Kõik lihad on erinevad ja mis sobib ühega, ei sobi teisega. Veis, part ja lammas on tugevamad ja sobivad tugevate lisanditega. Samas jällegi neist ka ühele sobib kaaslaseks paremini üks, teisele teine. Nt lambale igasugused ürdid (koriander, petersell, basiilik …), veisele sinihallitusjuust ja punane vein. Siga, kana ja kala on õrnemad ning taluvad vaid kergema maitsega lisandeid. Nt kala mangokastmega on super, aga kujutame ette veis või lammas mangokastmega – mkmm, ei!
Skandinaavias tehakse heeringale mingi juba magusamaitseline marinaad, see ei sobi eestlaste maitsemeelega. Minu ema paneb hernesupi sisse tilli, absoluutselt ei sobi!
Aga igasugused soolakaramelli jäätised ja hapu-magus-soolane kombod meeldivad. Õun kartulisalatis, aasia köök, kala, kana ja siga magushapude kastmete ja marinaadidega.