Esileht Kodunurk Millised toidu(aine)d teie arvates üldse kokku ei sobi?

Näitan 10 postitust - vahemik 31 kuni 40 (kokku 40 )

Teema: Millised toidu(aine)d teie arvates üldse kokku ei sobi?

Postitas:
talent

kaladele õhuke sidruniviil

Kalale pane ikka sidrunisektor – lisaks ilule on ka otstarve (minu maitseks on külas pakutavad kalad enamasti liiga vähese sidrunimahlaga). Selle viiluga pole pärast tõesti idagi teha, sektorit seevastu saab veel hiljemgi kasutada (kui see pole kalaga kokku puutunud).

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kanalihaga valge jahukaste – ei olnud oma 35 eluaasta jooksul enne näinud, kui lasteaeda tööle läksin…

Tegin just äsja pea üle kümne aasta ja nii hea! Lapsepõlves sain tihti, aga ammu unustatud kaste. Eks asi ole ka maitsestamises, et läila ei tuleks.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

seen ja sink/peekon ei meeldi, kuigi see on paljude meelest must be (minu jaoks rikub liha, eriti tugevamaitseline suitsutoode, seene hõrgu meki).

Minu jaoks vastupidi, seened (eriti šampinjonid) rikuvad peekoni või singi hea  maitse. ma pole üldse suur seenesõber, eestimaiseid marineeritud seeni vahel harva söön.

Tegemist pole siiski minu arvates mitte kokku sobivate toiduainetega vaid mulle lihtsalt ei maitse seened.

Lapsena ei meeldinud mulle kui piimasupi sees olid värvilised asjad: herned, porgandid võib-olla midagi veel. Meil kodus tehti piimasuppi valgete asjadega (makaronid, klimbid). Praegu mõeldes tundub piimasupp üldse imelik, toorjuustu või sulatatud juustu kasutan ise küll supi sees koos “värviliste asjadega”.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pärast hommikust hammastepesu on igasugused puuviljad ja nende mahlad üsna riskantne kooslus.

Kookos(piim) soolastes toitudes ei meeldi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selveri köögi coleslaw salat on tilliga ja kuigi ma tilli söön, siis sellesse salatisse minu meelest küll ei sobi.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga põnev teema. Just mehega arutlesime, temal on ketšup väga au sees – ketšup läheb juurde nii tatrtapudrule, kartulipudrule, kõikvõimalikele kanalihatoitudele, verivorstidele, munaroogadele kui ka riisi peale alati. Nimekiri ei ole lõplik, need lihtsalt, mis minul ihukarvad püsti ajavad. Üleeile, kui ühepajatoitu tegin, viskasin nalja, et kas ketšupit ka peale.

Ma kasvasin peres, kus verivorsti söödi ainult majoneesiga, mehega kokku elades siis avastasin, et näe, teistmoodi ka süüakse. Tema jällegi ei mõista, kuidas ma söön sülti äädikaga, süldile kõlbavat ainult kange sinep.

Õun kartulisalatis… ei. Seljankat süües üritan hapukooretutsu võimalikult vähe laiali ajada.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle ei lähe see, kui igale supile pannakse hapukoort peale lusikaga. Mul on kindlad supid, kuhu ma hapukoort panen. Hernesupile, frikadellisupile, kanasupile ja ehk veel mõni oli, neile küll mitte. Ikka klassikalised, borš, seljanka ja hapukapsa.
Minu meelest maapähkel ja maapähklivõi ei sobi üldse kuskile.
Kõrvale jätan ka reklaamist või kuskilt nähtud, et tehakse võileiba ja laotakse kõik üksteise otsa. Ma ei paneks juustu ja värsket kurki kunagi kokku.
Ja kartulisalat on ikka klassikaline kartulisalat, mitte kokku miksitud hoopis teistest asjadest. Muidugi võib, aga siis ei saa öelda, et tegin kartulisalatit, siis võiks nimetada, et tegemist mingi uue salatiga või öeldagi, et panin ise asjad kokku ja nüüd on see. Õun, tomat, paprika  ja muu kraam ei sobi sinna.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aaa kooresed supid jäävad ka puutumata minust. No kellel tuli idee piimatooteid supi sisse panna? Samuti hapukoor supi sees, no ei sobi.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Makaronid magusa piimasupi sees ja klimbid samamoodi, mõlemaid paneksin hoopis kanasupi sisse. Riisiga piimasupp aga väga meeldib.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kartulisalat on ikka klassikaline kartulisalat, mitte kokku miksitud hoopis teistest asjadest. Muidugi võib, aga siis ei saa öelda, et tegin kartulisalatit, siis võiks nimetada, et tegemist mingi uue salatiga või öeldagi, et panin ise asjad kokku ja nüüd on see. Õun, tomat, paprika  ja muu kraam ei sobi sinna.

See, mida meie kartulisalati all mõistame, on ju tegelikult hoopis kokteilsalat. Kartulisalatis ongi kartul, kurk, muna, kapparid, koor.
Seega rääkida “klassikalisest” salatist ja pidada silmas mingi singu-vorsti-liha ja majoneesiga kooslust, on tegelikult eksitav ja vale.
Mina teengi kodus kas kartulisalatit või kokteilsalatit (või igasuguseid kihilisi salateid, kus kaste käib eraldi juurde) ja need on täiesti erinevad asjad.

Mis mulle ei meeldi, on soe hapukoor (suppides, `a la praekartulile vm). See kohe kuidagi ei sobi mitte kuskike.

Magus-hapu kooslus – mkmm.
Mais toitudes (salatid, kastmed, hautised) – muudab kogu toidu magusaks ja ebameeldivaks konsistentsiks.

Teemast kergelt välja: minu jaoks peab näiteks supi koostisainete tükeldus olema ühesugune ja -suurune, st kui on kuubikud, siis on kõik kuubikud ja suurus jääb kõige väiksema elemendi mõõtu. (Jah, herned on ümarad, neid ma ei kuubista, aga sel juhul on kõik porgandid-sibulad-paprikad-sellerid-kartulid-kapsad vm sama suured, aga kuubikud. Mitte nii, et osad on rattad, osad ribad jne).

0
0
Please wait...

Näitan 10 postitust - vahemik 31 kuni 40 (kokku 40 )


Esileht Kodunurk Millised toidu(aine)d teie arvates üldse kokku ei sobi?