Kõhtu täidab ja kõige vähem kaloreid omab just valk. Sest süsivesikud on kalorid, rasv annab kaloreid. Valgu seedimiseks peab keha hoopis natuke kaloreid kulutama! St. et kui süüa sama kalorihulgaga süsivesikuid või rasva või valku, siis keha omandab kõige kõige rohkem kaloreid süsivesikutest, keskmiselt kaloreid rasvast ja kõige vähem valgust.
Valgurikkad ja süsivesikute ning rasvade vaesed toidud on:
Liha, kanaliha, kala, munad. (Lihas on 0 g süsivesikuid ja rasva kogus oleneb, kui rasvane liha on, kanahk on nt puhas rasv)
Piimatooted ka suht hea valgu/süsivesikute/rasvade komboga (erinevalt maiustustest, riisist, kartulist, saiast, teraviljadest). Mitte lisatud suhkruga piimatooted, nagu magusad joguritd. Vaid ilma ekstra lisatud suhkruta, nagu piim, keefir, magustamata kohupiim, kodujuust, juust. Juust on rasvane, aga süsivesikud teevad rohkem paksuks, kui mõningane rasv. Ning ei pea kõhtu täis sööma ainult juustust, paaris üksikus viilus juustus olev rasv küll ei tapa.
Mitte just valgurohked, aga maitse vahelduse jaoks pakuksin nt oliive, päikesekuivatatud tomateid, šampinjone, hapukurki, sibul, kapsas, mitte magusad köögilivjad, nt Härmavilja või Maahärra külmutatud köögiliviljasegud + kanafilee.