistasin kõik salatikausid ja lihavaagnad püüdlikult apelsini- ja kurgilõikude, sellesama käharpeterselli ja kirsstomatitega. Sest mu ema meelest oskasin ainsana mina “õigesti” garneerida. Mulle jällegi näis see tegevus absoluutselt mõttetu, sest need ehteks sätitud viilakad ja ürdid me lükkasime õhtul närtsinuna kompostikasti. Vahel oli kartulisalati- või rosoljekausis ümberringi kõik ära söödud, ehitud koht hoiti uhkena kausi servas alles.

Tõsi, viimastel aastatel on mu vastuhakku edu saatnud – eks tilkuv vesi kulutab ka lõpuks kivisse augu ning mu ema on loobunud garneerimisest.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

shokolaad tšilliga ei meeldi absoluutselt. Krevetid/mereannid tšilliga – see tapab nende õrna maitse.  Muidu söön tšillit hea meelega:)

Vahukoor kakaoga.

Sidrunhein ja koriander kus iganes on jubedad. Tai köök kahjuks enamasti nendega.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pagan! Mul vist pole midagi lisada. Klassikalised, läbitöötatud kombod on kõik ok. Loomulikult ei sobi kokku jäätis ja ketšup või viinerid ja ananass, kuigi mingi tippkokk suudaks kindlasti nendest ka midagi maitsvat välja võluda. Paljude väljatoodud kombinatsioonide osas võib ka vist kehv kokk olla põhjuseks, miks miski ei meeldi.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik lihad on erinevad ja mis sobib ühega, ei sobi teisega. Veis, part ja lammas on tugevamad ja sobivad tugevate lisanditega. Samas jällegi neist ka ühele sobib kaaslaseks paremini üks, teisele teine. Nt lambale igasugused ürdid (koriander, petersell, basiilik …), veisele sinihallitusjuust ja punane vein. Siga, kana ja kala on õrnemad ning taluvad vaid kergema maitsega lisandeid. Nt kala mangokastmega on super, aga kujutame ette veis või lammas mangokastmega – mkmm, ei!

Skandinaavias tehakse heeringale mingi juba magusamaitseline marinaad, see ei sobi eestlaste maitsemeelega. Minu ema paneb hernesupi sisse tilli, absoluutselt ei sobi!

Aga igasugused soolakaramelli jäätised ja hapu-magus-soolane kombod meeldivad. Õun kartulisalatis, aasia köök, kala, kana ja siga magushapude kastmete ja marinaadidega.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

See toidu garneerimise komme on mu meelest nõukaaegne pärand

Toidu garneerimine on nõukaaegne pärand? 😀

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu ema paneb hernesupi sisse tilli, absoluutselt ei sobi!

Hernesupi sisse on alati pandud tilli ja väga hästi sobib.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kalad, üldse mereannid ja juust ei sobi kokku, tee, millises võtmes tahad.

Ahjukala (lõhe, forell) majoneesi-juustu teki all on väga maitsev ja sobib kokku hästi.

Minu organism nii palju rasva ei omasta – süda hakkab läikima.

Vein ja šokolaad ei lähe (nende parkained ei sobi), seen ja sink/peekon ei meeldi, kuigi see on paljude meelest must be (minu jaoks rikub liha, eriti tugevamaitseline suitsutoode, seene hõrgu meki).
Šokolaadiga pannkoogid pole ka meeltmööda, seevastu meega pannkoogid – andke ainult ette! 😁

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga miks on vaja üldse salatit “kaunistada”? See üks tutsuke ju ei anna mitte midagi salatile juurde…

Kusjuures roheline värv ja roheline taim MÕJUVAD rahustavalt, turvaliselt, ka söögiisu stimuleerivalt.

Tutti salatile ei pane, küll aga kasutan peeneks hakitult sellerit, peterselli, murulauku. Tilli harva (ei meeldi maitse), rohelist sibulat tükeldatud kujul mitte, pigem pikematest vartest lipsukesi v sõlmi.
Suuremaid lehti erinevate salatite, piprarohu, aed-harakputke, hernevõrsete, tüümiani näol.
Kressi, tageetest, murulauguõisi, nurmenukke, rukkililli jm söödavaid lilli kasutan ka. Ise kasvatan, korjan, kuivatan jne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel üks asi, aga see pigem on arusaamatusest, mitte maitsete mittesobivusest – mida paganat peaks sümboliseerima või maitsele lisama see närbunud kribal käharpetersell, mida miskipärast alati hoolega sätitakse salatikaussi kartulisalati kuhja või odavamaid restoranipraade kaunistama.

Ehehhee! Mina just alati niimoodi kaunistangi salatit! 😀 Kahjuks pole ilumeelt ja garneerimisoskust eriti antud.

Aga miks on vaja üldse salatit “kaunistada”? See üks tutsuke ju ei anna mitte midagi salatile juurde…

See toidu garneerimise komme on mu meelest nõukaaegne pärand, kui ilmselt püüti rikastada kesist toiduvalikut. Ma aastaid võitlesin selle vastu oma vanematekodus külas olles, aga paraku lõppesid minu protestid sellega, et istusin leplikult köögilaua nurka ja kaunistasin kõik salatikausid ja lihavaagnad püüdlikult apelsini- ja kurgilõikude, sellesama käharpeterselli ja kirsstomatitega. Sest mu ema meelest oskasin ainsana mina “õigesti” garneerida. Mulle jällegi näis see tegevus absoluutselt mõttetu, sest need ehteks sätitud viilakad ja ürdid me lükkasime õhtul närtsinuna kompostikasti. Vahel oli kartulisalati- või rosoljekausis ümberringi kõik ära söödud, ehitud koht hoiti uhkena kausi servas alles.

Tõsi, viimastel aastatel on mu vastuhakku edu saatnud – eks tilkuv vesi kulutab ka lõpuks kivisse augu ning mu ema on loobunud garneerimisest.

Mina vaatan FB erinevates toidugruppides võileivatorte ja ohkan alati nende super-hüper-megade kaunistuste peale – kes on see “õnnelik”, kes torditükiga saab omale kaasa hunniku singiroose või pahmaka maitsestamata salatilehti?
Jah, need tordid on kaunid, aga minu jaoks meeletult üle kaunistatud.
Fakt on ju see, et keegi saabki mingi nö lisaportsu nende kaunistuste näol, minu jaoks isiklikult suhteliselt ebameeldiv/-vajalik lisand.
Armsalt vähe ja tagasihoidlikult kaunistatud torte pole enam üldse näha.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

kes on see “õnnelik”, kes torditükiga saab omale kaasa hunniku singiroose või pahmaka maitsestamata salatilehti?

Mina kuulun neid tükke saades kindlasti päriselt õnnelike hulka.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sünnipäevadel saanud kartulisalatit, millesse on tükeldatud ka paprikat ja kala (õnneks mitte samaaegselt), nagu oleks need jumala tavalised asjad, mis sinna sisse käivad. Mõlemad toiduained on nii intensiivsed, et neid pole kuidagi võimalik ignoreerida ja need rikuvad salati täielikult.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen saanud kartulisalatit kuhu on lisatud ketšupit, täiesti kohutav kooslus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pasta või tatar valge jahukastmega/hakklihakastmega. Uhhh, kohutav minu arvates 😃

Kanalihaga valge jahukaste – ei olnud oma 35 eluaasta jooksul enne näinud, kui lasteaeda tööle läksin…

+1
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanakooli mutina garneerin alati pidulauale  pandavaid toite, muidu on kuidagi lage – kaladele õhuke sidruniviil tillioksaga või siin kirutud käharpetersell (selleks panen 1 taime maha ja sügisel sügavkülma) punasesõstra kobaraga  suupistete vaagnal. Salakausid kaunistan ka ära.

Sügavkülmutatud punasesõstra kobarad sobivad koos piparmündilehtedega (ka külmutan) maitsevette.

aga teemasse ei olegi midagi kirjutada – ketšup verivorstiga oleks vast jube kombo, minu jaoks on ikka sinna pohlamoos, kõrvitsasalat ja hapukapsas.  Teen talvel hapukapsast igas variandis, kõik süüakse ära – ka kanaga, viineritega, peekoniga.

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 39 )


Esileht Kodunurk Millised toidu(aine)d teie arvates üldse kokku ei sobi?